Reklama

Reklama

Terminátor je dnes již považován za naprostou legendu sci-fi žánru. Vypráví příběh o zabijáckém stroji podobném člověku, který je vyslán z roku 2029 do Los Angeles roku 1984. Jeho úkolem je zabít Sarah Connorovou dřív, než přivede na svět syna, který se má později stát vůdcem lidí ve válce proti strojům. Avšak lidé žijící v budoucnosti do současnosti také vyslali svého muže, který se bude snažit Sarah zachránit. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 334)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Delevan takový pocit neměl, ale po devíti letech, když vzal svého syna (tehdy mu bylo osmnáct a chystal se na vysokou) jednou večer do kina, Delevan se asi třicet minut po začátku hlavního filmu nečekaně vymrštil ze sedadla a zaječel: „To je on! To je ON! To je ten chlap v tom pitomým modrým obleku! Ten chlap, kterej byl u Cle– „ Kdosi zařval Sklapni vrata!, ale ani se nemusel obtěžovat; Delevana, který měl pětatřicet kilo nadváhu a byl těžký kuřák, skolil infarkt ještě dřív, než stěžovatel dokončil druhé slovo. Muž v modrém obleku, který toho dne přišel k jejich vozu a pověděl jim o ukradené peněžence, nevypadal jako hlavní hvězda filmu, ale měl stejně mrtvolný způsob mluvy; totéž platilo o poněkud ztuhlém, ale zároveň půvabném způsobu, jakým se pohyboval. Ten film se samozřejmě jmenoval Terminátor. … "Tři vyvolení – Stephen King." Nemohla jsem odolat, to snad pochopíte. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

uzasne, jak se na to dívám stále znovu a znovu, moje nadšení se stále zvětšuje.. Taková přímá úměrnost se vyskytuje jen u opravdu výjimečných filmech, takže nemusím ani psát, čím se tento film u mně stal. Naprosto úžasná myšlenka, vyjádřená dokonalou režií, depresivním příběhem a akčními scénami, které nevypadají ani trochu směšně ani po tolika letech. Ve svoji době to muselo vyvolat opravdu poprask. Hlavně mimo ameriku. Arnold zde hraje ještě toho špatného bota a jde z něho hrůza. Kyle Reese se pokouší jak jen může ochránit skvělou Hamilton - Sarah Connot, jejiž postava se dá srovnávat s Ripleyovou, z které vlastně Cameron udělal stejnou akční hrdinku jako v T2 se Sarah. Jak před nezničitelným terminátorem utíkají hrdinové dál a dál a neochrání je před ním absolutně nic, začínáme spolu s nimi pocitovat děs a dno beznaděje a já osobně doufám, že naše historie neskončí až tak velkým fiaskem.. 10/10 Kult ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Já mám jasno. Toto je vrchol veškeré tvorby a pro mě nejlepší film všech dob! Arnold jako zlej terminátor je nepřekonatelnej, Cameron už se taky dál neposune a tak geniální scénu jako masakr na stanici už nikdo nenatočí. Jo a mimochodem mnohem radši než já se vrátím mám hlášku : tohle nemůžete!! OMYL!!!100% ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Fuck you, asshole!- Co se Terminátorské trilogie týče, jdu v jejich stopách úplně divně. Začal jsem druhým dílem a následně viděl třetí pak dlouho nic a nakonec díl první. Pro mnohé by to bylo matoucí (fanoušci teď rozhodně vřískají hrůzou), ale prostě tak nějak se to stalo a vůbec toho nelituju.------ Terminátor- pramáti všech akčních filmů je zkrátka legenda všech legend a ujít si jí by byl hřích, ale i přesto, že film už rozhodně nepatří do "novověku filmu" pořád se v něm najde tolik věcí..... Arnold Schwarzenegger a bicáky (tvůrci měli i tu jeho chloubu dát do titulků) v hlavních rolích jsou prostě nesmrtelní a když pronese I´ll be back. máte sto chtí vytáhnout americké vlajky a brečet :D James Cameron a jeho láska k trikům (nemyslím k oblečení) byla v té době ještě v plínách, takže například ze scény -operace oční bulvy a ručního údu- byla opravdu vidět taková ta sociálnost. Jasně bylo to v době, kdy byla kulma na vlasy výkřikem módy, ale přesto je to až moc okaté. Doufám, že si teď nemyslíte, že tímhle záporem u mě film ztrácí na bodech, to rozhodně ne. Právě tímhle jsem si ho tak zamiloval a ta lacinost už k němu patří jako k Pamele gigantická prsa. Miluju tuhle trilogii (teď už to s konečnou platností můžu říct)... Hambatej Arnold rulez!! ()

Galerie (431)

Zajímavosti (266)

  • Režisér James Cameron si na snímku vyzkoušel i leccos, co chtěl později využít ve svém dalším filmovém počinu – Vetřelcích (1986). Příkladem prý může být scéna, v níž se Sarah Connor (Linda Hamilton) plazí mezi stroji. (Azurovydrak)
  • Když Terminátor (Arnold Schwarzenegger) sedí na posteli v motelu a čte si, je možné si při záběru na jeho mechanickou figurínu povšimnout, že má na čele přilepenou mouchu, která se po střihu ztrácí a znova objevuje. (HolyKeeper)
  • Když cisterna přejede Terminátora (Arnold Schwarzenegger), řidič vystoupí a dveře se nedovřou. Poté si ale Terminátor dveře do kabiny musí otevřít. (Fenk)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

James Cameron začal psát nového Terminátora

James Cameron začal psát nového Terminátora

25.05.2023

Je to pár dní, co legendární herec Arnold Schwarzenegger v rozhovoru o své kariéře prohlásil, že už definitivně seknul s rolí terminátora v sáze slavného režiséra Jamese Camerona (Titanic). Možná si… (více)

Terminátor se dočká anime

Terminátor se dočká anime

02.03.2021

Netflix, Skydance a tvůrci anime Duch ve stroji: SAC_2045 uzavřeli novou spolupráci, za účelem převést příběh Terminátora do anime podoby. Scénář k seriálu pak chystá Mattson Tomlin, jenž pomáhal… (více)

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Reklama

Reklama