Reklama

Reklama

Drzý a sebejistý průmyslník z Manhattanu, jeho manželka propadlá drogám a bezvýznamný pijan laciného alkoholu mají něco společného. Jsou posledními obětmi série nepochopitelných a brutálních vražd, které na první pohled postrádají motiv. Detektiv Dewey Wilson (Albert Finney), zvyklý postupovat vždy podle zaběhnutých policejních principů a předpisů, je zaskočen. Stojí náhle před tajemnými a nadpřirozenými silami a zjišťuje něco, co jemu i Vám vyrazí dech. Je to šokující a divoké dobrodružství, které po sobě zanechává množství znepokojivých myšlenek. Intriky a děs kulminují krok za krokem v cosi hrůzného, aniž by divák tušil, jaká síla nebo bytost vlastně mohla to vše způsobit. Kamera se střídavě dívá okem vraždící stvůry i jejích obětí. Účinek tohoto úspěšného filmového mixu horor / thriller je zaručený. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

tron 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštny film, o ktorom vlastne ani neviem na 100% povedať, či je o ľudožravých vlčích útokoch alebo nie. Scenár je dosť svojrázny a svojím spôsobom komplikovaný; vidno, že je to zrejme podľa košatej literárne predlohy (a ako tak poznám prácu Whitleyho Striebera, tak tomu aj dosť verím). Potešil ma sympatický hlavný hrdina a dobrá atmosféra ošarpaného New Yorku. Inak ale dosť dlhá nuda. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nie je to vlkodlačí horor, teda aspoň nie v tom pravom zmysle slova ( ako napr. THE HOWLING ). Film režiséra Wadleigha je detektívkou s mysterióznym námetom, podávaním skôr ako thriller, než akčný film. A podobne minimálne sa tu pracuje s krvavými scénami, ktoré sa tu len na chvíľku vystrčia, aby bol spokojný každý divák, aj ten ktorý uprednostňuje gore. Dobovka, ktorá by rozhodne nemala újsť žiadnemu priaznivcovi tohoto žánru. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vlci jsou podobenstvím, alegorií, ekohororem. New York, betonová džungle, ve které jsou lidé z celého světa, stojí na místě, kde bývala divočina, kde žily indiánské kmeny v souladu s přírodou. Na ono pouto se odvolávají Indiáni žijící v současném velkoměstě. Vlci pro ně představují možná bohy, možná symbol svobody a pravdy. Nakonec ani je vlky nenazývají, považují je totiž za něco více než zvířata a snad i lidi. Zatímco mrtví s rozervanými hrdly a utrhanými údy přibývají, vyšetřovatelé se snaží beznadějně chytit viníka. V jedné chvíli pak dojde ke zlomu. Určité skupiny si uvědomí, že celou situaci lze využít politicky - jako teroristickou akci. Dávno před prokletým 11. zářím 2001 se pro jisté účely hodilo svést vše na teroristy. Detektiv Dewey Wilson (A. Finney) začíná postupně chápat, jaké síly za masakry stojí. Klíčová pro jeho prozření je scéna s vlky v pracovně zavražděného prezidentského kandidáta. Útoky z pohledu vlků připomenou budoucího Predátora (1987). Dojde na zkrvavená těla, ukousnuté ruce i utržené hlavy. Scény s vlky jsou mysteriozní a mrazivé. Celkově je film spíše pomalejší,scény v parku, kostele či při obklíčení šelmami mají patřičné napětí. Skvělá hudba vytváří temnou atmosféru. Indián Eddie (E. J. Olmos) vypadá, jako by sám byl vlkem (vlkodlakem), ale není tomu tak. Příjemné připomenutí starého filmu, hodnocení ale ponechám. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Snímka Wolfen býva v rôznych rebríčkoch častokrát zaraďovaná medzi werewolf movies, bližšie než k vlkodlačiemu však má k animal hororu, nakoľko tu zabíjajú vlci a neudeje sa žiadna transformácia človeka do zvieracej podoby. Samotní vlci a ich útoky na Newyorčanov sú najslabšou stránkou filmu. Nie sú totiž zobrazované explicitne, ale prebiehajú iba v hmlistých náznakoch a na prvého poriadneho vĺčka, objaviaceho sa v plnej kráse si divák musí počkať takmer jeden a pol hodiny. Často tu je použitý pohľad na situáciu z rôznofarebnej vlčej perspektívy, čo po určitom čase začína byť iritujúce. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Měl jsem dojem, že budu sledovat další čistokrevný vlkodlačí kousek, ale ono to nakonec bylo úplně jinak, nebo ne? Na rozdíl od některých diváků jsem byl s tímto zvířecím hororem velice spokojený a přestože ani zde se nevyvarovali několika slabším momentům, tak je obrovská škoda, že Wadleigh pověsil režisérské řemeslo na hřebík. Téměř od prvních minut jsem se ponořil do tohoto tajuplného příběhu, který mě svým způsobem okouzlil. Zřejmě za to může ten pohled do vlčích očí… Úvodní scéna nás ovine mysteriózním závojem, který se nás bude držet až do konce. Tvůrci se snažili udělat co možná nejméně chyb a držet diváky v napětí až téměř do úplného závěru. Postupnými krůčky se nejprve podíváme na první vraždy, které nás jistě zaujmou svým chladným a nesmlouvavým zpracováním, které nám ovšem ukáže jen tolik, aby v nás vyvolalo zájem a současně i několik otazníků. Kdo, nebo co může být oním záhadným vrahem? Následně v nás zanechá první dojmy i detektiv Wilson, který je svým způsobem správný - drsný polda. Než však rozlouskneme celý příběh, čeká nás několik zvratů a seznámení s další řadou zajímavých postav. Mezi ně patří i černý patolog a jeho smysl pro „lehce ujetý humor“. Právě tyto drobnosti prokrví lehce nudnější pasáže, které se tu a tam objeví. Vše je ještě navíc doplněno o skvělý hudební doprovod... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama