Reklama

Reklama

Terminátor je dnes již považován za naprostou legendu sci-fi žánru. Vypráví příběh o zabijáckém stroji podobném člověku, který je vyslán z roku 2029 do Los Angeles roku 1984. Jeho úkolem je zabít Sarah Connorovou dřív, než přivede na svět syna, který se má později stát vůdcem lidí ve válce proti strojům. Avšak lidé žijící v budoucnosti do současnosti také vyslali svého muže, který se bude snažit Sarah zachránit. (Pannonia Ent.)

(více)

Diskuze

Shakers

Shakers (hodnocení, recenze)

Zikus

Režisér James Cameron podle serveru ScreenRant neskrýval velké ambice. Sarah Connor měla dostat hned dva lidské ochránce, z nichž jeden by zemřel hned v úvodu. Zhruba v půlce snímku by se hrdinové úspěšně zbavili Schwarzeneggerova modelu T-800, jen aby vzápětí dorazila vylepšená verze z tekutého kovu.

Proč to nakonec nevyšlo? Scénář byl příliš komplikovaný a stál by víc peněz, než si tehdy dosud začínající režisér mohl dovolit žádat. Navíc si byl vědom, že vizuální efekty z první půlky osmdesátých let ještě na uvěřitelné ztvárnění T-1000 nestačí.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Zikus

Protože se potom zničil.. oni ho zničily ty separatisti. Zrovna když ho napoprvé spustily... Jenže to je blbost, museli to otestovat... Jinak by nevěděli že potřebují živou tkáň. Pak ale nechápu jak prošli T-1000? -_+

na příspěvěk reagoval oLí

ezop1012

ezop1012 (hodnocení, recenze)

Shakers

neviem, ja som nemal ten pocit, tiez je tam dobra kamera, ono dost zalezi aj na tom ked to nepozeras v originale a dabing je zly, v zmysle nekvalitny. to sa stava casto. 

Shakers

Shakers (hodnocení, recenze)

ezop1012

No vidíš a jednotka je podla mňa práve že v tomto najlepšia, že s budúcnosti ten strach išiel. Obzvlášť s Arnieho T-800

na příspěvěk reagoval ezop1012

ezop1012

ezop1012 (hodnocení, recenze)

prvy a najlepsi terminator. tu jasne vidiet ze kvalita nie je o efektoch, ale o pribehu, ako to reziser na zaklade scenara zreziruje a vykony hercov. vytknem jedinu vec, a to ze zo stroja nesiel strach, teda ani nie zo stroja ale z buducnosti, to jedine mi vadilo. hodnotenie 4/5

na příspěvěk reagoval Shakers

oLí

oLí (hodnocení, recenze)

prvni dva Terminatori jsou srdcovy zalezitosti, pred navstevou LA jsem rrochu zapatral a nasel si nekolik lokaci, kde se oba filmy natacely, docela zvlastni pocit bejt na miste, ktere znate z filmu 🙂 tady treba fotky ze sceny, kdy z budoucnosti prisel Kyle Reese: http://imgworld.cz/rXziFKAByC.jpg a http://imgWorld.cz/NwTvsZlm8n.jpg za tech 35 let se tam toho moc nezmenilo, downtown LA, taky bezdaci a smrad chcanek, mel jsem i nocni fotky, ale ukradli mi tam telefon 😃 taky dum ve Winnettce kde bydlel John Connor porad stoji: http://imgWorld.cz/wtNmdnEHae.jpg a http://imgWorld.cz/pAzb87MTak.jpg mel jsem chut zaklepat a rict Dobry den jste pestouni Johnna Connora kanal kde jumpl T1000 ze silnice dolu pri scene s kamionem vypada taky porad skoro stejne: http://imgWorld.cz/gswW9TMvIw.jpg a http://imgWorld.cz/f7fTHwlyZv.jpg

na příspěvěk reagoval Shakers

Shakers

Shakers (hodnocení, recenze)

skipercak

Počítaš si koľko krát si to videl ? :)

Inak súhlasím, výborný film stále aj po rokoch a scény s budúcnosti ešte lepšie ako s dvojky. Ta atmosféra je super a Biehn tiež ;)

na příspěvěk reagoval skipercak

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Nivenx

Myslím že slovo RESTART .. si představuju aspoň z novyma postavama... A ne tam tahat i duchodce. Víz,   Sara... Arnold v 70 bude vypadat taky divně... Když se to bude odehravat takřka, po druhém díle... :D

