Oscar a Lucinda

Drama / Romantický

USA / Austrálie / Velká Británie, 1997, 132 min

Thomas Newman

• KevSpa

Příšerně nudný film, který je naprosto o ničem, ale snaží se tvářit vážně a zajímavě. Kupodivu i oba herci (jinak vynikající) v hlavní roli jsou tu přímo nepříjemní. Režijně absolutně nezvládnutý snímek.(12.6.2002)

• Houdini

Oscar 1 nominace: Kostýmy(4.3.2004)

Rozpočet AUD 16miliónovTržby USA $1,897,404Tržby Celosvetovo $3,450,000(12.1.2010)

• mandes

rozpočet : ? tržby americke : $1,897,404(27.5.2007)

• Hal_Moore

Film, který může děkovat Bohu za to, že v něm hrají tak skvělí herci. Jinak totiž (krom hudby) není o co stát. Už jen samotný příběh tady vyzní naprosto fádně a hlavně nesmyslně a šíleně, tudíž přesně opačně než v knižní předloze. Hodně těžce převeditelnou předlohu režisérka nezvládla a já se "musel" potýkat s nudným, prázdným a navíc zbytečným filmem, který nenabídne nic nového, jen jednu z prvních rolí Cate Blanchett a výborného Ralpha Fiennese. Je to ztráta času, na víc než podprůměr nemá ani jedna jediná scéna (tedy až na příjezd do vesnice, ta byla průměrná).(17.11.2008)

Dráma hlavného hrdinu, ktorý podľahne láske, viere, strachu a sebe samému. Mne sa to páčilo, netradičná myšlienka, chybou filmu je len stopáž a tá miestami príšerne nezáživná forma, ale ako celok môže byť.(4.4.2010)

nádherný film o potrhlých romantikoch(9.2.2008)