Reklama

Reklama

Obsahy(1)

57 let po tvrdé zkoušce s mimozemským tvorem je Ellen Ripleyová v hyperspánku zachráněna dálkovým záchranným týmem. Dojde dokonce k vyšetřování, při kterém ji chtějí obvinit ze zničení tvora, o kterého vysoce postavení vojenští pohlaváři stáli. Nakonec je osvobozena, je jí ale nabídnuta účast na jiné výpravě: na planetě, odkud vetřelec pocházel, mezitím vznikla kolonie s lidskými obyvateli. Ti se nyní odmlčeli a chystá se mise složená z vojáků námořní pěchoty, kteří mají na planetu sestoupit a vyšetřit, co se tam stalo. Ripleyová se svými znalostmi nebezpečného tvora by se v ní uplatnila. Ta se rozhodne takto skončit s nočními můrami a nepříjemnými vzpomínkami na monstrum – vetřelce a s nabídkou souhlasí. Znovu se tedy ocitá na nehostinné planetě, kde nacházejí kolonii opuštěnou. Jediný, koho najdou, je malá vystrašená holčička. Brzy zjistí, že všichni obyvatelé se stali oběťmi vetřelce – ne však jednoho. Vetřelci se poněkud rozmnožili a planeta je jimi zcela obsazena… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 573)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Komentar k Special Edition. Tohle je megalni masakr. Cameron to rozjel pekne ve velkym, strasna halda vetrelcu, jejich matka, zajimavej, ale predvidatelnej pribeh (Zvlast kdyz to clovek videl hodnekrat.), lepsi triky, lepsi kamera a lepsi hudba. Navic tu je od zacatku soustredena pozornost na Sigourney, ktera je tady jeste vostrejsi nez predtim a kdyz vezme do ruky bouchacky, rozstrily toho vic nez marinaci. I kdyz vetrelci nastoupi az zhruba po hodine filmu, dej predtim nenudi, hezky navaze na prvni dil a hezky se seznamime s posadkou a dej je zajimavej. Pak nastane 90 minut hodne napinavy rezby, zakoncene perfektnim "pestnim" soubojem. Navic se tu predstavi totalni krutak Bishop Lance Henriksen, kterej udela vychytavku s nozem a nakonec vytece. Z dalsich hercu se mi docela libil Bill Paxton, posranej az za usima a pak Michael Biehn, kterej hral taky dost dobre. A i ta mala holka byla dobra. Nejlepsi dil. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Přeskočit téměř nedosažitelně vysoko posazenou laťku byl nemožý úkol, ale James Cameron udělal co mohl. Ripley pořád funguje a i Newt, Hicks nebo Bishop mi přirostli k srdci velmi rychle. Přesto jsem Aliens začal mít rád až po rozšířené verzi, která teprve dává psychologickému podkladu první poloviny ten správný náboj. Svůj podíl na dodatečném diváckém úspěchu má pak i nestárnoucí akce a dechberoucí momenty plné elegantně smrtících záporáků. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Bravurně zvládnuté pokračování. Neuvěřitelná dynamika příběhu, opět hrůza, napětí, plno akčních scén, nestárnoucí efekty, špičkový soundtrack, výborná psychologie postav a opět další Cameronův film, který se může vidět stále a stále dokola. Tento souboj o život v extrémních podmínkách nemohu hodnotit jinak než 5 hvězdičky... „How could they cut the power, man? They're animals!" ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

James Cameron je velmi moudrý a chytrý muž. Způsob, jakým dokázal elegantně přemostit ze Scottova hororu (časový odstup 57 let, noční můry, kolonizace planety) na vlastní vizi setkání s mimozemšťany, je obdivuhodný. Impozantní akční jízda, která nemá široko-daleko konkurenci napříč všemi váhovými kategoriemi, postavená na důmyslné práci střihu, (dnes už legendárnímu) zvuku a samozřejmě partičce mariňáků, kteří mají po ruce krom úžasného arzenálu taktéž pořádný balík hlášek, které by se měli tesat do nejdražšího mramoru, prostě fascinuje i po více než dvaceti letech. Dodneška si říkám, jak je možné něco takového vůbec natočit… pro mě nejlepší film Jamese Camerona a myslete si o tom, co chcete, ale to je tak všechno, co zmůžete. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Prý čistě akční film! Pch. Když se Ripleyová zeptá: "Nějaké zprávy o mojí dceři?", tak můj slzný aparát vyhlásí červený poplach a začne produkovat slzy jako o život. Lance je zlatíčko. Kdo by byl řekl, že ho budu milovat víc než Biehna. A rozhodně bych si někdy měla vyšetřit čas a napsat mnohem rozsáhlejší obdivný komentář. ♥♥♥ ()

Galerie (128)

Zajímavosti (195)

  • Mariňáci jsou si jistí, že Xenomorphové dříve či později prolomí jejich zabezpečený obvod, ale teprve poté, kdy hrozí zhroucení výrobníku atmosféry, někdo navrhne přivolat druhou výsadkovou loď ze Sulaca. (Jan.Kanak)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. července 1986 ve Westwoodu v Kalifornii. (Varan)
  • Při scéně, kdy si Ripleyová (Sigourney Weaver) v záchranném modulu bere zbraně k záchraně Newt (Carrie Henn), vidíme, že si nejdříve bere plamenomet, ale v následném střihu na zem pokládá pulzní pušku M41. Pak bere pulzní pušku a pokládá plamenomet. Jde o špatný střih scény, kdy jsou obě zbraně zaměněny. (SsgtJira)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Avataří sága bude mít 5 dílů

Avataří sága bude mít 5 dílů

14.04.2016

Pamatujete si, jak se v roce 2012 vyklubaly ze dvou sequelů Avatara tři? James Cameron tehdy zvednul nejedno divácké obočí, no a teď se mu to povedlo znovu. Jeho vystoupení na CinemaConu totiž… (více)

O čem měl být pátý Vetřelec?

O čem měl být pátý Vetřelec?

30.11.2015

U 20th Century Fox nedávno zrušili dva velké filmy. Nejdřív se škrtly plány na Fantastickou čtyřku 2, protože jednička bolestivě neuspěla, a záhy jsme přišli o pátého Vetřelce. Ten je údajně jen… (více)

Reklama

Reklama