Reklama

Reklama

Hoši z Brazílie

  • Česko Kluci z Brazílie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý židovský lovec Barry Kohler kontaktuje svůj velký vzor, Ezru Liebermana. Lieberman je po celém světě známý jako neústupný lovec nacistů. Kohlerovi se podařilo zjistit, že se skupina nacistů vedená dr. Mengelem má sejít na tajném shromáždění v Paraguayi, a informuje o tom Liebermana. Lieberman Kohlera odbude s tím, že ví, že Mengele se v Paraguayi skrývá. Zároveň Kohlera varuje před dalšími kroky, které jsou pro něho nebezpečné. Kohler však varování nebere vážně a pokusí se setkání nacistů nahrát. To se mu sice povede, bohužel je ale při tom odhalen. Mengele Kohlera nechá svými poskoky zabít. Kohlerovu vraždu Lieberman dokonce slyší v telefonu, protože k ní dojde právě ve chvíli, kdy Kohler svoji nahrávku přes telefon Liebermanovi pouští. Lieberman z nahrávky pochopí, že Mengele plánuje zavraždění 94 pětašedesátiletých bývalých státních úředníků během dvou let. Liebermanovi není jasné, proč nacisté plánují takovouto hromadnou vraždu, a začne sbírat informace o podivných úmrtích. Pozůstalé pro mrtvých dokonce sám navštěvuje. Při těchto návštěvách si všimne zvláštního vzhledu synů zavražděných. Vždy se jedná o tmavovlasé chlapce s modrýma očima, kteří jsou svým vzhledem doslova identičtí. Chlapci se chovají panovačně a povýšeně. Lieberman také zjistí, že všichni chlapci byli adoptováni. Adopci zprostředkovala bývalá dozorkyně nacistického koncentračního tábora, Frieda Maloneyová. Lieberman ji navštíví ve vězení, kde se Maloneyová nachází po svém odhalení právě Liebermanem. Maloneyová neochotně přizná, že miminka určená k adopci připlouvala z Brazílie. V té době se k Liebermanově činnosti připojuje mladík David Bennett, člen Organizace mladých Židů. Také on pátrá po okolnostech tajemné smrti Barryho Kohlera. Lieberman navštíví ve vídeňském biologickém ústavu odborníka na klonování a dochází k hrůznému zjištění, že se Mengele snaží naklonovat nového Hitlera. Co však Lieberman neví, je to, že velení nacistické tajné organizace Mengelův projekt ukončilo, a to právě z obav před pátráním Liebermana a jeho možnými kontakty na tajné služby světa. Nicméně Mengele rozhodnutí svých šéfů nemíní respektovat a je odhodlaný v projektu pokračovat dál sám... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

O tento film bych asi jen tak nezavadila, ale opět, musela jsem ho zhlédnout kvůli škole. Není to moje první "komedie" (chcete-li odlehčenější film) o druhé světové a věcech okolo, není to ani první film, který by si s realitou takto pohrával. Věděla jsem, že to nebude vážný film o holocaustu apod., ale detailnější představu jsem neměla. Každopádně má zajímavý námět a zpracování scénáře, myšlenka s klony Hitlerů je skvělá. Gregory Peck je stále fešákem, Laurence Olivier je také fajn. Stopáž dvě hodiny je na mě většinou moc a ani tady film nedokázal úplně držet mou pozornost a místy mě nudil, takže "jen" 70 procent. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velmi zajímavý námět, ze kterého by současný špičkový režisér udělal dokonalý sci-fi thriller. Skutečné zpracování bylo takovým thrillerem ve své době, ale rozhodně není nadčasové a v konkurenci dalších dekád ze své atraktivity hodně ztratilo. Pro mne film téměř přesně na poloviční hodnocení, který na tři hvězdičky vytahuje velmi dobrý závěr s perfektními pejsky a psychologicky krásně vykreslenou postavou klonu, který by obstál i v ryze současné době. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Osvedčení herci na čele s Peckom a Masonom i osvedčený režisér, škoda ale, že kvalita spracovania ma teda nepresvedčila. Rovnako ma nepresvedčil ani Olivier, ktorého som nespoznával, jak výzorom, tak hereckým výkonom. Námet o hľadaní skrývajúcich nacistov je pritom určite zaujímavý, rovnako aj sci-fi prvok o klonovaní ľudí, príbeh mal veľký potenciál bodovať. Laxnejšie spracovanie, triler bez napätia (!), dokonca viackrát odľahčený či dokonca v ojedinelých prípadoch až komický, ma preto sklamal. Celé to vyzerá ako dobrodružný film a nie ako triler. Jediným veľkým plusom filmu tak ostáva, že napriek dlhšej stopáži nenudí. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Skvělá myšlenka, ale hodně překombinovaný vývoj. Měli to celé zúžit, nechat míň postav a do souboje s Mengelem pustit někoho mladšího. Ti čtyři dobrmani jsou sice pěkným symbolem, celý ten "konec" v Pennsylvánii je ale trochu kravina. Začátek se schůzkou a odposlechy ve vile, vysvětlením zápletky a postupným odhalením celé akce, toť naopak skvělá záležitost. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl, ale ten zlomový okamžik, kdy Laurence Olivier jako židovský lovec nacistů Liebermann zjistí, jaký ďábelský plán provádí doktor Mengele, by ve mě vyvolal pocit úžasu. Spojení klonování a do dnešní doby trvající fascinace z nacismu je záruku na bestseller (podobný úspěch se dal čekat i od Šifry Leonarda da Vinci). Jenže, to co určité funguje v knížce, zde ne. Zlomový okamžik ve mě nevyvolal ten správný úžas. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (21)

  • Producent Lew Grade a režisér Franklin J. Schaffner vedli časté argumenty nad množstvím krve použité ve filmu. Grade totiž usiloval o získání ratingu PG, což by usnadnilo prodej televizních práv. Film nakonec získal rating R. (HellFire)
  • Film bol natáčaný v USA, Veľkej Británii, Rakúsku a Portugalsku, ktoré predstavovalo Paraguaj. (vander19)
  • V době natáčení se pravý Josef Mengele stále skrýval v Sao Paulu v Brazílii. Zemřel krátce po uvedení snímku v roce 1979. (Javert)

Související novinky

Vzkříšení Třetí říše

Vzkříšení Třetí říše

10.08.2006

Další z nesmrtelných klasik thrillerového žánru se definitivně dočká nové a zmodernizované verze. Jedná se o snímek Hoši z Brazílie, jehož znepokojivý námět týkající se snahy o vzkříšení nacistické… (více)

Reklama

Reklama