Okouzlující, bohatý anglický gentleman. Dvě překrásné dámy. Stačí jen okamžik, aby se do sebe zamilovali. Dokážete si představit, co se může stát… (oficiální text distributora)
Jeden z filmov, ktoré poznám naspamäť a ktorý odporúčam všetkými jedenástimi. Aj keď sa dej tejto netradičnej romantickej komédie odohráva roku 1937 a je situovaný do jednej z najromantickejších lokalít Európy - na brehy jazier medzi Talianskom a Švajčiarskom, prostredie tu nie je ostentatívne dominantné - kamera jednoducho registruje impozantne fascinujúcu krásu. Je to mágia genia loci, ktorá prýšti z každého zákutia vďaka jedinečnej súhre rafinovaného príbehu (kde asi tak ten Herbert Ernest Bates kedysi dávno chodieval na svoje skvostné príbehy?), režisérskej brilancie a geniálneho herectva Vanessy Redgrave (ktorá neomylne podá oscarový výkon snáď i pri nakrúcaní intímnej hygieny). Kedykoľvek vidím hrať Vanessu Redgrave, sánka mi padá dole a očné buľvy sa tlačia dopredu. Pri tomto filme nesmiem zabudnúť na začínajúceho Alessandra Gassmana, ktorý hrá typ a nie "charakter", takže skôr než o herectve by som sa bavil o jeho fyzickosti (Alessandro je prírodná rezervácia). O mnohých filmoch sa píše ako o nedocenených. Tento je Nedocenený. (Uma Thurman, nazlostene: "Pripomínate mi moju matku!", Vanessa Redgrave, pobavene: "A vy mne zase tú moju.")(6.6.2005)
K zamilování stačí pouhý zlomek sekundy… A co teprve, když na to máte měsíc! Scénář : H.E. Bates a Trevor Bentham. Kamera : Pasqualino De Santis.(22.5.2011)
Aj keď tento film trvá približne hodinu a pol, je to aj tak extrémne nudné a nezaujímavé vo všetkých aspektoch a pôsobí, akoby trval celú večnosť pri tom nudnom a pomalom deji.(29.10.2009)