Reklama

Reklama

Bouřlivé výšiny

  • Česko Větrná hůrka (více)

Obsahy(1)

Když bylo Cathy Earnshawové deset let a jejímu bratrovi šestnáct, přivedl jejich otec do Wuthering Heights ušmudlaného dvanáctiletého chlapce, který změnil navždy jejich životy. Heathcliff, kterého pan Earnshav nazýval darem od Boha měl být vychován jako bratr jeho dvou dětí. A tak to také bylo, dokud byl pan Earnshaw naživu. Nicméně po jeho smrti vykázal Hindley Heathcliffa do stáje. Z chlapce vyrostl tichý a bojovný muž. Nejbližším člověkem byla Cathy, divoká, tvrdohlavá a nesmírně krásná mladá žena. Jejich přátelství vzkvétalo i přes Hindleyho usilovnou snahu je rozdělit... Jenže to vše se změnilo, když se Cathy seznámila s Edgarem Lintonsem a jeho sestrou Isabellou. Svou přirozenou elegancí a kouzlem otevřeli Cathy oči a postrčili ji k více kultivované existenci. A semena tragédie byla zaseta. Sofistikovaným Lintonsovým nemohl Heathcliff konkurovat a mohl se jen dívat, jak vše, co je mu drahé, pomalu odchází. Cathy se rozhodla provdat za Edgara a tím se vzepřít svému osudu. A tak chystá Heathcliff hrozivou pomstu – zničit nejen současnou generaci, ale i její potomky... (Cinemax)

(více)

Recenze (215)

ImNotThere 

všechny recenze uživatele

Taková hanba!!! Přiznávám se, že Wuthering Heights jsem viděla teprve nedávno, ke všemu jsem o ně 'omylem' zavadila na profilu Ralpha Fiennese. Mrzí mě má nepozornost, má nevědomost, protože jsem se ochudila o možnost vidět tento film už v dětství. Byla by z toho nádherná euforie mixnutá nostalgií vždy, kdy bych se rozhodla Bouřlivé výšiny vidět. Jinak musím říct, že přesně takhle nějak jsem si vysnila svět Emily Brontë, když jsem se prodírala skrze kapitoly Větrné hůrky. Stává se málokdy, že se potká svět v mé hlavě, tedy v knize, se světem na plátně a jsem velice ráda pro objevení dalšího filmu, který mohu zařadit do kategorie 'kniha=film'. Příběh je dokonalým zprostředkováním pohledu na nenaplněnou lásku a nelítostný osud. A vy byste to těm dvěma tak přáli! Ze všech snímků Ralpha Fiennese, které jsem měla možnost vidět, mě v konkrétně v tomto okouzlil nejvíce... Před jeho uhrančivým pohledem by jeden raději i uhnul, před sebou ho stále vidím. Ještě nesmím zapomenout vychválit nádhernou hudbu, ze které vstávají chlupy na zádech, a také dechberoucí kameru. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zbytečně přeceněná romantická klasika. Klasika předlohou, adaptace přeceněná... Dobře odehrané, s výtečnou stylově pojatou atmosférou doby, skvělou hudbou - a přitom má člověk po sledování pocit promarněné šance na v rámci žánru úžasný film. Jsem na rozpacích... Chtělo by se vidět v kině na velkém plátně, s původní zvukovou stopou a formátem obrazu... - - - - - (Poprvé viděno /bohužel s jako vždy zvukově zpackaným >bezzvučným< českým dabingem/ 3.5.2011 na >bouřlivě nízkém prostoru< , hodnocení 1176., komentář zde notně posmutnělý jako dvaasedmdesátý - 3.5.2011) ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Přes patetické dialogy, věčnou bouři na území britského království, ponurou atmosféru sídla jsem se nedokázal vnořit do děje. Byl-li tam. Jen jedna věc mě zaujala. Hloupý lord si přitáhne domů cikána ve víře, že z něj udělá malé lordstvo. O to se pokusilo mnoho lidí a nikomu to nevyšlo. Pak tam zazní věta, že cikán nešťastně zahynul. Upil se k smrti z nešťastné lásky. První části věty zcela věřím, druhé už nikoliv.Fiennes je výborný herec, tady mě přehráváním a zajímavými obličeji nijak neuchvátil. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Temně minimalistické romantické drama o nešťastné lásce se může pochlubit výtečnou hudbou, opravdu silnými emocemi, nadprůměrnými hereckými výkony a v neposlední řadě i solidní atmosférou. Bohužel trochu pomalejší tempo snižuje atraktivitu a diváckou přitažlivost, tudíž se mohou názory na kvality tohoto díla v podstatě dosti různit. Nikdo však neodpáře hlavním protagonistům kvalitně zahrané postavy a režisérovi um točit romantiku po staru, aniž by však zacházel do masivního kýče a trapnosti. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Kolik podob má láska? Nespočetně. Láska umí hory přenášet a umí člověka proměnit v zahořklé monstrum, které žene vášeň, nenávist a pomsta. Ralphu Fiennesovi role Heathcliffa perfektně sedla. Je úžasné ho sledovat, jak se dokáže do svých postav vžít. Tenhle mě velmi dobře známý příběh ve mě zanechal opravdu hluboký dojem. Ještě teď se z toho nemůžu pořádně vzpomatovat. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Ralph Fiennes trval na dodržaní scény z knihy, v ktorej si Heathcliff bije hlavu o strom. Urobil to tak presvedčivo, až mu začala tiecť krv. (jofffo1)

Související novinky

Bouřlivá Natalie

Bouřlivá Natalie

12.04.2008

Natalie Portman zřejmě pochytila od Scarlett a Keiry slabost pro historické kostýmy. Poslední dobou se do nich navléká podezřele často. Po Španělsku v dobách inkvizice a napoleonských válek (Goyovy… (více)

Reklama

Reklama