Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Spolužáci ze střední jsou už rok mrtví. Julie Jamesová (Jennifer Love Hewittová), která jako zázrakem přežila vražedné běsnění rybáře, je pronásledována přízraky a paranoidním strachem. Dokonce se rozešla se svým přítelem Rayem. Aby přišla na jiné myšlenky a dala si dohromady oprávněně rozházenou psychiku, přijímá nabídku své spolužačky z vysoké školy Karly, aby společně s přáteli strávili víkend na Bahamách. Nikdo z nich neví, že v tropickém ráji právě začíná sezóna hurikánů. Nikdo z nich netuší, že ani tady nebude mít Julie chvilku klidu. Venku se začíná zvedat vítr, je nejvyšší čas na první efektně brutální vraždu. Tajemství loňského léta není zapomenuto a Julie dostává brzy druhou šanci zemřít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (185)

numi 

všechny recenze uživatele

Hororová rutina. No, hororová... Slasherová rutina. Úvodní snímek měl zajímavou atmosféru, protože se v něm střídaly rozmanité lokace (doky, šatna, sprchy, cesta, molo, ulice, pokoje, karneval, volba miss), ale Rok poté nabídne jen průměrně zajímavý úvod, který navíc v momentě, kdy padne otázka v rádiu, a hlavně odpoveď na ni, rozřeší celý zbytek děje. Teda, alespoň těm chytřejším (rozumějte všem neameričanům). A to je vše. Pak je to jen tmavý hotel a opět potemělé molo, jiná skupinka teenagerů a stejná Jennifer Love Hewitt - ve druhém dílu dostala více prostoru (lépe řečeno z plátna nesleze) a dokazuje, že alespoň filmy pro teenagery dokáže utáhnout klidně sama. Přesto film nepostrádá něco, co by se dalo nazvat atmosférou, ale patří jen do šedého průměru ostatních "rádobyhororů". [spren 2006] ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Můžu pro vás něco udělat, dámy ??" - "Jo !! Vykoupej se !!" ;) Protože Tajemství loňského léta celkem dost vydělalo, a dnes už by se dalo snadno alespoň mezi hororfans považovat za devadesátkový kult, dal se seguel očekávat.. Ten však bohužel přinesl další smutné zklamání, a tak i sérii, bez níž bychom se obešli, když byl snímek svěřen tragickému dreddovrahovi Dannymu Cannonovi, který navíc musel pracovat s nablblým skriptem, kvůli němuž by měl Tray Callaway navěky v pekle na tabuli opisovat text: Rio není hlavním městem Brazílie !! Řemeslně dost ubohý kousek, který funguje na napětí bortícím kolovrátkovém principu, kdy každou falešnou lekačku následuje ta pravá, po níž někdo umře, celkem slušně ignoruje nepsaná pravidla slasheru, zejména to samotné snímání vraha mě malém připravilo o rozum, a hraničí tak se sebeparodií, byť pokusů o vtip zejména prostřednictvím vesměs trapných a prázdných dialogů by se jeden ani nedopočítal.. Nicméně musím přiznat, že nemůžu nenávidět film - Jinak by to bylo maximálně na jednu hvězdičku.. - v němž si zabiják vychutná Jacka Blacka, který je tu v té své roličce zhuleného poloretarda ještě nesnesitelnější než obvykle..;) ()

Reklama

Vabr 

všechny recenze uživatele

Zase ta stejná chyba. Hlavní postava (opět) totálně nerozvinutá a ta její spolubydlící má větší rozvoj než ona! Proto jsem měl nejradši její spolubydlící, je i vtipná. Celý film působí strašně dvoutisícovkově, což opravdu film sráží kvalitou dolů. Přidali zde víc čerňochů + otravné postav. Nejsem rasista, ale vadí mi, že zde čerňoši zemřou hned a mají úplně pitomý postavy! Nevím, jetsli je normální, že jedna postava zemře, střih a další hned zemře. Zde jde absolutně vidět, kdo kdy zemře. Hlavní postavu opět vrah nezabije, když příležitost má! Prostředí působí strašně klišo-dvoutisícovkovým dojmem, který mi tak vadí - film se tím pádem nemůže brát vůbec vážně. K tomu tu je postava zhulence (taky dvoutisícovkový)! Průběh je dost nezáživný. Vůbec nechápete, co hl. postava přátelům řekla o událostech z prvního dílu. A pak mi přijde divný, jak to, že ta kámoška to o tom rybářovi ví. Konec zase strašnej! Ten zvrat na hřbitově! Vůbec není možný, aby zde vrah byl (nechci spoilerovat)! Poslední scéna ve filmu je stejná jak v předchozím díle, takže zase totální, nicnedávající sra*ka. Prostě kopírajt 1. dílu, jen víc čerňochů, odehrává se na ostrově, víc klišé, hrozné postavy a hrozný děj. Vysvětlení poslední scény z jedničky je opravdu ubohé. VYHODNOCENÍ: LEPŠÍ WILL NEŽ NIC ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vřískot byl vždycky lepší :) Ale teď se tu kromě Jennifer Love Hewittové (jejíž životní heslo je All You Need Is Love :)) zjeví ještě Jennifer Esposito... A za správně vypsychovanou hlavní hrdinku, které už ale nikdo nevěří (do jisté chvíle... :)), a za svým způsobem zábavně podané nahrávky vrahovi - viz i jinde zmiňované "Měli bychom se rozdělit...." :))))) A nevím, proč to tady nikdo nezdůraznil, ale Jenn má nádherné oči :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď je relatívne úspešná jednotka čistý priemer a hrôzu príliš nevzbudzuje, tak by bol zázrak, ak by dvojka nastavila latku vyššie. Bohužial ešte väčšia nuda, ako naposledy a rázne utnutie rozbiehajúcej sa série. Možno to bolopre zúčastnených hercov veľké šťastie. Hrať v sedmičke by som im vážne neželal. Porovnávať s o dve triedy lepším Vreskotom nemá zmysel. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Podstatná část děje se má odehrávat na Bahamách, ale když Julie a ostatní jedou lodí na ostrov, vidíme v pozadí kopce a hory. Bahamy mají malou nadmořskou výšku a tvoří je vesměs rozlehlé pláže. Film se natáčel ve státě Jalisco, což je jeden z 31 státu Mexika. (Stocki)
  • Aby Julie James a její kamarádka Karla mohly odjet na Bahamy, musely odpovědět na otázku – Jaké je hlavní město Brazílie. Odpověděly Rio de Janeiro. Měly by pravdu ale pokud by žily mezi lety 1763 – 1960. V 50. letech se totiž začalo stavět nové město Brasília, které se stalo hlavní městem Brazílie dne 21. dubna 1960 (Stocki)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 14. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama