Reklama

Reklama

Piraňa II: Létající zabijáci

  • Česko Piraňa 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

U jednoho poklidného karibského ostrova se poblíž luxusního turistického letoviska před několika měsíci potopila americká námořní loď. Nikdo netuší, že na palubě byl kanystr se zárodky geneticky upravených dravých ryb, jejich nová generace začne ohrožovat obyvatele ostrova a návštěvníky letoviska a to nejen ve vodě, ale také na suchu protože ryby jsou schopny krátkého letu a přežijí nejen ve vodě, ale také na vzduchu. Děsivé pozadí tajemných útoků se pomalu vynořuje před instruktorkou potápění Anne Kimbroughovou, která začne pátrat po příčině smrti jednoho z přátel jejího syna, který zahynul během výletu spojeného potápěním. Společně s ní pronikne do márnice také rekreant Tyler Sherman, zkušený biochemik. Zděšeni svým objevem, pátrají dál a současně se pokusí přesvědčit hotelového manažera, aby zrušil každoroční piknikovou party spojenou opékáním ryb na pláži. Ten odmítne, což má pochopitelně nevyhnutelnými důsledky v podobě mnoha obětí velkého útoku krvelačných létajících ryb. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

AlexDLarge 

všechny recenze uživatele

Určitě se na to nevěřicně díváte a říkáte si, že jsem se asi musel zbláznit. Ne, tak to není. Tenhle film je naprostá a neuvěřitelná sračka. Proč tedy dávám těch pět hvězdiček? Kvůli tomu, co všechny tento snímek odstartoval. Když Cameron dokončil práce na tomto béčku, o jehož kvalitách velmi dobře věděl(dokonce se vloupal do studia a přestříhal film podle svého, producent Assonitis ho ale donutil to změnit.), měl obrovské horečky, díky jimž se mu zdálo o kovových kostrách, které se na něj sápou z ohně. Přišli z budoucnosti, aby ho zabili. Nepřípomíná vám to něco? Přesně tak, díky této hovadině vznikl příběh Terminátora. Za což my všichni hrozně děkujeme. Ať žijou všechny sračky natočené s minimálním rozpočtem a nulovým scénářem. Hip, hip, hurá. ()

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Bez diskuze naprosto mimořádný film. Snoubí se v něm mimořádně pitomá zápletka s mimořádně amatérským hereckým projevem a mimořádně lacině vypadajícími rádobyspeciálními efekty. Vše pak korunuje mimořádně odpudivý český dabing, který i kdyby byl 2x lepší, nepřiblížil by se podprůměru ještě ani na dohled. Zkrátak mimořádná zhovadilost! ()

Reklama

Dacsus

všechny recenze uživatele

Ludia co sa tu navazaju do Camerona by si mali urobit domace ulohy, a nastudovat si ako vlastne film vznikal: Credit for directing this film was given to James Cameron. Most of the work was actually performed by Ovidio G. Assonitis, the film's producer and prolific film-maker. Assonitis was dissatisfied with Cameron's progress after the first week and took over. According to "Dreaming Aloud," a biography of James Cameron by Christopher Heard, Cameron did do the shooting for this movie, but was not allowed to see his footage and was not involved in editing. He broke into the editing room and cut his own version, but was caught and Assonitis re-cut it again. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Boha jeho, už ten název (který navíc nelže)... Cameron se prý někde nechal slyšet, že to, co zčásti natočil/spáchal, je nejlepším filmem o létajících piraních všech dob. Inu, o tom se s ním nikdo přít nebude. Citelně lepšímu prvnímu dílu pomohla lehká nadsázka. Dvojka je sice místy vtipná taky (scéna v márnici, masakr na pláži), ale zásadně ne tehdy, kdy to bylo zamýšleno, a bohužel ne zase tak často, aby to z ní učinilo poctivý italský trash. I na té krvi se mohlo přidat, přestože - pominu-li samotné piraně/maňásky a srandovní pád vrtulníku - zvláštní efekty jsou klasa (Giannetto De Rossi). Pro mě je hlavním tahákem absolutně skvostná úvodní skladba Stelvia Ciprianiho, která by si vážně zasloužila zaznít v lepším filmu. ()

Lachtaan odpad!

všechny recenze uživatele

V životě jsem nebyl ničím znechucenější než onou scénou, kdy dochází k pohlavnímu styku pod mořskou hladinou v laciném hororu z osmdesátých let, který je náhle narušen krvežíznivými piraněmi, o kterých se člověk ještě později dozvídá, že umějí i lítat. Jedno utrpení je sledovat nízkorozpočtové kraviny v dnešních byť levných, alespoň koukatelných rozměrech. Ale vidět odpadní horor z minulého století je skutečně na permanentní újmu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Scény z márnice byly natočeny ve skutečné márnici, přičemž v době, kdy se v ní štáb nacházel, se zde nacházely tři mrtvoly (jedna patřila malému dítěti). (fiLLthe3DD)
  • Kvůli omezenému rozpočtu byli do snímku obsazováni převážně Italové, přičemž většina z nich ani neuměla anglicky, což režiséra Jamese Camerona nesmírně iritovalo. (fiLLthe3DD)
  • Camerona zavolali (štúdio) ako pomocného režiséra, no Ovidio G. Assonitis to chcel točiť sám, ale potreboval Camerona, aby dostal zmluvu na tento film, keďže štúdio chcelo ako režiséra Američana. Natáčanie bolo nočnou morou. Na piaty deň povedal Assonitis Cameronovi, že je neschopný a vyhodil ho (Assonitis si už pred tým vo svojich predošlých filmoch takto najal začínajúcich režisérov, aby získal zmluvu a potom ich vyhodil.) Neskôr sa Cameron vlúpil do štúdia, aby si film zostrihal podľa seba. Nevyšlo to a tá verzia, ktorá je dostupná, je zostrihaná podľa Assonitisa. Cameron si chcel najať právnika, aby jeho meno zmizlo s titulkov, lenže v tej dobe nemal ešte peniaze. (Shakers)

Reklama

Reklama