Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin využije pozvání svého snoubence, aby si od přemíry práce odpočinula na týdenní dovolené v tropech. Odletí do francouzské Polynésie a odtud malým, poněkud chatrným letadlem stárnoucího Quinna Harrise na ostrov Makatea. Po příjemném večeru, kdy ji Frank požádá o ruku, se však Robin ráno dozví, že musí pracovně na jeden den odletět na Tahiti. Nezbývá jí, než najmout Harrise, jediného dostupného pilota. Jeho letadlo se však dostane do bouře a po zásahu bleskem je nuceno nouzově přistát na neobydleném ostrově. Robin, která katastrofu nevnímala, protože si vzala silné prášky, se ráno s pilotem pohádá, když zjistí, že jsou na ostrově a bez možnosti spojení se světem. Zatímco Frank a pilotova milenka Angelika čekají na výsledky pátrací akce, dvojice se na ostrově hádá kvůli každé maličkosti. Druhý den zahlédnou u ostrova kotvit jachtu, když se k ní vydají v nafukovacím člunu, zjistí, že loď přepadli piráti. Stanou se svědky vraždy majitele jachty. Pokusí se pirátům uniknout, po velké honičce jsou chyceni. Přežijí jen díky duchaplné Robin, která pirátům namluví, že má na druhé straně ostrova jachtu plnou zlata. Cestou k neexistující lodi se dvojici podaří uprchnout. Nemají ale vyhráno, protože jsou stále uprostřed neobydleného ostrova a v patách mají krvelačné piráty. (TV Nova)

(více)

Recenze (365)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Čekáte na něco, ale ono to nepřichází. Chybí více napětí a snaha hlavních hrdinů o nějakou větší akci. Člověk se vcítí, že je tam s nimi, ale oni ho ignorují. Nedovedu si představit, že by se mi osobně stalo něco podobného. Tomuto snímku by slušelo více romantických a sladších prvků a rozhodně by zasloužil pozornost jistých žen:) Je to škoda, protože z tohoto filmu šlo vyždímat dozajista rozhodně více. Chvíli jsem přemýšlel nad hodnocením, ale nakonec dávám jenom dvě hvězdy. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Príjemná romantická komedia v ktorej sa na ostrove na ktorom stroskotajú dávajú dokopy neskutočne zábavný a keď je opitý tak aj roztomilý frajer Ford a neurotická kariéristka Anne Heche. A do toho sa tam v poslednej tretine primotajú miestni piráti, ktorí ale našťastie veľa schopností a rozumu nepobrali. Dejovo to mohlo byť oveľa prepracovanejšie a na ostrove mohol ústredný pár zažiť viac dobrodružstiev, ale našťastie film drží vysoko nad priemerom dokonale fungujúca chémia medzi Fordom a Heche. Ford tu stvrárnil jednu zo svojich najzábavnejších a najpohodovejších postav. Nestratí sa ani David Schwimmer ako snúbenec Anne Heche a dokonca tu má na konci najvtipnejšiu scénu v celom filme (ahaaaa). Keby to malo lepší scenár, tak by sa z toho stala romanticko-dobrodružná klasika. Ale aj v tomto prevedení to je dostatočne nadpriemerný film, ktorý si rád raz za čas pustím znova. 7/10. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně, hodně....Hodně dobrá žánrovka, kdy Ford vytahuje svou romantickou odlechčenou verzi Indyho a Anne Heche se svými malými prsy jednu ze svých dvou filmových rolí, které jí zajistili slávu. Přitom zápletka naprostá klasika. Dva nekompatibilní lidé spolu uvíznou na ostrově a dají se dohromady...No může být něco více neoriginálního? No asi ne, ale ono to tady funguje. Nejdůležitější pochopitelně je, že to funguje v rámci žánru a je tu spousta nezapomenutelných scének a hlášek (To jsou plavky, hlupáčku - Já myslel, že jsou to pásky přes oči). Plus se k hlavní dvojici podařilo sehnat i několik zajímavých jmen do vedlejších rolí, ať už byli trendy díky svým jiným rolím (Schwimmer) nebo o nich v té době ještě nikdo neslyšel a proslavili se později (Morrison, Trejo...). ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Spolu se Špionáží asi nejslabší Fordův výkon. A zbytek herců taky zrovna nepředvedl, takže není moc na co koukat. Navíc mě nikdy moc nebavily tyhle filmy , kde je od začátku jasné, že nakonec budou spolu, jen předtím musíte přetrpět ten jejich seznamovací proces a očekávaný zvrat v podobě další hrozby. Nic pro mě. 4/10 ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Stokrát zfilmované a osvědčené téma, ale stále dobré. Opravdu se jedná o krásný vtipný romantický dobrodružný film à la Africká královna, Honba za diamantem, Krokodýl Dundee aj. se špetkou potřebné akce (piráti), která neuškodí a dává jiskru. Film, ač dle scénáře slabší, si já osobně budu dle některých okamžiků stále pamatovat, a to třeba hned kvůli krásné Anne Hech a jejích vztyčených bradavek nebo jen díky opět skvělému stárnoucímu Fordovi (jak jinak). Jak je známo, protiklady se přitahují a zde i se závěrečným hapíkem na letišti vidíte, jak se dva úplně povahově odlišní lidé mohou nakonec krásně milovat. Milý film který neurazí a rozhodně potěší. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Když se Robin (Anne Heche) zeptá Quinna (Harrison Ford), kolik je mu let, Quinn naznačí, že je mu přes padesát, než jí pošeptá odpověď (na což ona řekne: „Vypadáš dobře.“). Fordovi bylo v době natáčení filmu ve skutečnosti 55 let. (veronikajel)
  • Na stejném ostrově se natáčel i film King Kong (1976). (SONY_)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 74,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 164,8 mil. (NIRO)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama