Reklama

Reklama

La noche del ejecutor

  • Kanada The Night of the Executioner (neoficiální název) (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Doktor Arranz slaví své padesáté narozeniny, když ho v jeho domě přepadnou nějací pobudové, znásilní a zabijí mu manželku a dceru a jeho samotného zbijí, uříznou mu jazyk a nechají vykrvácet... Arranz však přežije a Death Wish po španělsku může začít... (hladass)

Recenze (8)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

S hodnocením tohoto filmu mám trochu problém ... Je to vlastně španělská verze kultovního Death Wish (1974). Ovšem na rok vzniku je to neuvěřitelně Béčkové, chabé a spíš to právě působí dojmem 70.tek. Nevím jestli to byl záměr nebo je to nedostatek filmu. Každopádně je to fakt hodně BRUTÁLNÍ. Furt se zde znásilňuje, střílí na potkání, probodává, mlátí, ženský, a ani dítě není filmaři vůbec ušetřeno... Spíš pro otrlejší povahy. Roli, kterou Naschy vytvořil, bych rozhodně nazval slabou, až trapnou. I celý film vlastně vyzní chvílemi trapně ... ani to násilí to nezachrání. Ale i tak se mi to docela líbilo, pěkné 3*. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

I když rok tomu vůbec neodpovídá, snímek se zasekl někde v sedmdesátých letech. Levňoučkej, špinavej, ale hezky natočenej trash, kde se korba Naschy, podobně jako Bronson ve své slavné sérii, mstí za znásilnění a smrt své ženy a dcery. Sám přijde o jazyk, ale to mu nebrání v odplatě. Jako mlčenlivý mstitel prochází městem a čistí ho od všech gaunerů. Násilí je tu ale poměrně krotké, tady se většinou střílí nebo bodá, a krev teče opravdu minimálně. I přes několik těch neplánovaně komických momentů (monstrózní exploze aut po jediné kulce) film docela baví, ale žádná sláva. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sleazy variace/vykrádačka Přání smrti, kde není nouze o násilí ani oplzlé řeči a sedmdesátkovou atmosféru. Scenáristicky je to ale blboučké, produkčně laciné a Naschyho mstitel působí komicky a zabíjí velmi rutinně. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní rape a revenge film. NAschy je v této roli naprosto geniální a fakt jsem ho žral. S tím jak zabíjel ty hajzly jsem mu neuvěřitelně přál. A ta jeho chladnost byla kulervoucí a líbilo se mi že i on ale může být zraněn. Krve tu zase moc není a film se drží spíše v žánru krimi ale i tak dokáže zaujmout. Konec je parádní a finální zůčtování nemá chybu. Je tu sice dost chyb a sem tam člověk zívne ale i tak je to hodně nadprůměrné překvapení. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Rape and revenge z filmových dielní Paula Naschyho, inšpirované Bronsonovými Death Wish, čo nakoniec ani neskrýva a v jednej scéne na túto, dnes už klasickú vigilante sériu aj otvorene odkazuje. La Noche del ejecutor je v rámci subžánru štandardne drsný kúsok, keďže Naschy sa s tým, čo sa násilia týka moc nepára, no na rok výroby 1992 však táto snímka pôsobí akosi obstarožne a na základe vizuálneho dojmu by som ju na prvý pohľad zaradil kamsi do 70., nanajvýš začiatku 80. rokov. Kým architekt Paul Kersey z Priania smrti vhupol do svojej cesty za pomstou už ako hotový - vycvičený zabiják, Dr. Arranz z Night of the Executioner prejde pred vykonaním aktu odplaty fázou prípravy, počas ktorej pracuje na svojej fyzičke a zdokonaľuje sa v streľbe (v tomto ohľade sa ponúka paralela so švédskym Thriller: A Cruel Picture), pričom mňa osobne prekvapila vypracovaná muskulatúra v tej dobe 58 ročného Naschyho, rovnako ako úctyhodné váhy, s ktorými v činkárni posiluje, hoci je ťažko určiť, či ide naozaj o zábery, nakrútené v 90. rokoch, alebo nejaký starší materiál z Paulovho domáceho videoarchívu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Španělská verze Přání smrti s mlčenlivým Naschym místo Bronsona, která se z počátku tváří mnohem drsněji. Jenže Naschy nakonec není tak drsný, jak by se zdálo a odrovnává záporáky docela suše a tuctově, což je navíc okořeněno několika tendenčně tuctovými scénami. Silně jsem z toho cítil ducha sedmdesátých let, proto mě až překvapilo, když jsem zjistil, že je to film z počátku devadesátých let. Výborná hudba. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Vynikající španělské giallo, kde hlavní úlohu ztvárnila taková hvězda, kterou bezpochyby byl Paul Naschy! Příběh nás zavede do poklidné zbohatlické čtvrti, kde si doktůrek užívá se svou rodinou narozeninovou párty. Tu mu překazí banda, která nechce jenom peníze.... Doktor však neumírá a tak nastává čas kruté pomsty pro všechny!!! 80% ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Španělé si natočili vlastní variaci na Death Wish, no proč ne. Jenomže ta španělská verze za tou americkou pokulhává snad úplně ve všem - od scénáře, přes choreografii akčních scén, až po charisma hlavního hrdiny. Přesto se několik kladů najde. Tak předně Španělé se nebojí ukazovat věci tak, jak jsou, takže znásilnění skutečně vypadá jako znásilnění a když někdo někoho bodne, tak z něj teče krev. To je celkem fajn. Bohužel ty akční scény jsou natolik samoúčelné a místy až legračně amatérské, že divák nevěřícně kroutí hlavou. Přesto tenhle film za zhlédnutí stojí, minimálně fanoušci Bronsonovi Death Wish pentalogie by se na to pro srovnání podívat měli. Btw režisér a zároveň představitel hlavní role Paul Naschy musí být velký fanoušek Sylvestera Stalloneho – ve filmu se objeví tři postavy se jmény Rambo, Rocky a Cobra. :-) ()

Reklama

Reklama