Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin využije pozvání svého snoubence, aby si od přemíry práce odpočinula na týdenní dovolené v tropech. Odletí do francouzské Polynésie a odtud malým, poněkud chatrným letadlem stárnoucího Quinna Harrise na ostrov Makatea. Po příjemném večeru, kdy ji Frank požádá o ruku, se však Robin ráno dozví, že musí pracovně na jeden den odletět na Tahiti. Nezbývá jí, než najmout Harrise, jediného dostupného pilota. Jeho letadlo se však dostane do bouře a po zásahu bleskem je nuceno nouzově přistát na neobydleném ostrově. Robin, která katastrofu nevnímala, protože si vzala silné prášky, se ráno s pilotem pohádá, když zjistí, že jsou na ostrově a bez možnosti spojení se světem. Zatímco Frank a pilotova milenka Angelika čekají na výsledky pátrací akce, dvojice se na ostrově hádá kvůli každé maličkosti. Druhý den zahlédnou u ostrova kotvit jachtu, když se k ní vydají v nafukovacím člunu, zjistí, že loď přepadli piráti. Stanou se svědky vraždy majitele jachty. Pokusí se pirátům uniknout, po velké honičce jsou chyceni. Přežijí jen díky duchaplné Robin, která pirátům namluví, že má na druhé straně ostrova jachtu plnou zlata. Cestou k neexistující lodi se dvojici podaří uprchnout. Nemají ale vyhráno, protože jsou stále uprostřed neobydleného ostrova a v patách mají krvelačné piráty. (TV Nova)

(více)

Recenze (365)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford a Anne Heche je tá najnesympatickejšia dvojica, ktorú som doposiaľ videl spoločne v jednom romantickom filme. On akože drsný, hulvátsky pilot súkromného lietadla a ona ako protivná, umečaná dámička z New Yorku. Spolu sa ocitnú na "Šesť dní a sedem nocí" na pustom, exotickom ostrove, kde sú nútení núdzovo pristáť počas silnej búrky. Práve tam sa odohrá ich dobrodružná romanca. ** ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Humorno-romanicko-dobrodružný koktelj alá Reitman. Ani jedna ingrediencia sama o sebe nič extra, ale zmiešané to celkom chutí. Celkovo podporené prudko sympatickou dvojicou sympatický Ford a modroočka Heche. Nebyť toho MacGyverovského záveru a extra, typicky, americky, nekonečne, pateticky preťahovaného konca možno by to bolo aj na 4. Takto, ale iba slušné tri hviezdičky. ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Screwball komedie je jedním z nejpopulárnějších a trvalých filmových žánrů. Proč je to tak kontroverzně hodnocený film zůstává záhadou hlavolamu. Málo akční? Ford je špatný pilot či herec? Anne Heche příliš blond či bisex? Exteriéry Polynésie málo atraktivní či moc zelené? Oproti jiným americkým romkom je toto povedený tropický ráj. Havaj. Lepší trosečníky stejně nenajdete. Produkce: Touchstone Pictures ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sympatická ústřední dvojice nezachází do extrémů a od začátku spolu vychází jako lidi, co si na první dobrou sice nepadli do noty, ale jen trošku… a občas "srandovně" zakopnou, břinknou se(bou) nebo přeberou Xanax. Na tropickém ostrově by na šest dní chtěl ztroskotat asi každý a jeho prvoplánové dobrodružné nástrahy nemají jiného významu, než trošku podmazat a okořenit nevyhnutelnost pohodové komediální romantiky. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Kravina. To jsem si řekla hned, už když jsem viděla upoutávku na tento film. Ale v tv nebylo nic jiného, na co bych se mohla koukat s rodinou, tak jsem se koukala taky. Bylo to něco mezi Indiana Jones a Ztraceni, podané v idylické "lovestory". Během děje jsem přišla i na to, že jsem snímek viděla a i když jsem se chvíli nedívala, tak se nic nestalo, protože jste věděli, co se stane dál a jak to dopadne. Proto nemůžu dát ani vyšší hodnocení, ale jako rodinná komedie to ještě jde. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Quinn Harris (Harrison Ford) nosí hodinky značky Swiss Army Officer's 1884 a Omega Speedmaster Chronograph Day-Date. (dyfur)
  • Letadlo, kterým Quinn (Harrison Ford) létá, je DeHavilland Beaver. Harrison Ford je licencovaný pilot, který vlastní DeHaviland Beaver. Musel ale získat několik certifikací, aby mu pojišťovna dovolila nejen létat, ale také létat s ostatními herci na palubě. (veronikajel)
  • Když se Robin (Anne Heche) zeptá Quinna (Harrison Ford), kolik je mu let, Quinn naznačí, že je mu přes padesát, než jí pošeptá odpověď (na což ona řekne: „Vypadáš dobře.“). Fordovi bylo v době natáčení filmu ve skutečnosti 55 let. (veronikajel)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama