Reklama

Reklama

Der Stolz der 3. Kompanie

  • Německá říše Musketier Diestelbeck (více)

Obsahy(1)

V posádkovém městě Grenzhausen se chystá oslava 100letého výročí zdejšího pluku. Při této příležitosti se očekává rovněž návštěva titulárního velitele jednotky korunního prince Willibalda (Anton Walbrook). Posádkové velení chystá kromě dalších oficialit i divadelní představení. Jeho zrežírováním je pověřen vojín Gustav Diestelbeck (Heinz Rühmann), který se blýsknul vynikajícím parodováním svého bezprostředního nadřízeného. Ti dva si nepadli do oka. Mimo jiné proto, že feldvébl Krause (Fritz Kampers) jako mlsný kocour krouží kolem místní hostinské, na kterou si myslí právě Gustav. Dnes si ale skóre hodlá srovnat, protože má jako režisér volnou ruku a feldvéblovi určuje roli staré panny.
I v tomto maloměstě jsou dvě centra života – kasárna obstarávají převážnou většinu zdejších oficialit, zatímco společenský život se odehrává v místním šantánu. Obojí normálně koexistují bez větších problémů, ale pro poručíka Gernsbacha (Viktor de Kowa) to neplatí. Začal si románek se zpěvačkou Verou (Trude Berliner) a přitom už jsou domluveny jeho zásnuby s dcerou velícího majora Scheringa (Walter Steinbeck). Naštěstí má Vera rozum, nehodlá vyvolávat skandál a odjíždí. A odjíždí ve chvíli, kdy se jen o pár kilometrů dále stává něco v Německu nepředstavitelného – říšské dráhy mají nehodu, korunní princ musí vystoupit ze svého vlaku a hledat jinou dopravu. Náhoda tomu chtěla, že princův stojící vagón míjela právě odjíždějící zpěvačka, která svoluje, že jej bude doprovázet zpátky do Grenzhausenu. Když dorazí do městečka, první, koho potká korunní princ ve svém hotelu, je vojín Diestelbeck v divadelní uniformě hulánského poručíka a ke zděšení všech Gustavových nadřízených ho přijímá za svého adjutanta. První úkol – ubytovat dámu a zařídit mu schůzku téte-a-téte. (chamonix)

(více)

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Protože si film dělá legraci z armády, byl ve Třetí říši na indexu. Tedy přesněji: nacisté ho zakázali od 1. srpna 1935. (chamonix)

Reklama

Reklama