Oscar je kněz, ale také hazardní hráč, který výhru rozdává chudým. Lucinda je australská podnikatelka, která statečně vzdoruje konvencím a její chování je... zvláštní. Jednoho večera se potkají u partičky karet a tato jediná hra jim navždy změní život. Film plný skvělých hereckých výkonů a neočekávaných scén je kritiky označován za překvapivě dokonalý a velice originální. (oficiální text distributora)
Příšerně nudný film, který je naprosto o ničem, ale snaží se tvářit vážně a zajímavě. Kupodivu i oba herci (jinak vynikající) v hlavní roli jsou tu přímo nepříjemní. Režijně absolutně nezvládnutý snímek.(12.6.2002)
Film, který může děkovat Bohu za to, že v něm hrají tak skvělí herci. Jinak totiž (krom hudby) není o co stát. Už jen samotný příběh tady vyzní naprosto fádně a hlavně nesmyslně a šíleně, tudíž přesně opačně než v knižní předloze. Hodně těžce převeditelnou předlohu režisérka nezvládla a já se "musel" potýkat s nudným, prázdným a navíc zbytečným filmem, který nenabídne nic nového, jen jednu z prvních rolí Cate Blanchett a výborného Ralpha Fiennese. Je to ztráta času, na víc než podprůměr nemá ani jedna jediná scéna (tedy až na příjezd do vesnice, ta byla průměrná).(17.11.2008)
Dráma hlavného hrdinu, ktorý podľahne láske, viere, strachu a sebe samému. Mne sa to páčilo, netradičná myšlienka, chybou filmu je len stopáž a tá miestami príšerne nezáživná forma, ale ako celok môže byť.(4.4.2010)