Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 930)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výjimečný film. Nejen kvůli tomu, že jako jeden z prvních filmů popřel skoro tradiční pravidlo "dvojky jsou horší než jedničky". Jde o film, který zvládá propojit několik žánrů a dát je v takovém množství, že dochází k působivé symbioze a synergii. Akční poloha dominující Arnoldem, sci-fi tématika s cestováním časem a výjimečnými triky a komediální stránka s decentním odlehčením. Vše funuje díky Cameronově chirurgicky přesnému dávkování a s industriálně drsnou hudbou/motivem Brada Fiedela jde o nepřekonaný pomník (sci-fi) akčních filmů. PS: vidět SE není tak zásadní, ale je to vhodné, protože nejen uvidíte celkovou vizi Camerona, ale také jeho odhad pro publikum, kdy z původní verze vypustil určité scény, které snižovali intenzitu filmu (např. chyby T1000, konec) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Akční pecka s revolučními, do té doby nevídanými triky. T-1000 a jeho metamorfózy za pět, vize nukleární války za pět, scenář za tři, stejně tak některé, na můj vkus příliš militantně laděné scény (Arnie vs. kolona policejních aut). Ovšem přehlédnout skutečnost, že tenhle film znamenal tak moc pro vývoj filmařské techniky a trikařské práce, by bylo veliký hřích. Proto jediné a správné hodnocení je za pět, jen to švihne! ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Možná vůbec nejlepší akční film všech dob. Asi nic víc netřeba dodávat. Kdo neviděl všechny ty legendární scény a hlášky, kterých je film plný, urychleně by to měl napravit. Druhej Terminátor absolutně nemá chybu. EDIT : 29.8.2017 : Na Soudný den jsem byl po letech na T2 konečně v kině a ačkoliv onen 3D efekt, kvůli kterému to bylo uváděno, na mě extra dojem nezanechal, vidět to prostě v kině byl neodolatelný zážitek. Jen škoda, že to nebylo extended, plno věcí mi tam chybělo. Jo a Arnold je v tom filmu naprosto nejlepší ever! PS : Robert Patrick je prostě dokonalej...100% ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby hvězda ve svém žánru, koukatelná s většinou příjemnými pocity. Nejzábavnější je však stejně to, jak vážně to tady všichni berou a jaké variace pomalu na téma teorie reality se tu objevují. Nicméně, právě takhle bych si chtěl Schwarzeneggera navždy uchovat v paměti (jako americký prezident bude o poznání horší). A od Camerona se žánrovější podívané zřejmě též nedočkáme. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Blockbuster tak ryzí, že se podle něj mohou psát definice. Cameron je ale primárně (jako vždy) skvělý vypravěč, takže svůj příběh naplňuje při vší jejich jednoduchosti silnými motivy. Ať je to hledání otce, lidskosti uvnitř nelidského nebo vzpoura proti neměnné budoucnosti. Věci jako jeden z nejděsivějších záporáků a hláškující stroj na zabíjení s tváří Arnolda, tentokrát na straně "těch hodných", jsou tomu podružné - to je na Terminátorovi to nejúžasnější. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (280)

  • Maskérsky mág Stan Winston stál tiež za praktickými efektami, mechanickými bábkami, maskami, protézami a kostrou pre T-800. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama