Reklama

Reklama

Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál - vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Ta se totiž chce znovu provdat za muže, jehož Frank podezírá z nekalých úmyslů, a díky tomu se všichni zamotají do zábavné leč prekérní situace mezi tímto a oním světem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (267)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Ghost Town má sice nálepku komedie, ale je to spíše vážná romantická duchařina s vtipnými a místy i zvláštními dialogy, kterých je ve film požehnaně. Bertram Pincus (Ricky Gervais) je samotář, svobodný mládenec a úzkostlivý pedant. Svou profesi zubaře si však náležitě užívá a to především díky tomu, že může svým pacientům zacpat pusu a nemusí poslouchat jejich ustavičné tlachání. Jednoho dne však na několik minut zemře, čímž dojde ke spojení s lidmi, kteří již zemřeli a díky tomuto zážitku se postupně změní i jeho život. Jeho transformace ale nebude tak prostá a než si sám uvědomí, co je v životě důležité, zažije ještě celou řadu příhod. Snímek se nese v trochu jiném duchu, než jsme z většiny dnešních komedií zvyklí, což vůbec nepovažuji za negativní, právě naopak, ale tenhle styl lehké komedie nemusí sednout každému. Film je to zkrátka dobrý, ale výše jej nepošlu a to paradoxně díky hlavnímu představiteli, britský akcent mi sice imponuje, ale Ricky Gervais pro mě v tomto snímků nemá žádné charisma. (6/10) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že film až moc hrotí citovou stránku věci. Kdyby si snímek jel hezky svou hladinku křížence romantiky a prdele bylo by to lepší. Ricky Gervais nedostává pro svou typickou značku - sakristický poznámky tolik prostoru jako v Komparzu, ale i tady má pár míst na hlášky co by rozesmáli i krysu v zubech kočky. A Tea Leoni je fakt kus poctivý kosti, ta mě napsat odněkud z iglů, abych jí přijel zahřát, tak bych poslal všechny eskymáky na dovču, protože takovou seanci co bych tam rozjel s Téaou nebo jak se to blbý jméno skloňuje . ještě žádnej eskymáček ani iglů nezažilo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se britskému komikovi Ricky Gervaisovi přijít na kloub Kanclem, Komparzem a nakonec i tímhle filmem, ale nikdy jsem si ho nebyl sto oblíbit natolik jako řada jiných lidí. Ten herec má v sobě určitý potenciál, ale stejně jako v předešlých seriálech, tak ani tento film mě nedokázal tolik bavit, i když věřím, že Rickyho oblíbenci si ho určitě zamilují. Jenže když mi něco nesedne tak mi to holt nesedne. Pčík. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $13,367,624Tržby Celosvetovo $27,074,492Tržby za predaj DVD v USA $7,453,091 //počet predaných kusov 401,838║ Taká ľahšia obdoba Šiesteho zmyslu, kde sa opäť prejavila neschopnosť Davida Koeppa urobiť z filmu niečo viac než ako tak stráviteľný priemer, citeľne tu chýba skutočná ľahkosť scén a humoru, nájde su tu niekoľko príjemných scén ale vážnejšie nezamávajú s citmi. /55%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Každý umře. Obvykle na konci života. A jen jednou….. New York je plný duchů. Jsou všude a je to hlučná, vlezlá, panovačná sebranka co spoustu věcí před smrtí nedořešila. No a jen on ji může pomoct. Ale nechce. Duchařská romantická komedie – to už tady bylo. Nepřináší nic nového, oprašuje duchařské vtípky a jen konverzace vede občas k pobavení. Hlavní hrdina není žádný playboy a se sympatiemi k němu jsem na vážkách. Trošku to zachraňuje T.Leoni. Prostě taková normální komedie bez zvrhlostí, s normálním humorem a příběhem o lásce, která je slepá a štěstí občas sedne i na vola – vlastně protivnýho zubaře. Když se změní, samozřejmě. PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem teda o dost vic, potencial tu byl a zacatek je perfektni. Dokonalej Gervais, kteryho kazdej sere, otravny duchove v cele s Kinnearem a spousta hlasek. Bohuzel po chvilce to zacne jet v predvidatelnejch kolejich romanticky komedie, ktera je s pribejvajicim casem cim dal tim min vtipna a ke konci uz to tak zachranujou jenom ty herci. