Reklama

Reklama

Obsahy(1)

57 let po tvrdé zkoušce s mimozemským tvorem je Ellen Ripleyová v hyperspánku zachráněna dálkovým záchranným týmem. Dojde dokonce k vyšetřování, při kterém ji chtějí obvinit ze zničení tvora, o kterého vysoce postavení vojenští pohlaváři stáli. Nakonec je osvobozena, je jí ale nabídnuta účast na jiné výpravě: na planetě, odkud vetřelec pocházel, mezitím vznikla kolonie s lidskými obyvateli. Ti se nyní odmlčeli a chystá se mise složená z vojáků námořní pěchoty, kteří mají na planetu sestoupit a vyšetřit, co se tam stalo. Ripleyová se svými znalostmi nebezpečného tvora by se v ní uplatnila. Ta se rozhodne takto skončit s nočními můrami a nepříjemnými vzpomínkami na monstrum – vetřelce a s nabídkou souhlasí. Znovu se tedy ocitá na nehostinné planetě, kde nacházejí kolonii opuštěnou. Jediný, koho najdou, je malá vystrašená holčička. Brzy zjistí, že všichni obyvatelé se stali oběťmi vetřelce – ne však jednoho. Vetřelci se poněkud rozmnožili a planeta je jimi zcela obsazena… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 578)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Strach z neznámého obcházející Nostromo je pryč. Nyní je zlo definováno a může začít vesmírná řezničina s kyselinou tryskající na všechny strany. V rukou někoho jiného by to nejspíš dopadlo katastrofálně, naštěstí Cameron je zárukou dobře odvedené režisérské práce. Bill Paxton drží zajímavý primát, neboť ho postupně krouhly všechny legendární sci-fi figury (Terminátor, Vetřelec a Predátor). Director´s cut: Není se co divit bídnému konci kolonie, když tomu velel kapitán Hollister.. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ve dvanácti, když jsem to viděl poprvně v kině, jsem to považoval za nejlepší film vůbec a pak jsem lítal po přírodě a hrál si na Michaela Biehna (btw asi nejsympatičtější mariňák filmového plátna). Dnes sice vím o lepších filmech, stejně jako si všimnu místy nelogičností v ději, přesto nadupanější sci-fi akčňárnu o boji s "emzáckým slizem" aby člověk pohledal. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Jednička vetřelce byla perfektní (hustá atmosféra, napětí), ale co naplat, dvojka ji snad i o kousek předčila, a to zejména v akci. Přestože je film z roku 1986, jeho akční scény by se mohly směle měřit s těmi současnými, přijdou mi mnohem působivější než dnešní "vypulírované" postmatrixové kung-fu. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Giegerova vize jako synonymum podvědomé hrůzy. A protože jsem Cameronovu dvojku viděl k jeho štěstí mnohem dříve než původní film, symbolizuje ji pro mě on. U Scotta zmizel strach z neznámého a zůstává už "jen" ono napětí a nedýchatelná atmosféra. Na účinku se podepsalo možná i to, že když jsem ho poprvé viděl v totalitní simultánce, z hrůzou jsem od něho utekl a film se stal noční můrou mého dětství. Další díl už z Vetřelce udělal obyčejné tuctové monstrum a následující málem směšnou parodii. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování kultovní jedničky. James Cameron po Terminátorovi jen potvrdil, že je to skvělý režisér a po svém zrežíroval tenhle skvost. Atmosféra už sice není tak hustá jako v jedničce, ale vše vynahraďuje spoustu akce. Sigourney Weaver si tímhle pokračováním jen potvrdila svoji životní roli, kterou bezesporu důstojnice Ripleyová je...... ()

Galerie (128)

Zajímavosti (195)

  • Když Ripleyová (Sigourney Weaver) nese Newt (Carrie Henn) a narazí na královnu, má sebou pás s granáty. Tento pás neustále mění polohu. Nejvíce je to vidět ve scéně, kdy ustupuje od královny - Newt křikem upozorní na vetřelce, Ripleová se otočí a zabije jej. Zde je vidět, že pás s granáty je chvilku dole a pak zas nahoře. (Horryx)
  • Jedno z vetřelčích vajec je nyní vystaveno v Smithsonian Institute ve Washingtonu. (Don_Salieri)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Avataří sága bude mít 5 dílů

Avataří sága bude mít 5 dílů

14.04.2016

Pamatujete si, jak se v roce 2012 vyklubaly ze dvou sequelů Avatara tři? James Cameron tehdy zvednul nejedno divácké obočí, no a teď se mu to povedlo znovu. Jeho vystoupení na CinemaConu totiž… (více)

O čem měl být pátý Vetřelec?

O čem měl být pátý Vetřelec?

30.11.2015

U 20th Century Fox nedávno zrušili dva velké filmy. Nejdřív se škrtly plány na Fantastickou čtyřku 2, protože jednička bolestivě neuspěla, a záhy jsme přišli o pátého Vetřelce. Ten je údajně jen… (více)

Reklama

Reklama