Reklama

Reklama

Za druhé světové války pronikne britská jednotka na řecký ostrov, aby vyřadila z boje dvě německé letecké základny. Plán se ale rychle zvrtne. (Netflix)

Recenze (8)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ještě než filmový svět měl tu čest s jedenáctkou tvrdých hochů Majora Reismana, a dokonce před tím, než jsme drželi palce, aby kapitán Keith Mallory dotáhl svou sabotáž Děl z Navarone do zdárného konce, Britové prostřednictvím Lewise Milestona (určitě jste viděli jeho Steinbecka či první zfilmování Remarqua) vyslali Dirka Bogarda, aby si trochu zapyrotechničil na Rhodosu. Film rozhodně nepostrádá napětí (ta italská kanada v obličeji musela bolet), což je u filmů z WWII často nejpodstatnějším kritériem. Snímek se ovšem může pyšnit i dobrým námětem i scénářem, velmi zdařilými hereckými výkony (především Dirka, samozřejmě), akce je vyvážená, hrdinové statečně obětaví a já pak už jen hodně překvapený, proč má tento zapomenutý film na IMDb jen 57 %... Rozhodně tip pro klubovky ČT a pro mě sentimentální pojem, protože po jeho zhlédnutí jsem si vybral báječnou dovolenou na Rhodosu. ()

nanamarak1 

všechny recenze uživatele

Naprostý průměr. Snímek se sice odehrává v hezkém prostředí a za 2. světové, ale nedává divákovi to, co by chtěl. Akční scéna je vpodstatě jen 1. Tempo je místy pomalé jak ochmelka při mluvení. Zadní projekce vtipná. Protože se většina filmu odehrává v noci, tak to šikovnělo zamaskovalo herce, takže si nemůžu stěžovat na jejich výkony (kromě tý debilní báby v kostele). Hudba poslouchatelná. Dabing slušný. Zkrátit o 20 minut a mohla to být slušná válečná jednohubka. Takhle jenom průměr, ale moc jsem se nenudil. 55% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Verit Dirkovi Bogardemu /Britsky Rok Hadsn - a to meno nemal nadarmo, ne, ne/ rolu drsnaka je akokeby som sa tvaril ze Lee marvin hral u Wellesovho Obcana Kane- a alebo ze Bruce Lee stvarnil Normana Batesa v Hitchcockovom filme Psycho. proste jeble. V prvej polke sa navyse hovno deje, len vatovo plane plky, ktore sa nedali ani pocuvat. Dejova linia je plana, vobec ma to nechytilo, tempo plane, kulisy hrozne ...... uz sa necudujem, ze Dirk Bogarde /Smrt v Benatkach, Victim 1961/ bol hrdy na svoju rolu vo filme Victim. 30 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Špecialna jednotka, ktorá s ocitá na gréckom ostrove Rhodos, má za úlohu na tomto ostrove vyhodiť 2 letiská do vzduchu. Ostrov okupujú talianski fašisti a jednotka sa musí ukrývať v horách. Aj keď námet nie je zlý, spracovanie filmu je skôr podpriemerné, herci málo presvedčiví a scény v horách sa dosť vlečú. Ničnevypovedajúce dialógy skôr nudia, divák má problém si k postavám vytvoriť bližší vzťah a musí sa spoľahnúť aspoň na akčnejší záver. Hodnotenie: 55% ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

V první polovině se bojuje pouze s nedostatkem vody. Bogarde v roli velitele britsko- řeckých commandos se neustále obviňuje (mimo jiné z nedostatku vody) a nedokáže zlikvidovat ani hysterickou bábu v kostele. Ještěže je tam Denholm Elliott, který chvílemi vypadá jako John Wayne (a tipnul bych si, že jeho postava inspirovala podobný charakter ztvárněný Davidem Nivenem ve filmových Dělech z Navarone). To nejslabší od Milestona, co jsem zatím viděl. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama