Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin využije pozvání svého snoubence, aby si od přemíry práce odpočinula na týdenní dovolené v tropech. Odletí do francouzské Polynésie a odtud malým, poněkud chatrným letadlem stárnoucího Quinna Harrise na ostrov Makatea. Po příjemném večeru, kdy ji Frank požádá o ruku, se však Robin ráno dozví, že musí pracovně na jeden den odletět na Tahiti. Nezbývá jí, než najmout Harrise, jediného dostupného pilota. Jeho letadlo se však dostane do bouře a po zásahu bleskem je nuceno nouzově přistát na neobydleném ostrově. Robin, která katastrofu nevnímala, protože si vzala silné prášky, se ráno s pilotem pohádá, když zjistí, že jsou na ostrově a bez možnosti spojení se světem. Zatímco Frank a pilotova milenka Angelika čekají na výsledky pátrací akce, dvojice se na ostrově hádá kvůli každé maličkosti. Druhý den zahlédnou u ostrova kotvit jachtu, když se k ní vydají v nafukovacím člunu, zjistí, že loď přepadli piráti. Stanou se svědky vraždy majitele jachty. Pokusí se pirátům uniknout, po velké honičce jsou chyceni. Přežijí jen díky duchaplné Robin, která pirátům namluví, že má na druhé straně ostrova jachtu plnou zlata. Cestou k neexistující lodi se dvojici podaří uprchnout. Nemají ale vyhráno, protože jsou stále uprostřed neobydleného ostrova a v patách mají krvelačné piráty. (TV Nova)

(více)

Recenze (365)

POMO 

všechny recenze uživatele

Nezáväzné dobrodružné pobavenie, od ktorého pri pohľade na mená tvorcov v titulkoch očakávate viacej, než čo ponúkne. Nie je vyslovene blbé a má aj svetlé momenty. Akurát je nenápadité a nevyužíva naplno hviezdny potenciál hereckého obsadenia. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takhle by možná dopadl Indiana Jones, kdyby to režíroval nějaký druhořadý cápek bez špetky invence, se slabostí pro pěkné lesbičky. Do kina bych na to nešel, škoda peněz, ale jinak proč ne, pobaví a neurazí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Oddychová komedie, u které se příjemně pobavím po každém shlédnutí. Také jeden z mála filmů, který N@va opakuje v neměnném ročním intervalu, ale stále se na to nechá koukat. Harrison Ford jako starý mazák a Anne Heche jako baba, která se v průběhu filmu mění ze slepice na stále slibnější a více zamilovanější do Forda. Škoda, že se neobjevila ve vícero filmech. Talent na to určitě má. David Schwimmer mě příjemně překvapil hrající záletníka takového jak jsem na něj zvyklí z Přátel. Už jen to, že se příběh odehrává v Karibiku značí vtipnou, ale ničím vyjímečnou komedii určenou na příjemné strávení zimního večera. --- Můžeme ho tam dát. Ó ano můžeme ho přišít. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $74,339,294Tržby Celosvetovo $164,839,294/videl v kine: 75%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. Into The Mist ,2. Maketea ,3. Pink Kawala ,4. Crashdance ,5. Floating Pontoons ,6. Fixing The Old Beaver ,7. Robin ,8. A Ray Of Hope ,9. Quinn's Brilliant Idea ,10. Saying Goodbye ,11. Panorama ,12. Discovery ,13. Lunching With Peacocks ,14. Subways And Skyscrapers ,15. Pirates ,16. Just A Small Snake ,17. End Of A Journey ,18. Flying Injured ,19. On The Edge ,20. Six Days And Seven Nights ,21. The Calypsonians - Taj Mahal ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Som najlepší pilot na svete.“ – „Dvakrát som s vami letela a z toho raz sme spadli.“ Posledný dobrý film Ivana Reitmana, ale treba dodať, že určite nie vďaka (pod)priemernému scenáru, ale vďaka sympatickému kastingu a úžasnej, čarokrásnej výprave. Ako malý som sníval o tom, že odídem do Francúzskej Polynézie a už sa nevrátim. Budem sa plaviť priezračnou vodou a postavím si bambusový domček na pláži. Takže tento príbehovo fakt riadne skromný (ale finančne nie - fajnových 70 miliónov) film zbožňujem. Poteší tiež hravá hudba a hlášky s dialógmi („Kde sme?“ –„Tu.“). Naopak, nepochopiteľne pôsobí linka s pirátmi (Danny Trejo! Temuera Morrison!), z ktorej akoby vystrihli 20 minút. Medzi Fordom a Heche bol obdivuhodný vekový rozdiel 27 rokov, ale už tu boli aj väčšie šupy (31 rokov Kirk Douglas a Farrah Fawcett v Saturn 3 alebo 39 rokov Sean Connery a Zeta-Jones v Pasci). Každopádne, hoci obaja herci sú fajn, je veková priepasť medzi nimi neuveriteľná, hoci Ford tu pôsobí vcelku zachovaným dojmom. Milá oddychovka, vlastne sa nečudujem, ak jej niekto dá 4*, ja to ale nebudem. Kino Považan NMnV 1999 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ne moc extra dobrodruzna komedie, kterou zachranuje vykon Harrisona Forda. Ne ze by hral nejak vyjimecne, ale jak je vecne z neceho otravenej nema chybu. Ke konci uz to je sice opruz, kdyz to zacne moc smrdet romantikou, ale vetsinu casu film neztraci temto a jsou ty i velice vtipne okamziky. A Ford mi tu trosku prisel jako takovej Indiana Jones v duchodu. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Stokrát zfilmované a osvědčené téma, ale stále dobré. Opravdu se jedná o krásný vtipný romantický dobrodružný film à la Africká královna, Honba za diamantem, Krokodýl Dundee aj. se špetkou potřebné akce (piráti), která neuškodí a dává jiskru. Film, ač dle scénáře slabší, si já osobně budu dle některých okamžiků stále pamatovat, a to třeba hned kvůli krásné Anne Hech a jejích vztyčených bradavek nebo jen díky opět skvělému stárnoucímu Fordovi (jak jinak). Jak je známo, protiklady se přitahují a zde i se závěrečným hapíkem na letišti vidíte, jak se dva úplně povahově odlišní lidé mohou nakonec krásně milovat. Milý film který neurazí a rozhodně potěší. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušná směsice různých žánrů a povedená variace na robinsonovské téma. Harrison Ford je vynikající. Anne Heche zdatně sekunduje. Nevím proč, ale něco mi brání dát víc jak tři hvězdičky...... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Po všech těch Air Force One, Tichých nepřátelích, Firewallech, 48 hodinách v Paříži, Vysokých hrách patriotů a dalších flácích je vcelku osvěžující, když se Harrison Ford, Indiány též zvaný Ten, který chce svou rodinu zpátky, pro jednou nesnaží ochránit svou rodinu před nepřízní osudu a přízní teroristů, ale upřímně řečeno tohle taky nebyla zrovna výhra. Holt když sečtete šest a sedm, vyjde vám třináct a co čekat od takové číslice... Nečekala jsem moc a Ivanovi Reitmanovi jsem ochotná prominout ledacos, ale v případě filmu, který je akčně dobrodružný jako výprodej v Kauflandu a romanticko-komediální asi jako oprava žumpy, mi to fakt nešlo. Oprava: manžel kolegyně nedávno žumpu opravoval a jednak do ní spadl, druhak při té příležitosti našel dávno ztracený náramek své lepší polovičky, takže požadavky na legraci i romantiku naplnil podstatně lépe a podstatně rychleji než za šest dní a sedm nocí. Navíc mi tam brutálně neseděla Fordova opilecká image. Chlap, který je napůl Ir a napůl Rus, přece nemůže takhle neumět pít. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Moc mluvíte, jste neústupná, jste paličatá, ironická a nafoukaná. Máte malý zadek a taky malý prsa." Tak v tom se Quinnem shodneme, protože mě se emancipovaná Robin taky moc nelíbí, ale to je asi jediný problém, který s tímto snímkem mám. Quinn je totiž zábavný týpek a dost se mi podobá. Jen neumím pilotovat letadlo, důstojně chodit nadávat do křoví a tahat hady z šortek, ale jinak jsme oba úplně stejní sarkastičtí hajzlíci. Takže pokud mám někdy ztroskotat na opuštěném ostrově, tak bych prosil vyměnit Robin za Angelicu a po týdnu nepřetržitého sexu za Zdeňka Pohlreicha s pánví plnou tropických receptů. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Mohla to být jedna z nejlepších romantických komedií... jen scénárista byl proti. Herci jsou v tom bez viny. Anne Hecheová je fakt sladká... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie. Nejen na jedno použití. Harrison sice má na víc, ale nikoho myslím neurazí. Rozhodně tu jsou i vtipné momenty... Jeden z těch lepších filmů ve svém žánru... Na scénu, kdy padá letadlo a zfetovaná hrdinka z toho má radost, se nedá zapomenout. Bohužel, zapomenout se nedá ani na nulovou originalitu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ivan Reitman tentokrát nenatočil jenom obyčejnou komedii, ale vložil do příjemně vtipnýho příběhu i trošku dobrodružství, napětí a akce, i když ta je taková aby jí už docela starej harrison Ford zvládnul a podle toho taky vypadá, ale jinak je Ford docela dobrej, stejně tak i Anne Heche a překvapivě i David Schwimmer, tady neni špatnej, takže pro mě nadprůměr. Rozhodně se u toho dá dobře pobavit ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Klasický příklad filmu, který nenadchne ani neurazí. Jelikož se zde objeví pár hollywoodských hvězd, tak je určitá kvalita samozřejmostí. Mně osobně se tady David Schwimmer hrozně líbil, ale možná to byl jen můj pocit, že i tady ze sebe dělá Rosse z Přátel. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Já se ráda líbím, ale ne Vám..“ Jak už tomu v romantických komediích bývá, zpočátku dva zcela protikladné světy si k sobě najdou cestu. Tentokrát jde o sblížení stále šarmantního Forda a sympatické Heche prostřednictvím několikadenního trosečnictví na polynéském ostrově. Zkušený Reitman natočil komedii osvědčeného charakteru, v které vás kromě jiného může zaujmout konec pirátské lodi ve stylu sebedestrukce kojota při honu na pouštní kukačku či to, že v některých scénách Harrison oprášil výcvik Han Sola a pilotoval De Havilland Beaver sám (on má totiž stejný doma v hangáru). Nutno dodat, že Anne Heche je o dost hezčí než Chewbacca.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Před filmem jsem byl dost skeptický. Ale milostné scény vše napravily... Způsob, jakým se hrdinové dostanou z pustého ostrova není realistický. Přes 50 let starý kov by určitě nepřežil v takovém stavu v jakém jej tu můžeme vidět. Dále - uváděná letecká společnost je havajská, ne tahitská. Určitě jste si mysleli, že se natáčí přesně v těch lokacích o jakých se tu mluví... Ale já hned poznal místo mé pravidelné dovolené s rodinou. ()

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama