Reklama

Reklama

Terminátor je dnes již považován za naprostou legendu sci-fi žánru. Vypráví příběh o zabijáckém stroji podobném člověku, který je vyslán z roku 2029 do Los Angeles roku 1984. Jeho úkolem je zabít Sarah Connorovou dřív, než přivede na svět syna, který se má později stát vůdcem lidí ve válce proti strojům. Avšak lidé žijící v budoucnosti do současnosti také vyslali svého muže, který se bude snažit Sarah zachránit. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (1 334)

Lima 

všechny recenze uživatele

John Cameron po svém debutu Piraňa 2, kde byl spíše loutkou v rukou italského producenta, se v Terminátorovi našel a navzdory nízkému rozpočtu nabídl technicky zdatnou akční pecku, která je dokonalým obrazem vkusu 80.let, s dobovým "hard-bodies" kultem, typickým syntetizátorovým soundem a násilím, které se již v dnešní impotentní době nenosí. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Špičková role pro Michaela Biehna, málokdo zahraje mariňáka takhle dobře:) A Arnoldova slavná záporná role, to je přece klasika, kterou musíte vidět...nejlepší na tom je, že je to teprve začátek jedné z nejslavnějších temných vizí budoucnosti, proti které hrdinové neustále bojují... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Kolik znáte filmů, jež dokonale vystihuje hláška „Fuck you, asshole!“? 95% Zajímavé komentáře: Lima, Paldini, flanker.27, arkie, JohnO.O ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale tenhle film se pro mě nikdy nadprůměrně zábavným nestane. Má několik dobrých hlášek, to ano, ale dějově je velice prostinký a tohle u mě rozhoduje i kdyby měl kdo ví jaké triky (i navzdory době či rozpočtu.) Nejvíc mě tedy odpudila ta hnusná a jednotvárná kybernetická hudba. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

V 80.letech klasika nelegálně kopírovaných videokazet. Film, který chtěl vidět tehdy snad každý filmový nadšenec. Nutno říci, že když bych tuto sci-fi hodnotil tehdejšíma očima, tak je to jasně za 5*. Ale dneska už jsem "přecpaný" spoustou filmů a proto u mě Terminátor malinko spadnul na žebříčku. Přesto se stále jedná o jednu z nejlepších scifáren posledních 20 let minulého století. Arnold Schwarzenegger je totálně záporný, což mu podle mě sedí více, než obrácená role ve dvojce. Také další postavy mají své neodmyslitelné místo v ději a skoro všichni herci je hrají výborně. Atmosféra se podařila Jamesi Cameronovi vybudovat skvěle a také po trikové stránce se nedá skoro nic vytknout. Čili pokud si nechcete u filmu zavařit mozek od neustálého přemýšlení "wo co gou", tak lze tento snímek jen a jen doporučit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Počátky veškerých akčních víkendových večerů u televize v mých dětských letech a jeden z prvních filmů, co jsem s Arnoldem viděl a dost jsem se ho bál. I proto mám radši druhý díl. Každopádně ani na jedničku nedám dopustit. To jen pro informaci, abyste si nemysleli, že jsem nějakej ten akční ignorant :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6,4miliónaTržby USA $38,371,200Tržby Celosvetovo $78,371,200Tržby za predaj Blu-ray v USA $751,119 //počet predaných kusov 45,336Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov James Cameron stvoril neskutočný kult! Film čo svojím nosným obsahom dozrieva každým rokom a aj dnes zatieňuje svojím príbehom a prevedeným čokoľvek čo vzniká dnes. Za minimálny rozpočet Cameron stvoril monštrozitu, ktorá je trikovo fascinujúca, doplnená silnou hudobnou melódiou, skvelým obsadeným, .... proste dokonalosť sama. /100%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Po těch letech jsem si na to nachystal preventivně zdvižené obočí, abych si na něj posléze ani nevzpomněl. Jen synťákový soundtrack Brada Fiedela brutálně zastaral, jinak se Cameronovu kyborgovi stále daří skvěle. I když efekty spíše rozesmívají, Cameronův jedinečný cit pro napětí a působivé postavy se vyjímá jako kovový skelet nad hromadou lidských lebek. Perfektní práce kamery, skvělý střih a hodně dobří herci v čele s Arniem, který působí jako neurvalý nácek na výletě. Scénář nezkouší žádné velké fígle, přesto je příběh o záchraně budoucnosti nesmírně působivý a pohledy do apokalyptického věku mají i po letech naléhavost a pořádně dekadentní náladu. Nenacházím, co bych vytkl, Terminátor každým coulem ztělesňuje poetiku 80. let a dodnes by měl hitmakerům sloužit jako nepřekonatelná učebnice dramatické akční podívané. Jasný zlatý fond, filmařská extratřída bez kompromisů. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Svět bez Terminátora?????To je svět bez sci-fi !!! Tenhle film je dílo jenž změnilo co mohlo a dokázalo, že hora svalů Arnold je opravdu Železný muž :o)) Tohle je bomba a pokračování je.... :) ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Arnoldova nejlepší role a především Cameronův majstrštyk - takové tempo a spád má i dnes málokterý film. Terminátor na policejní stanici to je opravdu sousto. Snímek, který se právem stal klasikou. Na festivalu fantastických filmů v Avoriazu získal Velkou cenu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Naprosto přeceňovaný film, který byl ve videoéře 80. let naprostým fenoménem. Rychlým vývojem žánru však jako vše v něm zastaral... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

čekal jsem dlouho, než jsem si opět mohl vychutnat tento pro mě kultovní sci-fi snímek. před dvaceti lety mi akční scény z budoucnosti nepřišli k smíchu a také L. Hamilton to slušelo. ovšem díky S.E. na dvd mohu stále zažívat nové věci. protože vážení, ten zvuk tomu tenkrát chyběl! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brad Fiedel: 1. The Terminator Theme [4:25] ,2. Terminator Arrival [2:35] ,3. Tunnel Chase [2:49] ,4. Love Scene [1:16] ,5. Future Remembered [2:29] ,6. Factory Chase [3:53] ,7. You Can't Do That - Tahnee Cain/Tryanglz [3:26] ,8. Burnin' in the Third Degree - Tahnee Cain/Tryanglz [3:33] ,9. Pictures of You - Jay Ferguson/16mm [3:58] ,10. Photoplay - Tahnee Cain/Tryanglz [3:33] ,11. Intimacy - Linn Van Hek [3:36], ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí sci-fi akční podívaná, která se bude vysílat léta letoucí :) Arnold jako nezničitelný terminátor, kterého jentak nezastaví nějaký výbuch nebo maličkost, že je na dvě půlky :oD K tomu jeho 16 vět s nezapomenutelnou hláškou "I´ll be back!" ho nejen proslavili, ale zařadili k nesmrtelným :) Jestli tenhle akční nářez někdo nezná, tak pořádně nežije :-) ()

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

James Cameron začal psát nového Terminátora

James Cameron začal psát nového Terminátora

25.05.2023

Je to pár dní, co legendární herec Arnold Schwarzenegger v rozhovoru o své kariéře prohlásil, že už definitivně seknul s rolí terminátora v sáze slavného režiséra Jamese Camerona (Titanic). Možná si… (více)

Terminátor se dočká anime

Terminátor se dočká anime

02.03.2021

Netflix, Skydance a tvůrci anime Duch ve stroji: SAC_2045 uzavřeli novou spolupráci, za účelem převést příběh Terminátora do anime podoby. Scénář k seriálu pak chystá Mattson Tomlin, jenž pomáhal… (více)

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Reklama

Reklama