Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

Trailer

Píše se rok 2058, kosmické lodě vzbouřenců napadnou stavbu hyperbrány, která má umožnit cestu hyperprostorem na vzdálenou planetu Alfa Prime. Lidstvo by zde mohlo najít nový domov poté, co neodvratně vyplýtvalo energetické zásoby Země. Jako první se má na cestu vydat autor projektu, profesor Robinson, se svou rodinou, manželkou Maureen a třemi dětmi. Pilotem lodi je Don West a nedobrovolným černým pasažérem doktor Zachary Smith. Doktor pronikl na palubu, aby provedl příkaz svého „zaměstnavatele“, obchodníka vydělávajícího na ekologické krizi, a přeprogramoval robota Robinsonových tak, aby všechny zabil. Sám se však stane obětí atentátu. Obchodník se ho dokončení úkolu rozhodl zbavit. Po urputné bitvě se rodině podaří robota zneškodnit. Jejich loď se ale ocitla v gravitačním poli Slunce a jedinou nadějí na záchranu je únik do hyperprostoru. Protože k tomu dojde mimo hyperbránu, není možno cestu kontrolovat. Loď se vynoří ve zcela neznámé části vesmíru, a ještě navíc v budoucnosti. Tady objeví zničenou pozemskou loď Proteus, která se je snažila najít, musí se utkat s pavoučími monstry požírajícími kov a na blízké planetě pohlédnout do vlastního osudu a pokusit se změnit tragickou budoucnost. (TV Nova)

(více)

Recenze (265)

Lima 

všechny recenze uživatele

Film, který jako první sesadil TITANIC z týdenního žebříčku návštěvnosti. A to je tak jediné, co je na něm zajímavé. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je to líbivé, je to solidně našlápnuté co do herců i vizuálního zpracování, ale, přiznejme si to, nic vás nepřekvapí. A ten konec....kdyby tohle byl pilot nového zpracování seriálu, bylo by to ganz logisch, ale takhle....Nicméně Heather Grahamové ten těsný skafandr opravdu pristane;) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $69,117,629Tržby Celosvetovo $136,159,423║ Vôbec nie zlé, práve naopak jedno z najzábavnejších dobrodružstiev, kde sa nájdu nejaké príbehové nedostatky ale kde nie, trikovo to újde, obsadenie na výbornú, občas nejaký ten zábavný frk, samozrejme že v dobe keď to bolo u nás v kinách v 1998 to ohúrilo viac ale aj tak spokojnosť. /videl v kine: 70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Můj osobně velmi oblíbený sci-fi snímek, který mě nedokáže ani po letech zklamat. Velmi slušné obsazení v čele s Williamem Hurtem, Mimi Rogers a Gary Oldmanem. Vedle nich i mladíček Matt LeBlanc, který jistě za svou roli může děkovat Joeymu z Přátel, předvádí dobrý výkon. Celý film má skvělé tempo, které od startu až po setkání s neznámou lodí a anomálií neznámého původu, neztrácí tah na branku podpořené rockovější hudbou a pár dobrými hláškami. Pro někoho může být trochu šílený scénář, který si v závěru hraje s problematikou času, ale jde o sci-fi se vším všudy, tak to musí divák akceptovat. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Šablonovitý sci-fi film cílený zřejmě na děti a prepubertální mládež, neboť staví na premisách toho, že malý chlapec a robot mohou být kamarádi a že i v hlubokém vesmíru můžete narazit na domácího mazlíčka... Zbytek jsou samá žánrová klišé. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bruce Broughton: 1. Lost In Space Theme - Apollo Four Forty [3:27] 2. I'm Here...Another Planet - Juno Reactor/The Creatures [4:21] 3. Busy Child - The Crystal Method [7:26] 4. Bang On - Propellerheads [5:46] 5. Everybody Needs A 303 - Fatboy Slim [5:49] 6. Will & Penny's Theme - Apollo Four Forty [3:22] 7. Song For Penny - Death In Vegas [5:34] 8. Lost In Space - Space [3:29] 9. Main Title [1:03] 10. Reprogram The Robot [2:16] 11. The Launch [4:13] 12. The Attack [2:53] 13. The Proteus [2:26] 14. Spiders Attack [2:26] 15. Jupiter Crashes [1:16] 16. Spider Smith [2:42] 17. Kill The Monster [3:53] 18. The Portal [2:46] 19. Thru The Planet [2:42] ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ešte jedna otázka, zlato. Je v týchto kryokomorách miesto pre dvoch?“ – Je v ňom ledva miesto pre vás a vaše ego.“ Všetky sci-fi motívy a nápady vhodené do jedného filmu, čo som kôň, aby som to zniesol? Prehustený scenár však nie je jediným záporom STRATENÝCH VO VESMÍRE. Ďalšími mínusmi sú zbytočne prehnané (do množstva i veľkoleposti) špeciálne efekty, ktoré bohužiaľ úspešne prekričali dej a psychológiu. Našťastie, zopár vecí oceníte ("Bludný Holanďan" a jeho nájomníci) a ak niekto na tejto nie príliš vydarene postĺkanej palube budí sympatický dojem svojprávnosti, tak zábavne namyslený Matt „Joey“ LeBlanc („Čítala som o vás, že ste vojnový hrdina.“ – „No... vlastne... áno.“) a Gary Oldman („Bude každý malicherný okamih dôvodom pre sentiment?“). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si teda pamatoval jako vetsi jizdu, ale je fakt, ze jsem ho videl tak pred 6 lety a to na me zapusobil vic. Ted uz sem bohuzel videl, jak jsou ty dialogy trapny, naivni a nechtene smesny. A misty se tu zbytecne keca, podle traileru totiz film vypada jako nepretrzita jizda. Ale krome tech dialogu si nemam moc na co stezovat. Herci i herecky se snazi, sice nic extra, ale dostatecny, jejich vykon srazi jen ty dialogy. Triky jsou na slusny urovni, jen ta animovana opice je priserna, jak z Looney Tunes. Pribeh je fajn, je tu par dobrejch napadu a sem tam se dokonce povede naka hlaska a akce je v pohode. Slusna zabava. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

