Reklama

Reklama

Kandidáti života a smrti

(TV film)
  • Západní Německo Fleisch (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva stipendisté Monica a Mike konečně našetřili dost na to, aby se mohli vzít a vyrazit na vysněnou svatební cestu. Šetřílek Mike míjí jeden motel za druhým, až na kraji Las Cruses v Novém Mexiku zastaví u oprýskaného podniku s nápisem Honeymoon Inn. Pokoj pro dva za $ 7.50 a kafe v ceně. Stará majitelka se na nic neptá, hned nese klíče a slíbenou kávu. Na tu ale dvě hrdličky nemají teď ani pomyšlení. Vzbudí se až před západem slunce. Blízko motelu je slyšet sanitka a zvuk se neustále přibližuje. Další děj připomíná spíše špatný sen – Mike je násilím naložen do sanitky a prchající Monica se stěží zachrání na dálnici, kde stopne náklaďák řízený Billem. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mna jakozto fundu kvalitneho hororu stale zaujimaju stredoveke temne legendy. Tuna ide len o ciernu sanitku, ktora udajne ... ale to sa dozviete z filmu, nemienim sa o tom rozpisovat. Herci su mne sice neznami, ale opreli sa do toho viac nez dobre. No a na zaver este par stredovekych temnych a menej temnych legiend. Tu ich zopar mate : Giles de Rais 1404 - 1440, Sawn Beane v UK, Vlad Tepes /znamy u nas ako grof Dracula/, Krysar v stredovekom nemeckom mestecku Hameln okolo roku 1284, Alzbeta Bathory 1564 - 1614, Biela Pani a Cierna pani /pykoska je, ze Bielu pani nemozete zamknut, prechadza cez steny/, Mallevs Malleficarvm, spanielsky Toquemada a Bernard Gui, no a z tych svetlejsich stredovekych legiend staci spomenut Robina Hooda, Janu z Arcu. 92 % ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

To že má film plno logických mezer by se dalo odpustit v rámci roku výroby. Dokonce jsem si i chvíli myslel, že jde skutečně o americký film (vzhledem k tomu, že se film odehrává právě tam) a to s přihlédnutím na to, že nejde o kino distribuci, ale televizní film.. Ale jestli mi bylo něco nepříjemné, pak výkon hlavní hrdinky a její věčné přehrávání. V momentech, kdy brečela jsem vážně věřil, že je to kvůli tomu, že svoji roli nezvládá. Každopádně je to počin, který na jedno shlédnutí neurazí a je to vlastně taková parafráze na městskou legendu o černé sanitce. ()

Reklama

Opsha 

všechny recenze uživatele

Film skončil, pod titulky dohrála pěkná titulní skladba, příhodně jménem What is a value of a life . Teď je čas jít hodnotit. Což je těžké jelikož jsem Kandidáty v kinech nezažil, a tak je nemám spojené s nostalgiíí. I tak ale můžu potvrdit, že režisér odvedl velice slušnou práci, stejně tak hudební skladatel. Postupem filmu člověka mrazilo z jakékoliv auta s majáky, stejně tak i uniformované osoby. Problém je ale ve scénáři, který tu slavnou organizaci obchodníků s orgány načrtl jenom velmi letmo a ne zrovna logicky. Moc realistické není ani jak hlavní hrdince hned každý, téměř na potkání její příběh uvěří. No a raději se nebudu zmiňovat ani o závěrečné honičce sanitek, která svojí trapností celý film málem posílá do kopru. Ovšem něco jsem slyšel, že se chystá remake, situovaný do Afriky. Na to budu zvědavý. Atmosféra výtečná, scénář drhnoucí ale bavil jsem se velmi slušně, dvě hoďky utekly jako nic - tři a půl pračky Whirpool ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Vezu maso, maso pro doktora Jacksona! Tak touto větou je tenhle film zapsaný v paměti dnešních třicátníků a víc. Bohužel film nebyl natolik atraktivní, aby se dočkal více repríz a tak si už napořád budou pamatovat všichni hlavně tuhle větu. Sanitka co sváží nedobrovolné pacienty, jako náhradní díly na rozebrání, to byla hlavní dějová linie, která byla ale už tenkrát mnohokrát natočena a proto to nebylo ani příliš originální. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opět shlédnuto. Prodej lidských orgánů a dva pošahanci v sanitce mi utkvěli už z mládí. Scéna, kdy saniťák, přejde do protiútoku mi zůstala v paměti. Hodně lidí tu kritizuje vysoké hodnocení, ale vemte v potaz rok 1979 a kdo viděl film v té době, ví že tady nic takového nebývalo a tak nostalgie i vzpomínky posunou film vysoko. Dnešním pohledem již naivní film byl ve své době velmi napínavou podívanou. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Inspirací pro film byla fáma pocházející z ČSSR o černé sanitce. (ČSFD)

Reklama

Reklama