Reklama

Reklama

Tři mládenci od benzinu

  • Německá říše Die Drei von der Tankstelle (více)

Obsahy(1)

Tři kamarádi Willy (Willy Fritsch), Kurt (Oskar Karlweis) a Hans (Heinz Rühmann) uvíznou na venkovské silnici, když jim dojde palivo. Prodají své auto, aby se dostali k nedaleké čerpací stanici. Střídají se ve službě u obsluhy benzinové pumpy a všichni tři se nezávisle na sobě zamilují do pohledné a dobře situované zákaznice Lilian (Lilian Harvey), přičemž svůj románek navzájem úzkostlivě tají. Mladá žena však opětuje pouze Willyho city a pozve ho s přáteli do luxusní restaurace, aby si ujasnili, co se děje. Když se Willy dozví o svém štěstí, z ohleduplnosti ke svým přátelům si své vítězství odepře. Lilian se však nevzdává... (mac000)

(více)

Recenze (3)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tři kamarádi Willy (Willy Fritsch), Hans (Heinz Rühmann ) a Kurt (Oskar Karlweis) jsou švorc. Příjdou o úspory a dokonce i výbavu bytu. Po prvotním šoku prodají svůj vůz a otevřou si benzínku. Dcera bohatého konzula Lilian Cossmann (Lilian Harvey) se brzy stane jejich "kmenovou zákaznicí", což nezůstane oslyšeno ani u jednoho ze srdcí mladých "podnikatelů"... Nezapomenutelný, veleúspěšný muzikál s čísly jako :"Ein Freund, ein guter Freund" či "Liebling, mein Herz lässt dich grüße". Já jsem byl zvědav především na svého oblíbence z let padesátých a šedesátých Heinze Rühmanna. I jako třicátník je výborný a zpívá mu to překvapivě dobře. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Před 100 lety to mohla být celkem zábava, ale mně to přišlo pomalé jak šnek na dálnici. Postavy se chovají tak pitomě, že mi to skoro vůbec nepřišlo vtipné. Ta hodina a půl se zdála nekonečná a já už se jen těšil na konec. [Ponrepo, 35 mm] ()

Reklama

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Vynikající anarchistický muzikál/opereta (resp. současně parodie na oba zmíněné žánry a jejich stereotypy: "Pořádná opereta přece potřebuje finále!") srovnatelný druhem humoru třeba s Clairovým Ať žije svoboda! Není divu, že šlo o jednu z nejúspěšnějších komedií Výmarské republiky a současně o jakýsi nedostižný komediální vzor tamtéž. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Premiéra byla 15. září 1930 v berlínském Gloria paláci. V roce 1937 byl film nacistickými úřady na dva roky zakázán. „Ein Freund, ein guter Freund.", přezpívali roku 1988 Böhsen Onkelz na své album "Kneipenterroristen". Benzinka na Lindenthaler Allee 42 v berlínském Zehlendorfu funguje dodnes, a jak říká majitel, prodal by ji jen idiot. (ČSFD)

Reklama

Reklama