Reklama

Reklama

Terminátor je dnes již považován za naprostou legendu sci-fi žánru. Vypráví příběh o zabijáckém stroji podobném člověku, který je vyslán z roku 2029 do Los Angeles roku 1984. Jeho úkolem je zabít Sarah Connorovou dřív, než přivede na svět syna, který se má později stát vůdcem lidí ve válce proti strojům. Avšak lidé žijící v budoucnosti do současnosti také vyslali svého muže, který se bude snažit Sarah zachránit. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 334)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Další hero s příponou -átor drží v ruce velkou bambitku, má okuláry z 80. let a nasranej výraz...a ejhle, kultovní legenda přichází. Industriální apokalypsa se lidstvu vysmívá (proč jen Chetité objevili železo, kdyby jen věděli, že nás jednou bude ohrožovat taková kovová bestie!), přesto je tu spasitel a pochází...jak jinak než z LA (a má stejné iniciály jako Kristus, v anglištině JC). Velká vizuální a triková jízda, při níž se Arnie rozkládá, rozkládá, až z něj zbude kus šrotu s červenými očičky a nakonec slisovaný kovový cédéčko. Legenda...a já k akčním legendám nechovám nikterak přívětivý postoj. Přesto dát nižší hodnocení nemohu, protože zábava to prostě byla. A hlavně - současné akčňáky se tomuhle nevyrovnají ani záměrně, ani omylem, ani náhodou. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tento film sa u nás premietal ešte keď sa moji rodičia ani len nepoznali, preto som ho mal tú možnosť zhliadnuť až ako desaťročný v roku ´97 a to už bol film prešpikovaný inými sci-fi a tak mi tento Terminátor nič nehovoril a nepáčil sa mi hlavne preto, že som ako 10-ročný nechápal, že Schwarzenegger hrá v zápornej roli a na konci z neho spravia franforce. No po uvedomení si vývinu filmovej tvorby, klobúk dole pred Cameronom a jeho efektami na tú dobu! Skvelá sci-fi séria tisícročia! 80%. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

John Cameron po svém debutu Piraňa 2, kde byl spíše loutkou v rukou italského producenta, se v Terminátorovi našel a navzdory nízkému rozpočtu nabídl technicky zdatnou akční pecku, která je dokonalým obrazem vkusu 80.let, s dobovým "hard-bodies" kultem, typickým syntetizátorovým soundem a násilím, které se již v dnešní impotentní době nenosí. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Filmový svět nebyl nikdy tak temný. Doposud. Dokonalý mix akčního filmu, sci-fi a hororu a obrovský kasovní hit, který Jamese Camerona navždy vystřelil mezi největší režisérské hvězdy a z Arnolda Schwarzeneggera udělal definitivně akční star číslo jedna. Skvělá atmosféra, jednoduchá, ale úderná hudba a přímo zhmotněné násilí, dělají z Terminátora obrovský trhák a film, na který nejde jen tak zapomenout. Arnie se do role nemilosrdného zabijáka výborně hodí a Michael Biehn s Lindou Hamilton jsou sympatičtí klaďasové, kterým to spolu moc sluší. Naprostá sci-fi klasika a jeden z úplných vrcholů žánru, kde pozor - nechybí ani láska. T2 má díky modernějším technologiím lepší triky (i rozvinutější příběh), ale tento snímek je pro svou syrovost, přímočarost a ryzí brutalitu, naprosto unikátní. Já se vrátím! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, který ani po 20 letech neztratil nic ze své působivosti a bez problémů dokáže strhnout i současného diváka. James Cameron se tu poprvé ukazuje jako precizní vizionář s neskutečnou dávkou kreativity a paletou nápadů. Vše ještě podtrhuje to, že on sám celý příběh vymyslel a byl hlavním tvůrcem výtečného scénáře. Obsadit Arnolda byla věc vpravdě riskantní, ale čas ukázal, že geniální. Jeho prkenné herectví je přesně to, co je zde potřeba. Akce je skvělá a čistka policejní stanice je stále stejně dechberoucí zážitek. Temnost a depresivnost, která je zde na každém kroku a to ať už kvůli temnému příběhu, či sugestivně temným kulisám L.A. dodává tomuto nesmírně působivému a drsnému snímku ten správný říz. Jeden z milníků scifi. ()

Galerie (431)

Zajímavosti (266)

  • Když Terminátora (Arnold Schwarzenegger) přejede cisterna, tak je v následující scéně, kdy Terminátor zabije řidiče, vidět, jak Terminátor kulhal. Terminátorovo kulhání o několik okamžiků později zmizelo, když se snažil uniknout z tankeru těsně po explozi. Jenže když se v dalším záběru objevil (tentokrát už jako čistá kostra), tak opět kulhal. (Jan.Kanak)
  • Poté, co Terminátor (Arnold Schwarzenegger) dokončí operaci oka a nasadí si sluneční brýle, má na sobě pouze tričko, ale když jde ke své posteli, aby vytáhl zbraně zpod matrace, najednou má na sobě koženou bundu. (Jan.Kanak)
  • Tvůrce speciálních efektů Stan Winston a režisér James Cameron strávili hodně času na vrakovišti hledáním částí strojů s podivnými tvary, které byly následně využity v návrhu postavy robota T-800. (TheSlezy)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

James Cameron začal psát nového Terminátora

James Cameron začal psát nového Terminátora

25.05.2023

Je to pár dní, co legendární herec Arnold Schwarzenegger v rozhovoru o své kariéře prohlásil, že už definitivně seknul s rolí terminátora v sáze slavného režiséra Jamese Camerona (Titanic). Možná si… (více)

Terminátor se dočká anime

Terminátor se dočká anime

02.03.2021

Netflix, Skydance a tvůrci anime Duch ve stroji: SAC_2045 uzavřeli novou spolupráci, za účelem převést příběh Terminátora do anime podoby. Scénář k seriálu pak chystá Mattson Tomlin, jenž pomáhal… (více)

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Reklama

Reklama