Reklama

Reklama

Obsahy(1)

57 let po tvrdé zkoušce s mimozemským tvorem je Ellen Ripleyová v hyperspánku zachráněna dálkovým záchranným týmem. Dojde dokonce k vyšetřování, při kterém ji chtějí obvinit ze zničení tvora, o kterého vysoce postavení vojenští pohlaváři stáli. Nakonec je osvobozena, je jí ale nabídnuta účast na jiné výpravě: na planetě, odkud vetřelec pocházel, mezitím vznikla kolonie s lidskými obyvateli. Ti se nyní odmlčeli a chystá se mise složená z vojáků námořní pěchoty, kteří mají na planetu sestoupit a vyšetřit, co se tam stalo. Ripleyová se svými znalostmi nebezpečného tvora by se v ní uplatnila. Ta se rozhodne takto skončit s nočními můrami a nepříjemnými vzpomínkami na monstrum – vetřelce a s nabídkou souhlasí. Znovu se tedy ocitá na nehostinné planetě, kde nacházejí kolonii opuštěnou. Jediný, koho najdou, je malá vystrašená holčička. Brzy zjistí, že všichni obyvatelé se stali oběťmi vetřelce – ne však jednoho. Vetřelci se poněkud rozmnožili a planeta je jimi zcela obsazena… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 578)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Strach z neznámého obcházející Nostromo je pryč. Nyní je zlo definováno a může začít vesmírná řezničina s kyselinou tryskající na všechny strany. V rukou někoho jiného by to nejspíš dopadlo katastrofálně, naštěstí Cameron je zárukou dobře odvedené režisérské práce. Bill Paxton drží zajímavý primát, neboť ho postupně krouhly všechny legendární sci-fi figury (Terminátor, Vetřelec a Predátor). Director´s cut: Není se co divit bídnému konci kolonie, když tomu velel kapitán Hollister.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jedna z výjimek, kdy se druhý díl přinejmenším vyrovnal prvnímu. Vetřelec je vynikající film a Vetřelci jen přidávají prvky, které v jedničce chyběly. S Vetřelcem se srovnávají všechny sci-fi horory, s Vetřelci zase všechny akční sci-fi. A i po tak dlouhé době série Vetřelec nenašla pokořitele. Tohle musí vidět každý fanda sci-fi, hororu nebo akce! ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších II. v historii filmu. Mnoho pokračování má problém navázat na úspěšnou jedničku, Vetřelci Jamese Camerona to ale dokázali a ještě k tomu jedničku překonali. Tento díl má neuvěřitelnou zásobu sympatických herců a rolí, kterou se nebojí mrhat a vraždit jí. Speciální jednotka mariňáků - na této bandě idiotů stojí celý film a to je naprosto skvělé. Perfektní postavy Hudsona, Vasquezové nebo Hickse si neuvěřitelně oblíbíte a hlášky, které vypouští z huby jistě také: "jestli jste nečetli poslední zprávy, tak jsme dostali na prdel", těmto hlodům pomáhá i ne moc dokonalý CZ dabing, který kvalitou odpovídá době, kdy se dělal. Kultovní scény, které děsily obecenstvo svojí originalitou (nepřehledná situace, kterou jsme sledovali díky kamerám vojáků), nebo děsivé vylíhnutí malého vetřelce z hrudníku osadníka (zde už to nevypadá jako kus modelíny na špagátku). Celkový pocit je strašně kladný a tento film si ponechal své kouzlo do teď, jasná kultovní záležitost. 90% můj TOP 10 ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Prý čistě akční film! Pch. Když se Ripleyová zeptá: "Nějaké zprávy o mojí dceři?", tak můj slzný aparát vyhlásí červený poplach a začne produkovat slzy jako o život. Lance je zlatíčko. Kdo by byl řekl, že ho budu milovat víc než Biehna. A rozhodně bych si někdy měla vyšetřit čas a napsat mnohem rozsáhlejší obdivný komentář. ♥♥♥ ()

