Reklama

Reklama

Zakázané hry

  • Francie Jeux interdits (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rok 1940. Päťročná Paulette (Brigitte Fossey) príde o oboch rodičov a svojho psa počas nemeckého útoku na Paríž. Túla sa vidiekom s mŕtvym psom v náručí. Takto ju nájde jedenásťročný Michel Dolle (Georges Poujouly) a privedie ju k svojim rodičom. Paulette a Michel sa spriatelia, pochovajú psa a rozhodnú sa urobiť cintorín pre zvieratá a hmyz... (matriosa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Skličující podívaná, která na mě měla až zdrcující dopad. Osobně jsem tenhle příběh malé holčičky, které zabili rodiče i pejska, sledoval pohnutý dojetím. Jinak by mě mimochodem celkem zajímalo, jestli tenhle film náhodou neinspiroval Stephena Kinga k napsání jeho románu Řbitov zviřátek - kdo to ví, odpoví (?). ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak roztomilou dětskou dvojici jsem dlouho neviděla. Vůbec mně nepřipadalo, že to hrají jak byli přirození. I když co se týká těch "zakázaných her", to už tak přirozené nebylo. Ovšem v době, v které se to odehrává tyhle "zakázané hry" nebyly až tak od věci, to musím uznat. Jejich dušičky to všechno vnímaly dětskýma očima a tak tomu podřídily svůj pohled na události kolem nich. Jak už se tady píše, je to velmi jemný, citlivý a dojemný film a já s jistotu vím, že na tenhle s určitostí nezapomenu. "Výzva od hanagi 2019" ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Snad právě proto, že se zde o válce (vyjma samotného počátku) dovídáme vlastně velmi málo, je tenhle příběh tak silný. A také proto, že se jeho vyprávění nevyhýbá žádnému ze silných citů odehrávajících se v bezbranné dětské duši, aniž přitom upadá do sentimentu a sebelítosti. A přitom se člověku nad tou malou až srdce svírá. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Krásně jímavý příběh malé holčičky a jejího kamaráda ve válečných dnech. Válka je zde vyobrazena jen na pozadí, ale její přítomnost je cítit v jednání jednotlivých osob. Do kontrastu k ní je pak zde postavena dětská čistota a nevinnost, kterou nepoznamenají ani válečné hrůzy - snad jen ty roztomile naivní dětské hry jsou zde poněkud jiné, tak trochu temnější podoby... Skvěle a procítěně natočeno, zahráno i ohudebněno. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Zakázané hry otvárajú pandorinu skrinku tabuizovaných zobrazení násilia a krutosti medzi deti, ktoré trpia vo vojnovom šialenstve. Niežeby sa im fyzicky odňali končatiny alebo kto vie čo, ale otvárajú ich mikrosvet a konfrontujú ich s formami, ktorými by sa nikdy nemali vystavovať. Výborne zobrazený aranž emócií, nepochopenia konania dospelých a celistvosť bytia v neistých a stresových časoch, kedy sa viac koná než premýšľa. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Film nesmel byť verejne premietaný na festivale v Cannes v roku 1953. V Spolkovej republike Nemecko bol film v neskrátenej verzii premietaný až v roku 1980. (giaruj)
  • Film byl původně natáčen jako krátkometrážní snímek, až později se režisér René Clément rozhodl natočit jej jako celovečerní. (ČSFD)
  • Film vyvolal ve Francii obrovský skandál. V kinech byl proto promítán pouhé dva dny, než byl stažen. (lubomir91)

Reklama

Reklama