Reklama

Reklama

Bankovní loupež

všechny plakáty
Trailer

Albert Finney a Martin Sheen si vyloupením banky chtějí vylepšit svou životní situaci... Nezaměstnaný architekt se ve snaze vydělat si nějaké peníze zapojí do elitního týmu kriminálních expertů, kteří mají v plánu vykrást velice uznávanou holdingovou banku. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Chicharron 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazený a relativně málo známý film, který přes své stáří, zejména díky Martinu Sheenovi a Albertu Finneymu, má pořád co nabídnout - správné "dobrodružství" ve stokách Londýna. Pobavil mladý Jonathan Price, který tady vypadá jak "ucho", a vůbec celé obsazení filmu je plné týpků s vizáží ostrovních kriminálníků. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

No to boli časy, keď nikde neboli bezpečnostné kamery. To ste si len povedali, že vykradnete banku, išli ste do Hornbachu a nakúpili náradie. Atmoféra Londýna mohla byť vyťažená rozhodne viac, čo považujem za najväčší handicap snímky. V podstate ide o takú jednohbku, ktorú brali herci ako takú rýchlo, ale kvalitne odpracovnú prácičku pomedzi náročnejšie úlohy. Čiže tak, ako ich postavy túto akciu. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak jako skoro každý rok při projíždění krimi nechybí nějaký zlodějský film. Tenhle je typicky britský - suchý, dokumentární a poměrně reálný. Nejsou tu zbraně, namísto nějakého geniálního plánu je tu parta, kteří se do trezoru pokouší prokopat zespodu. Rozjezd je z pohledu architekta, který ztratil práci, novou nemůže sehnat, účty a dluhy se hromadí a tak po menší krizi hodnot přijímá místo v partě zlodějů. Samotná akce je zas špinavá zednická práce v kanále plném krys, smrtící vody či plynu. A celkem mě to bavilo. Nejsou tu žádné nezapomenutelné postavy, zvraty či herecké výkony, ale ani žádné blbosti či nuda. Zkrátka neurážející zlodějská pohodovka na 3*. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Velkou slabinou filmu je hodně pomalý rozjezd, ale chce to vydržet, jak se objeví zadavatel/pokušitel začne to odsýpat. Závěr filmu je vydařený, udrží napětí až do konce. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A co potom ??" - "Potom už nic !! Peníze budou vyprané a naše partnerství zanikne.. Pokud se vám tedy ta práce nezačne líbit.." Poměrně jalová a povrchní krimi týmovka, kterou nemůže zachránit ani to skvostné obsazení s Albiem Finneyem a Martinem Sheenem na čele.. Oba totiž nemají co hrát.. Ani tentokrát se Robert Pollock, který "udělal" třeba Dynastii, se svým scénářem příliš nevytáhnul.. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Všetky podzemné scény odohrávajúce sa v kanalizácii boli natočené v štúdiu. (Dale)
  • Ačkoli to ve filmu není zmíněno, je snímek inspirován skutečným případem vyloupení londýnské banky v sedmdesátých letech. Toto vyloupení pak bylo v roce 2008 natočeno jako Čistá práce (2008). (JohnSmith)

Reklama

Reklama