Plakáty
29 ročného sociopata prepustia po dvaapolročnom väzení na slobodu. Rozhodne sa navštíviť rodinu človeka, ktorého zabil pri autonehode. V byte sa stretne s postihnutým dievčaťom, dcérou zabitého robotníka, a pokúsi sa ju sexuálne zneužiť. Po častejších návštevách vznikne medzi nimi puto, ktoré sa časom zmení na zvláštny vzťah. Juhokórejská dráma o tom, že láska môže mať mnoho podôb... (badygorila)
Houdini
Zlatý Lev - výběr(27.1.2006)
Adrian
Neschopnosť komunikácie, neochota načúvať, zažité predsudky a počiatočné sympatie prerastajúce v skutočnú lásku. Ide to celé dokopy? Pravdaže. Ako dôkaz stačí dodať iba informáciu o krajine pôvodu: Južná Kórea.(27.2.2005)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $10,304 ║Tržby Celosvetovo $6,696,952║(5.1.2010)
Shit
Ať si Dustin Hoffman vezme dudlíka a jde si hrát se svým oscarem za Rain mana na pískoviště, protože to co tady Mun So-ri předvádí, to se jen tak nevidí, kdyby s ní nebyly ve filmu prostřihy, kde se chová normálně, nikdy bych nevěřil, že neni opravdu takhle extrémně postižená, škoda jen, že její super hereckej výkon neni taky víc podpořenej poutavějším příběhem(22.10.2008)
molotov
První hodinu jsem se dost nudil sledováním osudu nesympatického sociapata, který hned po návratu z vězení se pokusí znásilnit dceru své předchozí oběti. Takový člověk si opravdu moje sympatie nezíská. Druhá půlka už byla o dost záživnější, ale celkově se to na víc než průměrné hodnocení u mě nedostane. Dojat ani pohnut jsem rozhodně nebyl, indie forma mi vůbec nevyhovovala, absence hudby mi jako dobrý nápad taky nepřišla.(20.1.2007)
Folpa
Lee Chang-dong je režisér, který má asi ke Kim Ki-dukovi nejblíže a to tím způsobem, jak snad tlačí na lidi aby jim bylo líto nějakého grázla. V tomto případě je to typ s hodně nízkým IQ, který je puštěný z vězení a samozřejmě má problémy se začlenit do společnosti...(18.12.2010)
Davered
Moje první osobní setkání s korejskou kinematografií snad ani nemohlo dopadnout lépe-vynikající protipól k hollywoodským limonádám a prvoplánovým "slzoždímačům".(23.4.2005)
dezorz
Chang Dong Lee je skvelou ukazkou korejsko japonskych odlisnosti.Napriek tomu, ze tieto krajiny maju k sebe najblizsie, napriek tomu, ze obe prezivaju velky boom u zapadnych cinefilov, je medzi korejskym a japonskym pristupom obrovsky rozdiel. Chang Dong Lee je respektovanym autorskym korejskym reziserom, voli radsej nizkorozpoctovy indie pristup zato svoje videnie sveta. Nie je obrazovym magom ako KK DUk, ani vizualnym hracickraom ako Park. Ma blizsie k dogme, kamera na plece a ide sa. Kym v peppermit cany vadili digitalne prepaly jasov, v oasis zaa po technicekj stranke vadi malo svetla, tma typicka pre nenasvieteny indie film. A aky je teda rozdiel voci japonskym indie filmom podobneho razenia? Atmosfera. Japonske filmy vedia dokonale vycarovat atmosferu, korea, bez ohladu na zaner, druh, umelecu kvaltu, je odlustena, atmosfery prazdna.(18.5.2007)
Martyr
Nedá sa to popísať slovami. Bezmocnosť a ľudská odpornosť sú slová, ktoré ma napadali vari najčastejšie. Je mi už trápne stále skloňovať kórejcov ale ich cit, vnímanie a chápanie je nad rámec môjho myslenia. Jedno šťastie bolo, že tu absentuje hudba, pretože pri jej prítomnosti by som asi prereval celý film. Po každom špičkovom filme sa ma zmocní strach, či sa dá vôbec natočiť ešte niečo lepšie. Tu sa hodí citovať Adriana : "Pravdaže. Ako dôkaz stačí dodať iba informáciu o krajine pôvodu: Južná Kórea." To čo som cítil pri tomto filme sa nedá vyjadriť slovami ani percentami. Ja sa o to iba pokúsim. 95%(3.12.2006)
Kaluž
Jihokorejské Dogma 95. Bravurní herecký koncert Princezny a Generála vyvažuje vydařená zápletka s nádherným zakončením.(13.10.2009)
Al44...
Tento film se (místy i dost drsnou formou) dívá na život dvou na okraj společnosti vyřazených lidí. Ne moc inteligentní hlavní hrdina Jong-du Hong se zpočátku tváří jako typický, nenapravitelný prevít, ale postupem času je vidět, že má snahu se jistým způsobem napravit. Bohužel jeho snaha řešit věci tzv. „svou cestou“ nenachází většinou pochopení u „normální“ společnosti. Moc pěkné jsou „snové“ sekvence přítelkyně hlavního hrdiny.(17.5.2007)
Tuco
..konečně zamilovaní nevypadají jako by právě slezli z mola (módního:)), nikdo tady neumírá a zbytečně se nefilozofuje o ničem...příjemná změna..opravdu sladký a roztomilý film..spokojenost veliká(13.9.2011)
theo_phil
Herecky vykon, ktery sem snad jinde nevidel!!(7.12.2007)