Reklama

Reklama

Ďáblova dcera

  • Velká Británie To the Devil a Daughter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Autor okultních románů odhalí plán kněze heretika, jak z jeptišky udělat satanovu nevěstu. V boji o záchranu jejího těla i duše se pak musí postavit tajnému spolku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že si britsko-německý snímek „To the Devil a Daughter“ zaslouží až takovou kritiku, rozhodně se na něm dá najít docela dobrého. Jasně, příběh není originální a místy se může zdát trochu rozvleklý, ale finální rozuzlení je skvěle natočeno, as to včetně výborného vizuálního zpracování. Herecké výkony dvou hlavních mužských představitelů jen podtrhávají skutečnost, že na tenhle film se dá dívat. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ďáblova dcera je prakticky labutí písní studia Hammer Films. Je to solidní žánrovka s velmi působivým obsazením (Richard Widmark X Christopher Lee = bomba), ale bavilo mě to spíš svými prvními dvěma třetinami, kdy je dobře budována temná atmosféra, než finálem, které působí strašně uspěchaně a skončí tak antiklimaticky, jak si jen dokážete představit. Dát na konec nějaký pamětihodný zvrat, bylo by to fajn. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Klidně bych mohl okopírovat koment k Satan´s Slave ze stejného roku, protože pro tento film platí skoro totéž. Nudná slátanina, i zde jde o mladou dívku, která má být použita pro oživení nějakého démona, i zde se většinu filmu naprosto nic neděje a i zde to zachraňuje jen pár detailů. Upálení v kostele, porod se svázanýma nohama (asi nedoporučuji zkoušet) a povedené a napínavé finále, které má atmosféru prastarých rituálů. A také nahatá Nastassja Kinski, která vypadá luxusně i přes bobra a fakt, že ji bylo 15. Zbytek nestojí za nic a to včetně Christophera Lee, který se spokojil s variací na Drákulu a zcela nevýrazného Widmarka. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Pokud musíte nutně viděti holý zadek Ch.Leeho, napodobujícího Astarothovu kopulaci, směle do toho.;-) Ostatní si můžeme odšktnouti další slušně atmosphérický (byť na kolegy typu The Sentinel 1977 aj. to nemá ani omylem) 70tkový kousek, kde jeho 1.pol. je rozhodně lepší po všech směrech, než ta (dle logického v rámci narace očekávaná) druhá. Za tu ty 3. Dokud se nezačalo něco díti, váhal jsem mezi 3-4. Po překulení do pol. druhé, jsem naopak váhal mezi 2-3. Postava spisovatele byla nejzajímavější. Herečka v hl. roli mě (jak tak zpětně koukám) nikdy v ničem kór neuchvátila a ani tento příklad nebude vyjímkou. Bod za special quest star...krví oslizlé dítě(?) příšerku(?) miminko(?) které bylo asi po hříchu to nejzajímavější na celém dílku. Dobré rozebírání kolik % Satanistů jsou jen psychicky narušení šašci a magoři a kolik je těch pravých, kteří se při sledování tohoto filmu museli docela nasmát. Jako já. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak sa niekde ukáže značka spoločnosti Hammer, každý fanúšik si zrejme predstaví kultové a atmosferické horory z rokov 50. a 60. pričom sa od každého takéhoto filmu čaká stále to isté. A to je zrejme chyták tejto žánrovky. Zavádzanie diváka tu nieje hlavným problémom. Ide skôr o to, že v dobe, keď sa populárny ´´satanic genre´´ pripekal na výslní, pôsobí skôr ako cesta späť. A to ako po stránke formálnej, aj tej umeleckej. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Poslední film v kterém si zahrál Michael Goodliffe. (Pumiiix)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Dennise Wheatleyho. (Hans.)

Reklama

Reklama