Reklama

Reklama

Gangster Tony Aniante (Henry Silva) po návratu na Sicílii ze Spojených států vstoupí do služeb dona Cascemiho (Vittorio Sanipoli), mafiánského bosse, s úkolem postavit proti sebe dvě konkurenční rodiny. Tony sám často zasahuje do krvavých bojů ať na jedné, nebo na druhé straně. Po likvidaci obou gangů se Tony postaví i svému šéfovi, aby se sám stal jedním z malé skupiny kmotrů. (curil)

(více)

Recenze (2)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně bylo toto mafiánské eurocrimi (poliziotteschi) velmi příjemný překvapením! Nebylo to až tak typické poliziotteschi, které v té době, jako specifický subžánr bylo na vrcholu, film v sobě nesl prvky i jakési ho městského westernu. V americkém překladu film nese název "Cry of a Prostitute", tedy něco jak "Výkřik prostitutky", tou prostitutkou je tedy nejspíš myšlena Barbara Bouchet. Film vychází z americké klasiky "Kmotr", to je na první pohled zřetelné. Děj filmu je jednoduchý, dva Sicilské znepřátelené rodinné mafiánské klany vedou mezi sebou surovou válku, mezi nimi stojí jakýsi prostředník (Tony Aniante), který hraje podle situace na obě strany a kdy on čeká na vhodný moment převzít iniciativu. Henry Silva v hlavní roli, co se týče vizáže tak stále stejný, charakterově bezcitný psychotik, většinu času nechutně propocený, v pěstních soubojích velmi dobrý. Krásná Barbara Bouchet si zde zahrála špinavou kurvu, znuděnou manželku jednoho z šéfů mafie. Byla to pěkná role, co jsem měl možnost od ní vidět, tak určitě zcela netypická. Chvílemi jsem ji nemohl vůbec poznat. Scéna kdy ona u stolu, flirtuje s Henry Silvou, tím že simuluje felaci na banánu je hodně pikantní, taková byla i na začátku jejího vstupu na obrazovku, někdy kolem 30 minuty, kdy ona se maže mlékem a Silva ji z dálky upjatě sleduje, naopak poněkud drsné je masochistické znásilnění, kterému předcházelo brutální seřezání Silvovým opaskem). Myslel jsem si že by se mohli sblížit jinak, že by snad dokonce mohli být nakonec pár, ale bohužel jsme se šeredně mýlil, Silvovy role, skoro ve všech filmech co jsem s ním viděl, byly z ženského pohledu naprosto utopistické, on působil hodně asexuálním dojmem a navíc režisér to tak nikdy nechtěl. Film je místy docela dost surový a krvavý (úvodní scéna s oddělenou hlavou, parní válec, střelba s brokovnic ve skladu, zmlácení Silvy nebo cirkulárka). Suma-sumárum, průměr, tématem nic nového, občas navíc sranda, především v dialozích, ale vidět se dá.. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak typicky zaner pre Talianov je poliziotteschi, toto polizitteschi dokonca tematicky cerpa z Kmotra. To je dobre, to ja beriem, ako vsak Karel spomina, neviem odkial nabral ten "mestsky western" - ja som tu nic take nevidel. Uznavam, ze njde o klasicke poliziotteschi, ma to viac z dramy nez z klasickeho poliziotteschi. Scena Barbary s bananom bola pikantna, nielenze Barbara bola nadherna zenska , hodne mi to cosi pripominalo. Henry Silva ale o nu nemal zaujem, coz je skoda. Krvave a brutalne sceny vsak nechybaju, chcelo to trochu viac autonahanaciek : 77 % ()

Reklama

Reklama