Reklama

Reklama

Tom Horn

  • USA Tom Horn (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavní postavou tragického příběhu je bývalý vojenský zvěd Tom Horn, který se proslavil tím, že zajal legendárního apačského náčelníka Geronima, a později se stal jedním z úspěšných lovců lidí. Stárnoucího, unaveného pistolníka vyhledá ve Wyomingu rančer John Coble, který mu nabídne práci. Jménem dobytkářů ho najme, aby našel a zlikvidoval početné zloděje dobytka, kteří sužují kraj. Rančeři mu slibují naprostou podporu, ale pouze pod podmínkou, že jeho pověření zůstane utajeno. Tom souhlasí a pustí se do práce. Brzy se mu podaří najít stopu a vypátrat několik zlodějů, které postupně postřílí. Jak na jeho pažbě přibývá zářezů, ubývá v kraji krádeží, a tak se postupně stává největším problémem dobytkářů sám Tom Horn. Aby nevyšlo najevo, pro koho vlastně pracuje, rozhodnou se ho dobytkáři zbavit. Zanedlouho je zastřelen patnáctiletý syn chovatele ovcí Nolta a vše je narafičeno tak, aby stopy vedly k Tomu Hornovi a poslaly ho na šibenici. Tom je zatčen, souzen a pochopitelně odsouzen k trestu smrti. Podaří se mu sice uprchnout, protože však nemá koně, neuteče daleko a je opět dopaden. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Drsný western o slavném muži divokého západu z dob minulých, se kterým se nastupující, už "lepší" generace vypořádala po svém. Skvělý McQueen jako hrdý lovec, konající přímo famózní zásahy, střelbou ze své winchestrovky, v napínavém, ale taky poněkud vleklém příběhu. Velmi kvalitní závěrečná, smutná půlhodina, s hutnou syrovou atmoférou, které před tečku dělá, zoufalý a hořký pokus o útěk. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Dobrý scenár, dobrý výkon McQueena. Som celkom rád, že mu osud doprial ako posledný film práve tento žáner. Navždy si ho budem pamätať ako ostrieľaného divočinou ošľahaného pištoľníka . ktorý vedel riešiť spravodlivosť tak nekompromisne a zároveň spoľahlivo. Divoký Wyoming divoký západ divoký dobytkári divoké stáda. Rozhodol som sa, ze keď raz EU schváli dovoz hovädziny z Ameriky nekúpim si ani móčing, a just .. za to čo Tomovi Hornovi urobili. :). Ale film ma zaslúžených 4 b odo mňa. ()

Reklama

lioncel

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu je mi vždy smutno. Moc dobře si pamatuji na jeho první shlédnutí, už tenkrát jsem z toho byl docela na hadry - až příliš dobře je tu vidět, že to má jeden z nejsympatičtějších hrdinů stříbrného plátna všech dob a odjakživa můj velký oblíbenec z nejuznávanějších už "za pár" ... Steve díky … Čest Tvé památce!… … … Myslím, že toto je jeho poslední film, protože „Lovec“ byl dotočen asi dříve – tam ještě tak strašně nevypadal … ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Inu jak potrestat , či likvidovat zlo? V tomto případě zloděje dobytka, kteří toto páchali a působili farmářům škodu.Tenkrát šlo najmout střelce, aby to sprovodil ze světa.Ale jmenovaní se jaksi pak zalekli toho, co sami rozpoutali.A sami farmáři se dopustili odporného jednání jak v etické, tak, koneckonců, v právní rovině.Inu není to úplně nepodobné tomu, čím se v moderní době zabývá třeba film Efekt domina...Je nutné zlikvidovat stopy, či lidi, kteří mohou ukázat na nás.....Hrdina měl snad včas prásknout do bot, ale........ ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Tom Horn byla dle dostupných informací reálná slavná postava Divokého Západu, jejíž sláva začátkem 20.století vybledla tak, jak zevšedněl Západ. Film popisuje konec Hornovy kariéry, kdy se živil jako najatý lovec zlodějů dobytka. Tak dobrý, že všude bylo zanedlouho plno zabitých zlodějů. Jeho brutální metody se však znelíbily místním občanům a Tom Horn musel být odstraněn. Paradoxně film je i předčasným koncem herecké kariéry Steva McQueena, který na dokončení filmu velmi spěchal, neboť umíral na rakovinu. Filmově jde o sotva průměrný western, který vylepšil svým charismatem slavný Steve. Takže McQueen nechť dostane milost, Toma Horna pověsíme. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=FZA-NPgelIo ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Režisér, producent i představitel hlavní role Steve McQueen se nechal propustit přímo z nemocnice, kde byl hospitalizován s rakovinou v pokročilém stadiu. Film, jenž končí smrtí hlavního hrdiny, stihl ještě dotočit, jeho premiéry se však už nedožil. [Zdroj: Denik.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama