Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Will Andersen (John Wayne) je stárnoucí rančer, který se náhle ocitl ve složité situaci. Právě, když potřebuje hnát dobytek do města, mu jeho honáci sdělí, že dávají výpověď. V horách se totiž našlo zlato a oni by nechtěli být poslední, kdo se k nalezištím dostane. Sehnat nové honáky je v této situaci vyloučeno, a tak Andersen na radu svého přítele navštíví místní školu, kde najme skupinu chlapců, kteří mu mají se stádem pomoci. Putování plné psychicky i fyzicky náročných situací z malých kovbojů postupně udělá skutečné kovboje... (Historik)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Až do chvíle, kdy ve filmu zemře důležitá postava (nechci spoilerovat, ovšem po zhlédnutí bude každému divákovi jasné, kterou jsem myslel), se mi Malí kovbojové zdáli na 5*. Poté mi už snímek přišel poměrně přitažený za vlasy, avšak pod 4* nemohu s hodnocením jít díky skvělé hudbě, vynikajícímu Johnu Wayneovi - souhlasím s kritikem Rexem Reedem, že tu podal jeden ze svých nejlepších výkonů - dále díky příjemnému prostředí, dávce napětí a humoru, ale také některým vedlejším postavám - kuchaři Nightingerovi, hlavnímu záporňákovi či Cimarronovi. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Malí Kovbojové jsou podivně rozkolísaný western - na jednu stranu typicky klukovsky výchovný a moc se s ničím nemazlící, na druhou "rodinně" naivní. Na jednu dopředu jasný, na druhou obsahující opravdu nečekaný moment (který je de facto kusem filmové historie;)). Paradoxně si kromě toho momentu pamatuju už jen předlynčovací promluvu Roscoea Lee Brownea... Takže v zásadě je to na hraně nadprůměru - 70%. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

BIG MOUTH DON'T MAKE A BIG MAN!!! Klasická John Waynovka chtělo by se říct, ale není to až tak úplně pravda :následující komentář obsahuje spoiler: Postava pana Andersena je samozřejmě typický Wayne, ale ostatní je opravdu originál. Banda dětí žene krávy překrásnou krajinou a člověk by si myslel, že to bude hrozně nudná rodinná dobrodružná cesta. Jaké bylo ovšem mé překvapení, když jedno z dětí bylo zamačkáno do bahna a exkrementů neklidného stáda. Opravdu jsem zíral s otevřenou pusou a připadal jsem si, jako zívající pekař vstávající uprostřed noci, aby si člověk ráno při cestě do práce mohl zakoupil v jednotě čerstvé pečivo. Scénu ukládajícího tělíčka do hrobu jsem opravdu nečekal a mrzí mě, že ve filmu vůbec je. Kluci měli být spolu až do konce. Dalšího pekaře jsem prožíval, když zemřel John Wayne a třetí WTF, byl závěrečný bloody revenge v podání kluků. Tohle opravdu nebyl rodinný film, ale čistokrevný western. WE'RE BURNIN' DAYLIGHT! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

John Wayne je legenda, která natočila více jak 170 filmů, ale jak to tak pokaždé bývá, každá legenda se musí nějak rozloučit. Myslím si, že snímek "Malí kovbojové" by byl dokonalým zakončením jeho kariéry, ale přece jen natočil ještě dalších šest filmů, mimo jiné se vrátil i k postavě Roostera Cogburna, kterou poprvé ztvárnil ve snímku "Maršál". "Malí kovbojové" jsou však dokonalou ukázkou toho, jak by mohl vypadat odchod člověka, který pro western, alespoň ten americký, znamenal vlastně všechno. Bez něj by tu nebyl prototyp čestného muže, bez něj by tu nebyl člověk, ke kterému mohou vzhlížet generace. Jenže každý stárne. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/mali-kovbojove-1972-70.html ()

sud 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí honák si najme jedenáct chlapců k přepravě dobytka na trh přes celé státy. John Wayne je v hlavní roli rančera Willa Andersona standartně skvělý, i když závěrečné zúčtování s bandity, vedené brutálním Dlouhým vlasem (skvělý Bruce Dern, známý herec epizodních westernových rolí) přenechává na chlapcích, ze kterých dlouhá a těžká cesta udělala muže. Velmi potěšil i Roscoe Lee Browne v roli černého kuchaře Nightingera. Na úrovni western, řekl bych pro mládež. 75%. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (6)

  • "Netradiční a úchvatné. Dobře zahrané a krásně natočené." Právě tohle napsal o filmu Geoff Andrew z Time Out Film Guide. (cheyene)
  • Robert Carradine v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Filmový kritik Rex Reed napsal: "Jako by se v Malých kovbojích spojily všechny síly, které Johna Waynea činily dominantní osobností i velkou filmovou hvězdou. Ten starý mizera umí hrát." (cheyene)

Reklama

Reklama