Strážce návěstí (TV film)
Signalman, The
Strážca návestia
Drama / Horor / Krátkometrážní
Velká Británie, 1976, 40 min
Lawrence Gordon ClarkHrají:
Denholm Elliott- komentáře
J*A*S*M
Atmosférický TV horor, jehož vyjímečné hodnocení zde musí být zapříčiněno nostalgií hodnotících uživatelů. Atmosféra je fakt dobrá, ale i na ploše těch 40 minut to bohužel dokáže nudit. 6/10(20.6.2009)
obitus
Dickensova povídka patří k absolutní klasice žánru a její televizní zpracování by si zasloužilo to samé. Středometrážní pojetí jednoduchému příběhu vyhovuje, takže neztrácí ten správný tah na bránu a směřuje přímo k nádherně infarktovému závěru. Nejsilnější stránkou je bezesporu atmosféra anglického venkova, v mlze a tmě utopeného polozapomenutého údolíčka a, i přes své umístění, útulného drážního domečku. A že jsou oba herci bezchybní? To je snad samozřejmé...(15.3.2009)
forsberg
Výborná duchařina. Strašně jsem se tenkrát bála. Žádná krev, žádné akční scény, jenom všudypřítomný děs.(3.3.2007)
jojinecko
4,5*/5... Presne takéto atmosferické dielka sú mi úplne po chuti! Nádherne zahmlený a zatemnený anglický kraj, osamelý tunel, parádna atmosféra, akurátny čas na vytvorenie zápletky a vyústenia...Vynikajúce!(23.12.2009)
helljahve
Horror skôr pre tých, ktorý od neho očakávajú neakú tu atmosféru a pomalé budovanie napätia. Ja mám rád ale priamočiare horrorové úderky.(29.8.2010)
Hunter2222
Atmosferický horor, na ktorom bohužiaľ zapracoval zub času. Spracovanie je dobré, herecké výkony na vysokej úrovni a prostredie je vybrané veľmi originálne. Bohužiaľ nie je to tak desivé, ako by človek čakal. Veď v tuneli by sa dali natočiť parádne desivé zábery a to aj bez ľakačiek. Stopáž je síce iba 40 minút, no aj tak som miestami pocítil nudu.(27.6.2010)
anderson
ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 30.8.1986, réžia českého znenia = ZDENĚK HRUŠKA (ČST Praha) - Ďalšia "prednovembrová" klasika ktorou nás ČST kedysi oblažila. Je to vlastne epizóda z voľného cyklu BBC a ITV "A Ghost Story for Christmas". Istý náhodný cudzinec stretne podivného "eisenboňáka"... do toho trochu duchariny a kvalitného napätia. Prečo v našich končinách neexistuje nejaká televízna relácia, ktorá by "prekopávala" pamätnícke televízne archívy ? GO TO HELL WITH PEOPLEMETERS !!! (1.7.2005)(1.7.2005)
Desperado
Velmi sugestívné malé veľdielo. Dickensova poviedka je samo o sebe založená na atmosfére a atypických dialógoch (ktoré sú pre tento príbeh kľúčové), medzi ktorými to záhadné ticho vypĺňané len tikaním hodín a šumom vetra pôsobilo na mňa príjemne tenzne. Za tých necelých 40 minút nedokáže nudiť ani chvilku, a to aj napriek tomu, že za ten čas sa neudeje okrem záveru vôbec nič. 4,5/5*(21.8.2010)
gumli
Veľmi pekný ducharský príbeh podľa poviedky Charlesa Dickensa.Jednoduchý a priamy dej plný atmosféry.Samotný Charles Dickens bol známy tým,že veľmi často cestoval vlakom,niekedy len tak zo záľuby.To nie je horror v priamom zmysle.Je to skôr také vizuálne potešenie pre oko aj pre dušu.Železničná búdka v strmom údolí tunela pôsobí veľmi zvláštne.Na to,že je to TV príbeh,je to ozajstný skvost.(27.5.2009)
Teardown
Pro mě suveréně nejlepší krátkometrážní horor. Atmosferická bomba!(29.5.2008)
djbarrel
Poměrně zdařilá duchařina bez triků, krve, akce ... jen taková ta anglická hrůza a děs. 65 %(13.3.2012)
MikeManson
Bajecna povidka na dobrou noc x))... tistenou predlohu jsem necet, ale i tak se mi tahle malickost libila... par vyhrad bych mel, hlavne jsem v tom hledal neco trochu hlubsiho, ale niceho jsem se nedobral, presto super jednohubka na destivej vecer pro prijemny usnuti x)(5.5.2012)