Reklama

Reklama

Magnifico

  • Filipíny Magnifico
všechny plakáty

Obsahy(1)

Devítiletý Magnifico je z chudé rodiny, na kterou osud seslal mnoho problémů. Nejstarší bratr přišel v Manile o stipendium, sestra je po mozkové obrně závislá na pomoc ostatních a ani malý Magnifico se svým rodičům nejeví příliš perspektivně. Rodině umírá babička a Magnifico se ve snaze ušetřit rodičům peníze rozhodne sám vyrobit rakev. Svou upřímnou snahou vyřešit problémy všech jako by vracel dospělým už ztracenou naději. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Aky 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film vymykající se všemu obvyklému. Děj je situován do naprosté chudoby, která je tak absolutní a všeobecná, že ji všichni přijímají jako zcela přirozené prostředí, nerebelují, nebrání se jí, jsou jí deptáni, ale umí v ní žít. Příběh je veden místy úsměvně, místy sentimentálně, až k překvapivému a tragickému závěru. Přesto v člověku po filmu zůstává pocit pohody a smíření. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek je přece jen pořádným útokem na emoce, skoro by se chtělo říct, že v některých pasážích i lehce vypočítavým, ale nemůže se mu nechat, že má natolik zvláštní příběh, že vás pro ty své emoce dovede strhnout. Jak moc dokáže s rodinou zamávat, když se nejmladší synek rozhodne postavit rakev pro mrtvou babičku. ()

Flarnytryl 

všechny recenze uživatele

Magnifico mi v mnoha ohledech připomněl film Pošli to dál. Oproti své americké obdobě mi Magnifico přišel hodnověrnější, navíc je okořeněn pro našince exotickým prostředím a vůbec celkově působí o trochu lépe. Jediná má výtka směřuje k pomalu plynoucí první půlhodině, kde jsem měl problémy se zorientovat mezi řadou postav, ale zbytek filmu jsem už sledoval se zájmem a i vedlejší dějové linie mi nakonec přišly celkem zajímavé. ()

Reklama

Reklama