choze 

všechny recenze uživatele

"TIHLE LIDÉ JSOU TU, ABY TĚ CHRÁNILI. JSOU TO VOJÁCI." - "ALE TO NÁM NEBUDE NIC PLATNÉ." Pamatuju, že když jsem tenhle úžasnej biják viděl poprvé v pubertě, málem jsem z toho onemocněl a dodnes je to strhující podívaná, která neztratila nic ze své působivosti a kouzla. Cameron si zaslouží obdiv zato, jak pietně a přitom zcela po svém dokázal navázat na příběh a mytologii originálu a vytvořil tak jeden z nejfunkčnějších sequelů v dějinách filmu a jeden z nejlepších blockbusterů. Z klíčových scén jedničky jakými bylo vyhřeznutí obludy z hrudníku, detektor pohybu, závěrečný odpočet, autodestrukce a následný souboj jedna na jednoho udělal trademark série a se svou troškou přišel i do mlýna mytologie celé série, když divákovi odpověděl na původ vajec vytvořením vetřelčí královny (osobně bych dal přednost odhalení původu té lodi co je vezla, ale což). Z postavy Ripleyové udělal další Sáru Connorovou a dokonce jí dohodil představitele Sářina ochránce, Michaela Biehna a přihodil mateřský vztah k malé Newt. Postavy žijí, dýchají a mění se před vašima očima (nenápadný Burke v opravdu hnusného padoucha, prudič Hudson a "blbec" Gorman zase v hrdiny), masky, makety, speciální efekty a výprava jsou velkorysé a až na pár přehlédutelných výjimek (zadní projekce při likvidaci vajíček u královny) dokonalé. Scéna zabíraná z pohledu kamer, které mají na sobě mariňáci je skvostná. Dokážete si asi představit, jak strašně zklamaný jsem musel být, když jsem si hned po VETŘELCÍCH půjčil velmi nudnou PROPAST. Mimochodem taky vám ty stíhačky ve VETŘELCÍCH připomněly ty létající stroje z budoucnosti z TERMINÁTORů? ()

Galerie (128)

Zajímavosti (195)

  • Při scéně, kdy si Ripleyová (Sigourney Weaver) v záchranném modulu bere zbraně k záchraně Newt (Carrie Henn), vidíme, že si nejdříve bere plamenomet, ale v následném střihu na zem pokládá pulzní pušku M41. Pak bere pulzní pušku a pokládá plamenomet. Jde o špatný střih scény, kdy jsou obě zbraně zaměněny. (SsgtJira)
  • Mezi nejzjevnější vliv války ve Vietnamu patří ve filmu způsob, jakým jsou prezentováni Koloniální Mariňáci: technologicky nadřazená síla, která ovšem v nepřátelském cizím prostředí narazí – jejich výcvik a technologie nejsou uzpůsobeny pro místo a styl boje, což lze považovat za analogii k neschopnosti americké špičkové palebné síly porazit neviditelného nepřítele ve Vietnamu. Američané měli hodně palebné síly a velmi malé povědomí o nepříteli, což je kombinace, která nemůže dobře fungovat. Ve filmu jsou Mariňáci najímáni k ochraně obchodních zájmů Weyland-Yutani Corporation, což odpovídá názoru, že zájmy společností, které sídlily v Jižním Vietnamu, byly hlavním důvodem, proč tam byly vyslány americké jednotky. Vietnamskou válkou byl ovlivněn i postoj Mariňáků: jsou zobrazováni jako domýšliví a jsou si nevyhnutelně jistí svým vítězstvím před misí, ale když se něco pokazí a ocitnou se před nepřítelem, který je sice technologicky méně vyspělý, ale mnohem odhodlanější, výsledek nemusí být takový, jaký očekávají. (Jan.Kanak)
  • Po výsadku z obrněného vozidla rekognoskuje okolí Sgt. Apone (Al Matthews) pomocí přístroje pro noční vidění BM8028 FERO D-51 ZUB Gen2+, jenž byl vyvinut pro speciální jednotky německého Bundeswehru. Zvláštností přístroje je elektromotorické ostření obou objektivů zároveň pomocí ozubeného řemenu. (8mm)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Avataří sága bude mít 5 dílů

Avataří sága bude mít 5 dílů

14.04.2016

Pamatujete si, jak se v roce 2012 vyklubaly ze dvou sequelů Avatara tři? James Cameron tehdy zvednul nejedno divácké obočí, no a teď se mu to povedlo znovu. Jeho vystoupení na CinemaConu totiž… (více)

O čem měl být pátý Vetřelec?

O čem měl být pátý Vetřelec?

30.11.2015

U 20th Century Fox nedávno zrušili dva velké filmy. Nejdřív se škrtly plány na Fantastickou čtyřku 2, protože jednička bolestivě neuspěla, a záhy jsme přišli o pátého Vetřelce. Ten je údajně jen… (více)

Reklama

Reklama