je to docela dobrý, rozhodně tam není trikům podřízeno všechno, jako v dnešních "velkofilmech". jde spíš o rodinnej film, než cokoliv jinýho. taková oddechovka na sobotní odpoledne ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velkolepé (Jupiter 1, 2, výbuchy, robot), občas tupé (i při rychlosti světla by trval průlet Sluncem cca 4,65 vteřin v jeho nejširším místě a při vnitřní teplotě cca 18 miliónů stupňů Celsia by za tu dobu roztavilo cokoliv) a hlavně v druhé půli utahané a nezáživné. Po slibném dynamickém startu, blbém, i když efektním výletě skrz Slunce, a robotické střílečce ve zdánlivě opuštěné vesmírné lodi přijde únavná druhá část korunovaná pochybnou časoprostorovou cestou. A tehdy mi konec přišel odfláknutý, Alfy Primy možná cestovatelé dosáhli, ale diváci se tohoto cíle nedočkali. Hypermotory odpálily Jupiter 2 do vesmírných dálav a najely závěrečné titulky. Vcelku zklamání. 50% 80 miliónů dolarů(rozpočet)/136 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Rodinný akční sci-fi výplach á la Akiva Goldsman. Úplně zlé to není. A MattLeBlanc je neuvěřitelný řezník!! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

To jediné, čím se můžou Ztraceni ve vesmíru chlubit, je slušný rozpočet a z toho plynoucí vizuální stránka, jenže scénář je polévka podávaná armádou spásy. Pokud máte opravdu velký hlad, sblajznete ji, ale s největší pravděpodobností si na ní nepochutnáte. Filmu chybí silnější dramatický náboj, napětí, konflikt a naopak přebývá řada nelogičností. Celkový dojem: 25 %. Doporučuju ke shlédnutí, pouze je-li to jediná cesta, jak se vyhnout opravdu nepříjemným povinnostem a špinavé práci, jinak jde o ztrátu času. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Ztratili jsme se, že jo?" Filmová adaptace populárního amerického sci-fi seriálu z šedesátek. Do teď nejsem moc moudrý z těch časových paradoxů v závěru, ani nadšený z už milióntého filmu točícího se kolem rodičů, co se nevěnují svým dětem. Ke konci je to navíc už dost rozvleklé, 130 minut je 130 minut a tohle není žádná akční jízda, i když je to těžce přetrikované (ta animovaná opička byla úděsná). Ale Matt Le Blanc to příjemně oživil. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Lepší RODINNÉ sáj-fáj aby člověk pohledal. Přes všechny ty drobné mušky nemůžu jinak, než to pořádně čsfďácky lajkovat. Ten film není nic filmařsky ani příběhově odfláknutého, nízká hodnocení si to vyloženě nezaslouží. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ztracení ve vesmíru, které pro jejich vzrušující zábavnost a komerční úspěch už nikdo nikdy nehledal.. Klížení očí způsobující ztělesnění filmové sterility, při jehož sledování jsem se mohl pouze utěšovat myšlenkou, že se někdy v nekonečném universu ztratím s Heather Graham a přitom nebudu trvat na tom, že musí mít na sobě kosmický oblek kopírující její ladné tělesné křivky. Škoda, že se z těch 80 mil.USD rozpočtu nenašel ani cent na učitele herectví pro Joeyiho Matta "Nachystejte mi uzenáče, na snídani jsem zpátky" LeBlanca.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tohle je nejhorší sci-fi, které jsem měl možnost vidět. Nejlepší na celém filmu byl samozřejmě Gary Oldman, za něj taky dávám tu jedinou malinkatou malilinkatou hvězdičku. ()

Související novinky

Horší než náckové...

Horší než náckové...

02.01.2009

...jsou pekelné mocnosti. Přesvědčí se o tom spojenecké komando, které se během 2. světové války vydá na záchrannou misi (možná najít nějakého Ryana), avšak nechtěně otevře bránu do Pekla a místo… (více)

Reklama

Reklama