Nivenx

Nivenx (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Ale. Zkrátka Genisys jen přineslo další fůru odkazů a otázek, které nebyly zodpovězeny. Vyprdnout se na to a počkat co přinese Cameron při restartu, jelikož po třetím díle přišlo salvation co mělo sérii ukázat z budoucna a místo atmosférické pecky přišel akční výplach a sklamání, tak naposledy skusili vrátit Arnieho no a výsledek nebyl marný ale diváky nepřesvědčil. Uvidíme co přijde.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Jasně, ale porat by jim nedošlo že to funguje i kdyby ho zabili. V podstatě, tahle cela askapada vedla k vyrobe stroje casu. Ktery by taky neexistoval... :D

na příspěvěk reagoval Nivenx

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Jasně, navíc to stroje nemohli poznat. Že se to povedlo. Když někoho poslali. Že prošel. Jak přišli na to, že musí mít stroje lidskou kůži? Když ta jízdenka byla jednosměrná. :D Navíc, nevim podle čeho ho v minulosti vystopovali. Když byli zničeny vsechny zaznamy o všech. Mohl se klidně přejmenovat. Jeho matka se mohla jmenovat jinak. Si vem že vědělala že po ní půjdou. První co bych udělal je že bych se přejmenoval. Pak tedy jeho jméno v budoucnosti je falešné. :D

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Stačilo mu urvat ptáka... :D Jinak to stou kůží na mechanickém exoskeletu... Je to taky pěkna kravina. Protože podle toho jak ten stroj času funguje.. By ho to rozebralo na atomi a vyprdlo by jen to maso a kuži... Je to prostě blbost. :)

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

V podstatě jsem ani nepochopil, proc termosku hral svalovec... Když Termosky ve skutečnosti tak robustní nejsou. 8)

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Když tak na to koukam zase po letech... Tak mi dochazi jak moc žasnu nad inteligencí strojů. V podstatě si svym přičiněním vytvořili svého vlastního nepřítele. O_o Kdyby neposlali zabít Terminatora Saru, neposlali by lidé ani Kila.. Ktery je Otec Connora... Opravdu genialně vymyšlené opravdu... :D

skipercak

skipercak (hodnocení, recenze)

Prvý krát som to videl v 92hom roku. Odvtedy to pozeram každý rok. Niekedy som to pozrel aj 2-3krát za rok. 30-40 krát možno. Dnes som to pozrel zas a ešte vždy je to najlepší filmi aký som videl. Kukal som ešte aj na záverečné titulky a čítal si mená ľudí ktorý pracovali na tom filme. Triky už pôsobia staromodne, hudba tiež (ja ju aj tak milujem), oblečenie, účesy detto...ALE napriek tomu je to nesmrtelný film! Všetci traja herci (Arnie, Michael a Linda) si tu odohrali svoj najkultovejší part.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1, Shakers

Příspěvek byl smazán administrátorem.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Davali to nedávno v kině, poté i dvojku, a musím říct že stále asi nejlepší 2 filmy... Nic se tam nedá vytknout, a takto by se měli točit filmy... V kině výborná temna atmosféra... Další díly T3 atd jsou už jen takové akční p,,parodie,,

prometheusXX

prometheusXX (hodnocení, recenze)

terminator 1,2    alien 1,2   predator  aspon dvakrat v roku musí byť .nesmrtelné filmy

Artass

Artass (hodnocení, recenze)

Tu je zoznam premietaní Terminátora po celom svete, v Prahe bude jedno jediné 20 júla. Na slovensko to naozaj nie je schopný nikto doniesť?  

na příspěvěk reagoval Shakers

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

James Cameron začal psát nového Terminátora

James Cameron začal psát nového Terminátora

25.05.2023

Je to pár dní, co legendární herec Arnold Schwarzenegger v rozhovoru o své kariéře prohlásil, že už definitivně seknul s rolí terminátora v sáze slavného režiséra Jamese Camerona (Titanic). Možná si… (více)

Terminátor se dočká anime

Terminátor se dočká anime

02.03.2021

Netflix, Skydance a tvůrci anime Duch ve stroji: SAC_2045 uzavřeli novou spolupráci, za účelem převést příběh Terminátora do anime podoby. Scénář k seriálu pak chystá Mattson Tomlin, jenž pomáhal… (více)

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Reklama

Reklama