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Stát se styčným důstojníkem mezi světy živých a mrtvých, tak bych smířeně opustil život vlastní rukou a to bych ani nemusel být zubařem. Tento snímek se snaží dívat na problém poněkud pozitivněji, ale žádný zázrak to není. Právní obrana lékařů je sice vynikající, brutalita řidičů autobusů také stojí za to, ale mému oku nepřišlo jako nejlepší estetický nápad, aby se nepříliš sympatický otylín Pincus zabydlel v náruči půvabné Gwen. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak trošku typicky odvyprávěná duchařská komedie, kde prostě divák ví, jak to bude v každým dalším zaběru vypadat a co se bude dít, neni tady nic nečekanýho nebo inovujícího, nicméně z šedi průměru to vytrhuje celkem zábavně nevrlej Ricky Gervais, kterej dokáže svejma blbejma kecama nasrat témeř každýho ve filmu. Slabší 4* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ricky a Hopkirkové. O nějaké originalitě duchařské zápletky nemůže být řeč, romantická linka o přerodu dentisty hovada na dobrého člověka jede v zajetých kolejích (nesměla chybět tklivá píseň v období vrcholu toho přerodu i spěch „osvíceného“ za svou momentálně ztracenou vyvolenou) a v neposlední řadě, specifické komično Krémového tvarohového sýru dle francouzské receptury není můj Earl Grey. Dost důvodů tenhle hrnčířský kruh zastavit, ale díky pár povedeným hláškám, varování před praktikami newyorských nemocnic či ukázce bezohlednosti řidičů tamního MHD jsem nakonec zatnul zuby a sdílel s doktorem Pincusem to božské ticho.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Síce sa nejedná o typickú komédiu ale skôr o ľahšiu, resp. film s prvkamy humoru, je film celkovo príjemne ladený ale hlbokú stopu nezanechá. Pozerá sa na to fajn hlavne vďaka Rickymu Gervaisovi, ktorý filmu dáva nádych vďaka svojskému typu humoru. Film zbehol, neublížil, ja som sa pousmial a šiel spať. Pohodka na večer, ale nič viac. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dôkaz, že aj klišéovitá téma sa dá natočiť s trpkou ľahkosťou, ktorá vzbudzuje dojem nezávislého filmu. Romantická komédia s jemnou, ale aj tak znamenite horkou príchuťou drámy, a v ktorej najmä herci sú tvorcovia výsledného, príjemného dojmu. Originálne a nenásilne spracovanému klišé dopomáhajú jeden-dva zvraty a úprimne dojemný záver. Samozrejmosťou sú vtipné scény, ktoré dokážu pohnúť bránicou natoľko, aby opadol aj mierny filmový sentiment. 80%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo jako průměrná americká blbost na víkendové odpoledne, ale pak to začalo nabírat trochu jiný spád, kde o celkem příjemnou romantiku a vtip nebylo nouzi. Konec byl opravdu dojemný a krásný ... něco pro mou romantickou duši ... :-) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Klasická romantická komedie s extrémně bizarním obsazením hlavní mužské role. Ricky Gervais je - zejména pro nás, kteří jsme ho jako Davida Brenta viděli překračovat hranice trapnosti v The Office - velice, velice odvážný a svérázný tah hollywoodského castingu. Na rozdíl od jeho amerického "protějšku" Steva Carella totiž postrádá nejen... estetický potenciál, ale hlavně větší herecké zkušenosti. Podle všeho však jen papírově, jelikož jeho výkon spolu se stále neuvěřitelně pěknou Téou jsou to nejpozoruhodnější na celém, jinak docela nudném a předvídatelném filmu. . 50% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Budu asi jeden z mála, ale Rickyho Gervaise a jeho pitvořící se humor nemám (moc) rád. Nicméně mě Ghost Town vcelku potěšil. Řekněme si to na rovinu, ten film se snaží být tak moc originálním, že mu to přejete, ale pak vidíte, jak upadá do stejných šablon jako tisíce filmů před ním a je po srandě. Na druhou stranu pár slušných vtípků se tu najde a Téa Leoni je pěkná ženská. Na takových 60 % to vidím bez problémů, proč taky ne, na jedno zhlédnutí to je super… ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nikoho příliš neurážející a po většinu stopáže vkusná a zároveň i očekávatelná duchařská záležitost. Až na výjimky z poslední doby (A co když je to pravda?) mi nicméně tahle duchařsko-romantická tématika nikdy nebyla moc blízká a Ricky Gervais a spol. s tím pravděpodobně nic neudělají!! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Najprv som chvíľu sondovala terén a hneď potom sa začala skvele baviť nielen na dialógoch. Situačný humor, suché odpisy, bizarné vedľajšie postavičky, ale aj samotný zubár "Pinkass" Pincus na mňa pôsobili veľmi osviežujúco :-) A čo ešte zopár skutočne geniálnych nápadíkov! To som sa nahlas smiala! Lenže keď sa to asi v polovici začalo zvrhávať na legendárneho Ducha, spadli mi kútiky úst. Ale nejako som to už doklepala, aj keď s pocitom, že originalitu spracovania i suchý humor v dialógoch utopila po tisíci raz omletá romantická kaša :-( Prvá polovica za 4*, druhá za 2*. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zvláštní komedie. Zdaleka ne špatná nebo málo zábavná, ale zkrátka "jiná". Plná doopravdy suchého humoru, vtipných (a často zároveň hodně divných, což spolu tentokrát ovšem velmi úzce souvisí) dialogů a založená na klasickém schématu, které se scénárista / režisér David Koepp pokusil co nejvíce ozvláštnit duchařskou zápletkou. A vyšlo mu to hlavně díky Ricky Gervaisovi, jehož obsazení byla vážně výhra. V souboji s jinou USA romanťárnou jiného britského komika - Simona Pegga a filmu Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám - je to 1 : 1. Oba pánové si se slaďáky poradili po svém (jeden nabručeně cynicky, jeden třeskutě zábavně) a oba dopadli na čtyři hvězdy. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je komedie, která má sice zajímavý děj, který si dokáže tak nějak v poklidu dojet do konce, aniž bych se nějak výrazněji nudil, ale zároveň se nemohu zbavit dojmu, že ten film působí až moc obyčejně, moc lacině, zkrátka jako bych sledoval tuctový příběh, který kdyby nebyl zfilmován, tak bych ho ani nikterak nepostrádal. Nevím, na základě čeho jsem k tomuto pocitu dospěl, ale prostě jsem z celkového výsledku docela rozpačitý, film mi zkrátka přišel všední, jakoby ho všichni zúčastnění točili bez zápalu, bez energie, bez nadšení. Možná to je způsobeno až příliš nevýraznými hereckými výkony hlavních představitelů, Ricky Gervais mi bůhvíjak sympatický zrovna nebyl, Greg Kinnear mi připadal v této roli docela nevýrazný a Téa Leoni nikterak nevynikla, ale aspoň jsem se mohl obdivovat její kráse. Z mého pohledu tedy zajímavý námět byl zabit až příliš obyčejným lookem celého filmu a nevýraznými hereckými výkony, stejně jako nevýraznými exteriéry. V tomhle filmu se zkrátka sešlo několik faktorů, které mi nedovolují tento film označit za zdařilý nebo snad nadprůměrný. Ale naštěstí to není ani žádná katastrofa, prostě tohle je podle mého názoru absolutně průměrný film, který si zaslouží průměrné hodnocení, a z toho důvodu uděluji tři hvězdy. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Námetom nič nové na filmovom nebi, no tvorcom to tak nádherne vychádza, že ako odpočinková záležitosť na ozajstné zasmiate počas sledovania až odzbrojujúco milé, hlavne čo sa obsadenia hlavných predstaviteľov týka a veselého prevedenia, ktoré miestami aj príjemne prekvapí, je GHOST TOWN ideálnou voľbou. Proste čistý cit =). ()

Reklama

Reklama