Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (1 930)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně největší zklamání ve zdejší Top 20. Čekal jsem odzbrojující příval akce a na svou dobu převratné efekty. Nedostavilo se ani jedno. Pravdivé lži jsou přeci jen větším akčním nářezem. Je pravda, že akci příliš nevyhledávám, takže jsem na jednu stranu rád, že T2 není jen o tom jednom, ale má i silný příběh a skvělého Edwarda Furlonga. Samotný Arnold je herec asi jako já striptér, takže o jeho výrazu, který má pro všechny akční filmy stejný, se nemá cenu bavit. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Blockbuster tak ryzí, že se podle něj mohou psát definice. Cameron je ale primárně (jako vždy) skvělý vypravěč, takže svůj příběh naplňuje při vší jejich jednoduchosti silnými motivy. Ať je to hledání otce, lidskosti uvnitř nelidského nebo vzpoura proti neměnné budoucnosti. Věci jako jeden z nejděsivějších záporáků a hláškující stroj na zabíjení s tváří Arnolda, tentokrát na straně "těch hodných", jsou tomu podružné - to je na Terminátorovi to nejúžasnější. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Trikařské orgie, špičková akce, chrabrý vůdce hnutí odporu John Connor jako usmrkaný fracek, pološílená Linda Hamiltonová, takřka nezničitelný T-1000 Robert Patrick, kdo nám chybí do party? Že by...že by...proč to psát, stejně to všichni vědí...a k tomu všemu nám hraje dunivá, apokalyptická muzika, James Cameron 4ever aneb až do Matrixu nepokořený snímek, který u mě má navždycky 90% jistých. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Živá tkáň na kovové vnitřní kostře se vrací, válka se stroji pokračuje! "Budoucnost je temná jako převalující se bouřková mračna a chceme-li přežít, musíme Johna Connora chránit i v minulosti. Na jeho ochranu bude vyslán časoprostorovým kanálem T-800 Cyberdine, model 101 s primárním cílem zajistit jeho přežití." - Hnutí Odporu, 21. století... Film s průběhem děje přímým, rychlým a ostrým jako brusle rychlobruslaře je vrcholem žánru. Hlavním tahákem bezpochyby budiž rakouský dub Arnold Schwarzenegger, ale nenese celou tíhu snímku sám - scénář mu postavil do cesty zdánlivě nejschopnějšího a fyzicky nepřemožitelného protivníka - T 1000 představuje dokonalou zbraň schopnou metamorfózy do nejrůznějších tvarů a podob a tak souboje obou terminátorů jsou vrcholnou podívanou zabalenou do hávu skvělých vizuálních efektů, které umožnily mimetickému polysliťiňákovi procházet mřížemi, nastupovat do vrtulníku za letu, stát se podlahou, zmrznout a znovu ožít, prostě vytvořily něco nevídaného, až si sám divák řekl: toho není možné porazit... herecké výkony výborné, Linda Hamilton kvůli roli Sarah Connorové přibrala pěkných pár kilogramů, Robert Patrick jako T-1000 děsivě chladný, neústupný, necitlivý, nelidský - zkrátka skvělý... úvodní pohled do budoucnosti plné smrtících strojů ohromující, závěr včetně terminátorovského duelu velkolepý a posléze dojemný.102 miliónů dolarů(rozpočet)/520 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka akcie, napätia, zábavy, premyslenosti, sci-fi efektov a celkovo scenáru myslím, že dokonalý Arnoldov film! Asi najviac sa však podaril výber protivníka, akým je Robert Patrick, hnusný, slizký, dokonale nepríjemný na pohľad. Navyše nápad s tekutou oceľou bol majstrovský! Kultový film, ktorý bude kultovým ešte dlhú dobu, pretože si dovolím tvrdiť, že jeho prekonanie vôbec nebude ľahké ani keď máme dobu umožňujúcu spracovanie oveľa lepších a pútavejších efektov. Len ma mrzí a dúfam, že niekedy zhliadnem aj nezostrihanú verziu. 100%. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (280)

  • Na konci filmu ve scéně, kdy se Sarah (Linda Hamilton) skrývá a drží zbraň, tak drží pravý ukazovák na spoušti. Po střihu, kdy herečku zastupuje její dvojče Leslie Hamilton, má na spoušti levý ukazovák. Leslie je levák. (mojma79)
  • Když T-1000 (Robert Patrick) dorazí na motorce do budovy Cyberdyne, má na motorce silniční pneumatiky. Při jízdě po schodech uvnitř budovy má již cross-terénní pneumatiky. Silniční pneumatiky by neměly na hladkém schodišti dostatečnou adhezi. (hangar)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama