Reklama

Reklama

Obsahy(1)

57 let po tvrdé zkoušce s mimozemským tvorem je Ellen Ripleyová v hyperspánku zachráněna dálkovým záchranným týmem. Dojde dokonce k vyšetřování, při kterém ji chtějí obvinit ze zničení tvora, o kterého vysoce postavení vojenští pohlaváři stáli. Nakonec je osvobozena, je jí ale nabídnuta účast na jiné výpravě: na planetě, odkud vetřelec pocházel, mezitím vznikla kolonie s lidskými obyvateli. Ti se nyní odmlčeli a chystá se mise složená z vojáků námořní pěchoty, kteří mají na planetu sestoupit a vyšetřit, co se tam stalo. Ripleyová se svými znalostmi nebezpečného tvora by se v ní uplatnila. Ta se rozhodne takto skončit s nočními můrami a nepříjemnými vzpomínkami na monstrum – vetřelce a s nabídkou souhlasí. Znovu se tedy ocitá na nehostinné planetě, kde nacházejí kolonii opuštěnou. Jediný, koho najdou, je malá vystrašená holčička. Brzy zjistí, že všichni obyvatelé se stali oběťmi vetřelce – ne však jednoho. Vetřelci se poněkud rozmnožili a planeta je jimi zcela obsazena… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 577)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

James Cameron a jeho varianta Vetřelce. Jak už jsem mnohokrát napsal, obdivuji celou ságu o vetřelci především díky různému přístupu tvůrců, kteří si sami látku využili podle sebe a docílili tak rozdílných filmových zážitků. Tento film od Camerona je akční peckou, která se nebojí atmosférou a dějem konkurovat i dnešní produkci (popravdě ji většinou silně překonává). Příjemně potěší i casting. Přesto film má mnoho silných elementů, jako tempo, atmosféru, akci a vše okolo. Jde o skvěle zvládnutý film ve všech detailech. Pro mě osobně asi nejzajímavější a z časového hlediska nejzábavnější film z celé ságy. O velkém finále a scéně ve výtahu ala klasické akční filmy "vezmu si vše a všechny vykosím" ani nemluvě. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Zatiaľ čo jednotka sa riadila heslom 'menej je niekedy viac', Votrelci sa naopak riadia heslom 'aj viac je niekedy ešte stále malo' a dávajú svojím slovám zadosť - emzák strieda emzáka, kyselina sa zmiešavá s červeným mokom a do toho všetkého hrá duo samopal - plameňomet. To by možno stačilo na 'normálny' sci-fi film, ale od kultovej série takéhoto formátu čakám predsa len niečo viac - chvíľu som sa dokonca pohrával s kacírskou myšlienkou, že tomu celému dám nemilosrdné tri *, ale to by som sa potom bál vyjsť na ulicu... Jediné, čo ma skutočne dostalo bol samotný super-akčný koniec, s ktorým sa Cameron očividne dosť pohral, ale inak... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

po návratu na Zemi se Ripley setkává s kocourem Jonesem a dozvídá se, že by měla s jednotkou námořní pěchoty, podniknout další misi za ,,starým přítelem". HODNĚ VETŘELCŮ, HODNĚ ZÁBAVY! zejména pátrání na planetě vás musí vtáhnout do děje. a vůbec, celej tenhle film je proklatě dobrej. funguje zde naprosto všechno! zvuk? paráda! hlavně ty přesuny vetřelců! a S.Weawer? slušný výkon na člověka! ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Cameron přitvrdil, vedle napětí (i toho tu je dost) se přidala akce, místo party ztroskotanců bojujících o život na scénu přichází parta mariňáků s drsnými hláškami a účinnými zbraněmi. Místo temného klaustrofobického sci-fi hororu, přichází hororový sci-fi akční film. I Hornerova hudba je dynamičtější než Goldsmithovy temné tóny. Závěr je navíc řemeslníkem Cameronem v podstatě přesně obkreslen z jedničky. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nad tím přemýšlel, ale nakonec jsem se na těch pět hvězd stejně nedostal. Vetřelci jsou bez debaty super akční náloží se stále slušnou trikovou oblohou a vetřelčí královnou jako lahodným dezertem, ale ona "cameronovská preciznost", kterou tu většina lidí připomíná, mi především v závěrečné půlhodině citelně chyběla. Ano, akční scény jsou parádní, postavy jedinečné a vlastně nechápu, proč se točí Terminator Salvation, když ho Cameron natočil už před dvaadvaceti lety (jen vyměnil T-800 za hromadu xenomorfů), ale způsob, jakým se Ripleyová definitivně zbaví vetřelčí královny, je v rámci do té doby budované dokonalosti silně mimózní a čím dál výraznější klišé filmu v mých očích také ubírají. To jako nikomu nepřijde zvláštní, že Ripleyová úplně sama vykosí tolik nepřátel, kolik jich předtím nedokázala vyhladit ani jednotka vycvičených mariňáků? A co pozdější absence prvku vetřelčí kyseliny? Skvělý film... dokonalý ovšem ani náhodou. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (195)

  • Ve filmu měla být scéna společné sprchy probuzených mariňáků na palubě Sulaca a právě při mytí rozebírali, že Ripley (Sigourney Weaver) už předtím Vetřelce viděla. Sekvence byla pro film naplánována, ale před natáčením byla vyřazena, protože herečky nebyly ochotny hrát nahé. (Jan.Kanak)
  • Při vyšetřování Ripley (Sigourney Weaver) radě konkrétně řekla, že Kane (John Hurt) viděl na palubě opuštěné lodi „tisíce“ vajec. Když ovšem Kane vstoupil do nákladního prostoru lodi, žádnou podobnou informaci svým kolegům nesdělil. Jednoduše uvedl, že prostor je „plný“ vajec, aniž by jakkoli specifikoval alespoň přibližný počet. Podobně to nemohl říci posádce po probuzení na palubě Nostroma, protože jasně dával najevo, že si z události nic nepamatuje. (Jan.Kanak)
  • Jedno z vetřelčích vajec je nyní vystaveno v Smithsonian Institute ve Washingtonu. (Don_Salieri)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Avataří sága bude mít 5 dílů

Avataří sága bude mít 5 dílů

15.04.2016

Pamatujete si, jak se v roce 2012 vyklubaly ze dvou sequelů Avatara tři? James Cameron tehdy zvednul nejedno divácké obočí, no a teď se mu to povedlo znovu. Jeho vystoupení na CinemaConu totiž… (více)

O čem měl být pátý Vetřelec?

O čem měl být pátý Vetřelec?

30.11.2015

U 20th Century Fox nedávno zrušili dva velké filmy. Nejdřív se škrtly plány na Fantastickou čtyřku 2, protože jednička bolestivě neuspěla, a záhy jsme přišli o pátého Vetřelce. Ten je údajně jen… (více)

Reklama

Reklama