Reklama

Reklama

Myška a medvěd na cestách

  • Francie Ernest et Célestine : Le voyage en Charabie (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

I když jsou různě velcí, jeden je upovídaný a druhý místo povídání raději hraje na housle či harmoniku, jsou medvěd Ernest a myška Celestina nerozlučnými kamarády. Když se tak trochu i Celestininým přičiněním rozbijí Ernestovy zamilované housle, musí se vrátit do jeho rodné země Breptánie. Protože jen tam je dokáží opravit, je to totiž země hudbě a hudebníkům zaslíbená. Když však Ernest a Celestina do Breptánie navzdory všem překážkám dorazí, čeká je hodně nemilé překvapení. Něco se zásadně změnilo a pokazilo. Jakékoliv hraní na hudební nástroje nebo i jen pouhý zpěv jsou totiž v celé zemi zákonem zakázané a na dodržování tohoto nařízení dokonce dohlíží speciální policie! Ale Ernest a Celestina se tímto nesmyslem rozhodně nemíní řídit, zejména když se potkají s hrdinnými členy hudebního odboje. Společně se pokusí tuto nespravedlnost a nesmyslnost napravit, aby se do medvědí země vrátila nejen hudba ale i radost, kterou dokáže v každém probudit. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (5)

Wolfvater 

všechny recenze uživatele

Animace v tomto stylu je osvěžením. Sluší i k ději. A mohu zhodnotit, že i pětiletému synkovi se to moc líbilo a neměl problém s pochopením děje, drobnosti jsme dovysvětlili. Zasloužené 4 hvězdy. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Francouzský animák O myšce a medvědovi, na který navázal i úspěšný seriál, jsem měl ve chci vidět už dlouho. Bohužel jsem se k němu nedostal. V programu kina jsem ale zahlédl volně navazující pokračování – Myška a medvěd na cestách, tak jsem se na něj vydal se svými dětmi. Velmi nás překvapilo, že jsme byli v kině pro pět set lidí sami. :-) Ale koupili jsme si tři lístky, tak hráli. :-) Myška a medvěd mají milou animaci, klasickou šablonu dětského příběhu, drobný nevtíravý humor, lehké napětí a morální poučení pro všechny na závěr. Občas byl film zbytečně hlasitý, ukřičený a moc mi nesedl dabing. Dětem se to ale vcelku líbilo a vydržely u něj až do konce. Kult z toho asi nebude, ale jako příjemná alternativa k pořád stejným Disneyovkám a Pixarovkám to bylo fajn. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie príbehu medveďa a myšky z rovnomenného seriálu, ktoré nám ponúkne milé animácie aj postavičky a aj celkom zaujímavú dejovú linku so zákazom spievania, ktoré sa tak bytostne týka Ernesta. Nie je to síce žiadne terno a asi to bude mať úspech skôr u menšinového diváka, každopádne ale je to určite oživenie do sveta animovaného filmu. 60 % ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zatímco první celovečerní film byl o sblížení Ernesta a Celestiny, pojednává druhý snímek o sblížení Ernesta s jeho (polo)zapomenutou rodinou a domovinou. Tvůrci opět vytvořili vizuálně poutavý a mile napsaný film s nadčasovou myšlenkou toho, že člověk (resp. medvěd) by si měl volit cestu životem dle vlastního uvážení a neměl by být svým okolím nucen k něčemu, co ho nenaplňuje. Tato rovina zaujme především dospělejšího diváka, zatímco mladší publikum se bude jistě kochat pěknou animací a střídmým, nenuceným humorem. Slabší čtyři hvězdičky! ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama