Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 930)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„My mission is to protect you.“ No není Arnie božský, když pokropí minigunem z okna policejní vozy, přidá pár projektilů z granátometu a obratem spočte Human casualties na akurátních 0.0? Pro akční film je T2 stejným milníkem jako pro svět vynález atomové pumy. Existuje jen předtím a potom. Na můj vkus mohl být Cameron ještě temnější a vyvarovat se na tvůrce jeho formátu šíleného kvanta movie mistakes. Ale co.. Člověk pak vidí trojku od Mostowa a mávne nad takovými maličkostmi rukou. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování super odolného kovového robota, který je potažený pseudoorganickými materiály do podoby vysokého svalovce s ježkem, který se narozdíl od prvního dílu snaží ochránit Connorovu rodinku. Takového bodyguarda bych chtěl mít doma, jinak James Cameron opět válí a je vidět, že pokračování mu náramně jdou. Má srdcovka plná výborných hlášek, super herců, efektů, silného soundtracku a nezapomenutelných okamžiků. Nesmrtelný film, který se může vidět stále a stále dokola a od svého roku vzniknutí na své kvalitě nic neztrácí. Mé hodnocení naprosto silných 5 hvězdiček… "Come with me if you want to live!" ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Jeden z nej... vlastně co to kecám - NEJLEPŠÍ akční film všech dob. Přes dvě hodiny dlouhá naháněčka s nepřekonatelným Arnoldem před kamerou, precizním Cameronem za ní a velice mrazivým finále, jehož dokonalost je třeba tesat do ocelových destiček. Atmosférou je sice T2 předchozímu filmu na míle vzdálený, ale to vůbec nevadí. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Já se vrátím“. A jak Arnold slíbil, tak taky (po sedmileté pauze) splnil. Je paradoxem, že v nejakčnějším filmu Arnolda Schwarzeneggera samotný Arnold nezabije ani jednoho člověka - v rámci svého "polidštění" protivníky jenom střílí do nohou. 85% Zajímavé komentáře: Mr.Apache, Lateef, k212, oLí, Lukiš, Shadwell, Joeey, Vitason, JohnO.O, Kokos ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: James Cameron, William Wisher Jr. .. Nejasná je vize budoucnosti. Tahle je jedna z možných, ovšem dosti pravděpodobných.. . Filmová orgie a ojedinělý důkaz pokračování, které o třídu převyšuje už tak kvalitní první díl! Vynechám zhodnocení scénáře a tím šťourání do spousty nelogičnosti a paradoxů! Vše přebíjí démonická hudba, věrohodní herci, výtečné akční scény, efektivní apokalyptické trikové sekvence a samozřejmě Pan režisér James Cameron se svojí vizionářskou genialitou. Jeden z mála filmů, jenž JE MILNÍKEM kinematografie. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (280)

  • Když T-800 (Arnold Schwarzenegger) udeří do skla v okně auta, rozletí se do interiéru vozu kousky skla, jejichž poloha se poté při otevírání dveří změní. V okýnku navíc zůstanou zbytky skla, které v něm pak už při otevření dveří nejsou. (GreatestFan)
  • Páková brokovnice, kterou používá Terminátor (Arnold Schwarzenegger), je Winchester 1887, která se vyráběla do roku 1920. Ve filmu jsou použity dvě tyto brokovnice, kdy u nich byly odstraněny lučíky a zkrácena hlaveň. Aby mohl Terminátor nabíjet brokovnici slavným otáčením, bylo u jedné větší oko pákového mechanismu. Arnold Schwarzenegger si málem zlomil tři prsty na ruce, když si brokovnice spletl. (JohnSmith)
  • Honorár Lindy Hamilton (Sarah Connor) bol milión amerických dolárov. Taký Arnold Schwarzenegger (Terminátor) zhrabol 15, čo predstavovalo 20-násobok toho, čo dostal za prvý film. Honorár Edwarda Furlonga, ktorý stvárnil rolu mladého Johna Connora, bol iba 30 tisíc amerických dolárov. (Raccoon.city)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama