Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok vrcholí evropské filmové aktivity slavnostním ceremoniálem, při příležitosti udílení Evropských filmových cen, které jsou prezentovány společně s EFA Productions gGmbH. V celkem sedmnácti kategoriích, včetně Evropského filmu, Evropského režiséra, Evropské herečky a herce, jsou každoročně odměňovány největší úspěchy evropské kinematografie. Slavnostní galavečer probíhá v Berlíně každý druhý rok, v ostatních letech ceremoniál cestuje po celé Evropě: Londýn, Paříž, Řím, Barcelona, Varšava, Kodaň, Tallin… Pětadvacátý ročník předávání Evropských filmových cen se bude konat na Maltě, 1. prosince 2012. (HBO Europe)

(více)

Recenze (4)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mně by zajímalo jestli se díval pan Vachler, jak se dělá filmová show ? Anke Engelke byla vtipná, neříkám že se jí povedlo uplně všechno, ale třeba její uvádění jednotlivých nominovaých filmů v kategorii nej bylo hodně originální, zejména vypípívání mně dost pobavilo. Ve vrcholné formě byl i Mads Mikkelsen, jehož odpověd byla vtipná a především nepostrádala nadhled. Anke působila tak správně nadrzle. Velmi mě mrzí, že zrovna předávání ceny pro Aloise Nobela bylo sestřiženo, ale co mně mrzí mnohem víc je fakt, že dostat takovou cenu v konkurenci celé Evropy a mít ve svý domovině odezvu v podobě jedné věty v mediích je typicky český humus, za to kdyby Alois nevyhrál to by bylo kritiků a všechytráčků jak je film špatný a jak neměl šanci a bla bla. Za sebe říkám je to úspěch jak hrom a tvůrcům to přeju a moc gratuluju jsem hrozně rád, že u nás jsou takhle talentovaný umělci. Další věc co mě mrzí, že většinu nominovaných snímků zřejmě nikdy neuvidím a určitě ne v kinech což je neskutečná škoda. Na druhou stranu když vidím na týhle datábázi "zájem" o současnou evropskou kinematografii, tak se ani nedivím. Předávání oscarů sledujou stovky uživatelů, předávání evropské filmové ceny dva. Zdejší filmové festivaly různých zemí jsou vyprodávany, ale z csfd na ně zašlo v průměru pět uživatelů (tady má výtka jde hlavně na nás pražáky, pochopím že ject na film co začíná v Praze ve 20:30 třeba z Ostravy je na hovno ) . Každej druhej tady má profilu napsáno jak miluje film, ale jeho láska k filmu začíná a končí stahovaním filmu z netu. Do kina se jde jen na film kterej má masivní reklamní kampaň nebo když je csfd projekce. Voláme po filmové kvalitě, ale že by jsme jí svým málem nějak pomáhali na světlo boží, to se teda rozhodně říct nedá. ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Z nejlepších filmů jsem viděl: Stud a Nedotknutelní, chystám se na Lásku a Hon. Evropský film rozhodně přežije! ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Odovzdávanie Európskych filmových cien v príjemnej atmosfére, s vtipnou moderátorkou a jej súhrnom filmov. No je tu éra globalizácie a európski režiséri majú smolu, že nepochádzajú z USA. ()

Reklama

Reklama