Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (1 930)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Arnold jako hvězda už nemohl být zloduch, svůj zarputilý výraz však neztrácí ani coby hodný pomocník. Záporáka ovšem skvěle vystihl svým chladným pohledem Robert Patrick. Na svou dobu převratné triky - největší kouzla předvádí T-1000. Ty ovšem sami o sobě skvělý akční film nedělají - ten je dílem mistra režiséra, který dokáže dodat akčním scénám napětí a tempo. Triky a hodně výbušnin jsou mu jen dobrými pomocníky. Nesmírně působivé jsou Sářiny vize konce světa. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brad Fiedel: 1. Main Title (Terminator Theme) [1:59] ,2. Sarah On The Run [2:34] ,3. Escape From The Hospital (And T1000) [4:35] ,4. Desert Suite [3:28] ,5. Sarah's Dream (Nuclear Nightmare) [1:51] ,6. Attack On Dyson (Sarah's Solution) [4:08] ,7. Our Gang Goes To Cyberdyne [3:11] ,8. Trust Me [1:39] ,9. John And Dyson Into Vault [0:44] ,10. Swat Team Attack [3:25] ,11. I'll Be Back [4:00] ,12. Helicopter Chase [2:27] ,13. Tanker Chase [1:43] ,14. Hasta La Vista, Baby (T1000 Freezes) [3:03] ,15. Into The Steel Mill [1:27] ,16. Cameron's Inferno [2:39] ,17. Terminator Impaled [2:06] ,18. Terminator Revives [2:15] ,19. T1000 Terminated [1:43] ,20. It's Over (Good Bye) [4:36], ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

revoluční triky, akce jak z budoucnosti, přerod Arnolda na hláškujícího, ale stále stejně cool kamaráda a ochránce mladého Connora, který netrpí syndromem otravnosti a je zahrán velmi dobře. Což vlastně u Camerona zas takové překvapení nebude. V tomto filmu je tolik nezapomenutelných scén, jak už těch zminovaných akčních, tak těch dokreslujících stav matky Connora, která díky svým "neopodstatněným" paranoim mezitím skončila v blázinci. Když ještě přidáme ty triky a jejich zástupce, T-1000, z které jde opravdu strach (i když už ne takový, jako z Arnolda v jedničce, i přes všechy ty schopnosti, které tenhle obdržel..), vychází 100% další zářez do síně slávy a znovu s Cameronem. Skoro nejde uvěřit, že jeden režisér dokázal natočit tolik kultovních záležitostí. Hasta La Vista, Baby.. Žel nějak mi tu chyběla ta patřičná atmosféra, i když v blázinci sny Sarah a její duševní stav nebyl zrovna veselý, krásná temnota jedničky zůstala jen v jedničce. A dokonce i přes tu genialitu, jakou akční scény bezesporu mají, ty v Aliens mi přišly ještě o něco lepší a to přesto, že v nich nebylo skoro nic vidět.. Nechápu to, ale dám "jen" 9/10 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Terminátor 2 je epochální filmový skvost. Další film Jamese Camerona, který bych nazvala jako přelomový. Vizuálně, trikově, myšlenkově i obsahově. Svými filmy nám James podává strhující ukázku toho, jak vypadá filmová evoluce. Je až neuvěřitelné, jak ze své pouhé nevinné, počáteční myšlenky, dokázal stvořit tento nesmrtelný, dokonalý a kultovní film. Nejen ve svém žánru, ale i v celé kinematografii. Technické mistrovství, efektní akční scény, umění děje a vytvoření legendárních charakterů. Arnolda životní role Terminátora s kamennou tváří, nyní inovována do kladné postavy, což mi velmi imponovalo, Edward Furlong coby chytrý a roztomilý John Connor (ty jeho vlasy tady žeru:), který svého kybernetického kámoše naučí lidskosti, Linda Hamilton a její drsná bojovnice a nakonec chladný, nezničitelný a dokonalý Robert Patrick coby T-1000. Nesmím opomenout fenomenální, kovovou, apokalyptickou hudbu Brada Fiedela, při jejímž každém poslechu mě mrazí. Scénář, dialogy a hlášky jsou rovněž nezapomenutelné. O většinu vtipných okamžiků se stará dvojka Connor a Terminátor. V české verzi bych ráda složila obdiv Pavlu Soukupovi. Často mám pocit, že Cameron nás navštívil z budoucnosti, aby nám ukázal to, co se může stát. A dokázal to takovým způsobem, že mu to zkrátka věřím. Je to něco jako varování lidstva před tím, o čem ještě netuší. Možná už přemýšlí a možná už vytváří. Otázkou je, v jakém rozsahu. Jednou... možná nyní, třeba až za desítky let ten den nastane. Obzor bude zahalen do ostré, žluté záře, jako oheň. A pak...? "Pokud se stroj naučí vážit si lidského života, snad to dokážeme i my." ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála vyjímek, kdy je pokračování lepší než první díl. Jeden z nejlepších, nejpřelomovějších a nejkultovnějších akčních filmů v dějinách kinematografie. Na svou dobu skvělé triky a Oscary za ně to jen potvrzují. Spojení Schwarzeneggera, Hamiltonové, Furlonga a Patricka je geniální, nedovedu se představit jiné herce a ke všemu James Cameron vše skvěle zrežíroval a namixoval tak, že se jedná o neopakovatelný zážitek. Tenhle film musel vidět naprosto každý a kdo ne, tak nemá představu o co přišel. Jeden z největších akčních nářezů v dějinách kinematografie. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (280)

  • Když dojde k prvnímu střetu T-1000 (Robert Patrick) s T-800 (Arnold Schwarzenegger) v chodbě a T-800 nastřílí do T-1000 spoustu ran z brokovnice, T-1000 vykazuje fatální poškození. Následně se T-1000 opět slije do původní podoby. Jenže má na sobě uniformu z naší doby, která neoplývá podobnými schopnostmi a musela by zůstat rozstřílená. (pjotri)
  • Když T-800 vyjede na motorce z nákupního střediska a za ním poté dojde k hromadné bouračce, je možné si všimnout auta, které je již nabourané před srážkou. (Fenk)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama