Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin využije pozvání svého snoubence, aby si od přemíry práce odpočinula na týdenní dovolené v tropech. Odletí do francouzské Polynésie a odtud malým, poněkud chatrným letadlem stárnoucího Quinna Harrise na ostrov Makatea. Po příjemném večeru, kdy ji Frank požádá o ruku, se však Robin ráno dozví, že musí pracovně na jeden den odletět na Tahiti. Nezbývá jí, než najmout Harrise, jediného dostupného pilota. Jeho letadlo se však dostane do bouře a po zásahu bleskem je nuceno nouzově přistát na neobydleném ostrově. Robin, která katastrofu nevnímala, protože si vzala silné prášky, se ráno s pilotem pohádá, když zjistí, že jsou na ostrově a bez možnosti spojení se světem. Zatímco Frank a pilotova milenka Angelika čekají na výsledky pátrací akce, dvojice se na ostrově hádá kvůli každé maličkosti. Druhý den zahlédnou u ostrova kotvit jachtu, když se k ní vydají v nafukovacím člunu, zjistí, že loď přepadli piráti. Stanou se svědky vraždy majitele jachty. Pokusí se pirátům uniknout, po velké honičce jsou chyceni. Přežijí jen díky duchaplné Robin, která pirátům namluví, že má na druhé straně ostrova jachtu plnou zlata. Cestou k neexistující lodi se dvojici podaří uprchnout. Nemají ale vyhráno, protože jsou stále uprostřed neobydleného ostrova a v patách mají krvelačné piráty. (TV Nova)

(více)

Recenze (365)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Já se ráda líbím, ale ne Vám..“ Jak už tomu v romantických komediích bývá, zpočátku dva zcela protikladné světy si k sobě najdou cestu. Tentokrát jde o sblížení stále šarmantního Forda a sympatické Heche prostřednictvím několikadenního trosečnictví na polynéském ostrově. Zkušený Reitman natočil komedii osvědčeného charakteru, v které vás kromě jiného může zaujmout konec pirátské lodi ve stylu sebedestrukce kojota při honu na pouštní kukačku či to, že v některých scénách Harrison oprášil výcvik Han Sola a pilotoval De Havilland Beaver sám (on má totiž stejný doma v hangáru). Nutno dodat, že Anne Heche je o dost hezčí než Chewbacca.. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

No jéjé.Moc hezkej film a nechápu že tady má tak nízký hodnocení.Škoda jen že tady hraje Anne Heche která je mi strašně mooc nesympatická ale to vynahradí sympaťák Harrison Ford.Sem tam je tam nějakej vtípek , sem tam nějaká akce a sem tam nějaká romantika a já se bavil přímo skvěle.Pro mně osobně je to 4,5* ale dávám 5*. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu projekce jsem myslel na dvě věci. Ta první byla, že poslední relevantní Indy (rozuměj: vzhledem k Fordově věku) měl vzniknout v průběhu devadesátek a že očekávaný Mangoldův příspěvek do série bude muset s ikonickou postavou pracovat asi stejně, jako svého času naložili Poláci s Hansem Klosem. Ta druhá, že ve 40. nebo 50. letech by Fordovu postavu hrál Bogart, a protože tenkrát pracovali v Hollywoodu lepší scenáristi, byl by to tím pádem i lepší film. Byť by v něm nebyl jediný záběr na hrdinku bez podprsenky. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Screwball komedie je jedním z nejpopulárnějších a trvalých filmových žánrů. Proč je to tak kontroverzně hodnocený film zůstává záhadou hlavolamu. Málo akční? Ford je špatný pilot či herec? Anne Heche příliš blond či bisex? Exteriéry Polynésie málo atraktivní či moc zelené? Oproti jiným americkým romkom je toto povedený tropický ráj. Havaj. Lepší trosečníky stejně nenajdete. Produkce: Touchstone Pictures ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford a Anne Heche = netradiční spojení. A jedná se o vtipnou dvojku. Herci nečetli scénář, nebo věřili režiséru Reitmanovi, že to celé spasí? To si teda pomohli. V okamžiku, kdy se na ostrově střetli se skupinkou novodobých pirátů, jsem měl dojem, že tvůrci ztratili scénář a začali improvizovat. Komedie, u které se lze přiměřeně pobavit. Ford a Heche ji hodně táhnou. Pomalejší rozjezd a odskoky z ostrova do "civilizace" za jejich opuštěnými partnery byly rušivé elementy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Na stejném ostrově se natáčel i film King Kong (1976). (SONY_)
  • Quinn Harris (Harrison Ford) nosí hodinky značky Swiss Army Officer's 1884 a Omega Speedmaster Chronograph Day-Date. (dyfur)
  • Letadlo, kterým Quinn (Harrison Ford) létá, je DeHavilland Beaver. Harrison Ford je licencovaný pilot, který vlastní DeHaviland Beaver. Musel ale získat několik certifikací, aby mu pojišťovna dovolila nejen létat, ale také létat s ostatními herci na palubě. (veronikajel)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama