Století válek (TV seriál)

Century of Warfare, The

Dokumentární / Válečný

USA, 1994

Hrají:

Robert Powell

Solidní seriál střižený podle nepříliš novátorského, ale osvědčeného přístupu. Dobové záběry, které doprovází komentář, kde se hovoří o nějaké té určité válečné události. To vše prokládáno mapkami se situací na bojišti. Seriál se zabývá velkou částí konfliktů, které zažilo 20. století. Viděl jsem pravda pouhé 4 díly, ovšem pochybuji, že by autoři nějak zásadně pozměnili v těch dalších svůj přístup natolik, abych šel s hodnocením nahoru nebo dolů. Pro zaryté válečné fandy a znalce - v tomhle seriálu se asi dozvíte jen málo nových informací, takže se dívejte jen pokud vás zajímají záběry.(27.2.2007)

Historie nás může jen vzdělat a nemůže nikdy urazit, neboť jen hlupák nechce rozumět.!(28.7.2009)

Hodnotím pouze pár dílů, které jsem viděl, což byly díly 21-25.(23.5.2010)

Dokumentární série sice není vysloveně nabytá fakty. Jde spíše o celkový a jasný přehled nejvýznačnějších konfliktů 20. století a k tomu je seriál prošpikován dobovými záběry.(13.6.2007)

Kvalitne udelany dokument nabizejici prehled tech nejdulezitejsi udalosti, byt podanych hrube a bez zbytecnych detailu, avsak mohutne doplneny o dobove filmove zabery, s prehledovymi mapkami atd.(21.4.2011)

• Tominecek

Odkaz na stránky pořadu: “The Century of Warfare“.(15.11.2009)

Vítěze znají jen dějepisci, skutečné vítěze znají jen dějiny. Mám slabost pro historii, takže 85% http://youtu.be/M7GtA_rUz8o(13.2.2012)