Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 1
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (1 991)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Velkofilm se vším všudy, čímž myslím hlavně to, že u takovýchto projektů často přebíjí vizuální stránka samotný děj. Zde to není dotaženo až do extrému, přesto ale pokud bych chtěl o ději něco napsat, napadá mě jediné slovo - plochý. Ale přesto patří Titanic mezi povedené filmy, a to právě díky své působivosti co se týče efektů. Rovněž hudební složka je nepřeslechnutelná a spoluvytváří kus atmosféry, kterou nestihl dotvořit Cameron-scénárista při psaní příběhu. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Milostná linie mi přijde dost nezajímavá, neoriginální, málo vtipná a prostě nudná - tj. první polovina filmu je pro mě utrpení. Pak se ovšem v dálce objeví ledovec začne to. Akční scény jsou velkolepé, geniálně natočené, podbarvené skvěle padnoucí Hornerovou hudbou a prostě jsou strhující. Kdyby Cameron tu první část zkrátil, mohlo to být za pět. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pokud se k filmu pristupuje jako k cistokrevny romantice zasazeny na pozadi jedny velky namorni katastrofy, tak film funguje bezchybne. DiCaprio a Winslet se k sobe hodi, jsou to sympataci a Zane ve vedlejsi roli je spravnej parchant. Ale pokud clovek ceka nejakej katastrofickej film, tak ho sice dostane, ale vlastne az v druhy polovine filmu. Nicmene hudba je paradni, Titanic je udelanej naprosto famozne, i kdyz musim teda rict, ze asi dvakrat sem si vsim slabsiho triku. Akorat mozna ten zacatek a zaver zasazenej do pritomnosti, kde parta vyzkumniku hleda diamant, je lehce nadbytecnej, film by fungoval klidne i bez toho a usetrilo by se takovejch 30 minut filmu. Takle to je precejen zbytecne dlouhy, i kdyz se neda rict, ze by film nudil. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Titanic som dakedy vôbec nemusel. Pre 10 ročné decko to bolo v kine prvú hodinu a pol veľké nudné utrpenie. Z nudy ma vytrhlo len pár šteklivých scén a druhá dynamickejšia polovica. Tak ma tie tri hodiny vtedy vyšťavili, že som spal takmer dva dni. Teraz po rokoch mám už k tomu filmu viac pochopenia. Oceňujem režisérove nápady a už ani prvá polovica mi nepríde taká nudná. Človek si už všíma po tých rokoch aj iné veci. Výprava je veľkolepá a film je plný detailov. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nebudu se tady rozepisovat, jak je to strašně romantický a nebo že to má slabej scénář, protože to jsou kraviny. Tenhle film je jeden velkej milostnej příběh zasazenej do katastrofy a s tim se musí počítat a s tim se na to musí koukat. To je pak težký, když se de někdo koukat na dokument o Titanicu a dostane tohle. Prostě a jednoduše to je velkofilm se všim všudy. Nechybí nic, ať už jde o velkolepý scény, nádhernej příběh nebo úžasnou hudbu, Titanc tohle všechno splňuje a i přes svojí značnou délku nenudí ani chvilku a závěrená půlhodinka je úžasná. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (363)

  • Na palubě Titaniku byly noviny, které se jmenovaly Atlantic Daily Bulletin, tiskly se každý den přímo na palubě a cestujícím přinášely zprávy, inzeráty, informace z burzy a podobně. (Duoscop)
  • Titanic byl do kin znovu uveden na krátký čas v remasterové verzi v únoru 2023 k příležitosti 25. výročí od premiéry filmu. (Paja.j)
  • Titanic se srazí s ledovcem v 97. minutě filmu, což odkazuje na rok premiéry tohoto filmu. (me116)

Související novinky

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

Reklama

Reklama