Robin Hood (TV film)

Robin Hood

Akční / Dobrodružný / Romantický / Drama

Velká Británie / USA, 1991, 99 min

John Irvin

Ani účast takových hvězd jakými jsou Uma Thurman nebo Jürgen Prochnow na televizním zpracování legendy o Robinu Hoodovi nic nezmohla a film zůstal ve stínu svého bratříčka ze stříbrného plátna. Ale šlo jen o špatné načasování, o nic víc. Při bližším pohledu totiž zjistíte, že je to dobrý film a některé scénky svým nápadem Costnerova Krále Zbojníků i předčí...ale stále je to "jen televizní kousek".(14.4.2003)

Poměrně solidní televizní verze Robina Hooda doplatila na souběžné nasazení s tím "Costnerovsko-Freemanovským" Hoodem, v jejímž lesku trochu zanikla. Svůj podíl na tom má zejména Patrick Bergin, jenž je sice dobrý herec, ale přece jen postrádá ono charisma a vnitřní sílu, jíž by měl titulní hrdina této legendy oplývat. Do popředí se tak dostávají zejména postavy Marion v podání Umy Thurman a pak samozřejmě záporný Jürgen Prochnow. Ani oni přes nesporně dobrý výkon ale nedokáží poněkud (oproti Reynoldsově verzi) plošší scénář "zplastičtit" a tak dosáhnout větší divácké odezvy.(8.8.2003)

• Superpero

Nemastné neslané když to srovnáte s " Costnerovskou" komerční bombou nedopadne tohle moc slavně.(4.3.2005)

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $700,000/60%/(5.8.2010)

• flanker.27

Tak pěkně začal a tak tragicky skončil. Škoda ho, pokus pojmout legendu trochu jinak by se cenil.(11.5.2010)

• Hunt

HUDBA:Geoffrey Burgon(28.5.2007)

Jeden z atmosférou nejlepších adaptací Robina Hooda.(23.11.2008)

• Spinosaurus

Příšerně laciné. Souboje trapné a Uma se mi nelíbí.(26.1.2007)

For ME 75%(2.8.2007)

• kingik

V rozdělené Anglii 12 století vládnou tvrdou rukou Normané a Anglosasové, kteří se postaví proti jejich moci se vystavují velkému nebezpečí. Poté co se saský šlechtic Robert Hode střetl s normanským rytířem, když chtěl zachránit život pytláka, se sám stane obětí - je donucen vzdát se svého nároku na trůn. Jelikož je ocejchován jako psanec, změní totožnost a s novým jménem Robin Hood přechytračí normanské soupeře, získá lásku krásné lady Mariany a stane se velikým hrdinou utiskovaného saského lidu. Vedle Robina Hooda s Costnerem tenhle působí jako chudý příbuzný. Postrádá kouzlo a řekněme si to na rovinu Patrick Bergin v roli Robina Hooda je naprostý omyl.(22.2.2009)

příjemná televizní oddychovka,na nedělní odpoledne.celkem mě překvapilo,že je film televizní,dobrý herci i lokace,hezké kostými.ovšem v porovnání s Costnerovým robinem,ten dimenzionální rozdíl,poznáte téměř okamžitě.(22.12.2010)

Na rozdíl od Costnerova trháku měl tenhle Robin Hood zajímavě ponurou atmosféru, která mi více připomínala Starou dobrou Anglii a dělala film autentičnějším. Mile překvapí skvělá Uma Thurman v roli Mariany, ale jinak u mě vítězí americká verze. Patrick Bergin prostě není tolik přesvědčivý jako "Cosťa", tvůrci se srdceryvně drží předlohy jakoby se báli vyzkoušet nějaké nové nápady, které by stokrát omílaný příběh udělaly atraktivnějším a v neposlední řadě americký Král zbojníků disponoval větším rozpočtem a na akčních scénách i hereckých výkonech je to dost vidět! Robin Hood je povedený film, ale v porovnání s Costnerovou verzí prostě o jednu hvězdičku pokulhává!!(29.9.2005)

• Diamant

Okrem veľkých morálnych prešľapov (zosmiešnenie spovede a sviatosti manželstva), je tu aj minimálne jedna neuveriteľná logická chyba. Ako mohol hlavný hrdina a ostatní zbojníci nespoznať pri preoblečenej žene, že to nie je muž?! Veď bolo jasne vidno ženskú tvár!(24.11.2009)

• Terva

CITÁT - Já ho sleduju a pohřbívám ty, co ho oslovili. Scénář : Sam Resnick a John McGrath. Kamera : Jason Lehel.(22.5.2011)

Další zpracování ,které přišlo ve stejné době jako to Costnerovo. Proto poměrně zapadlo. Krásná ponurá atmosféra a pěkná příroda.(13.1.2008)

• DruidKarel

Není to špatný, ale Kevin Costner se mi jako Robin z Locksley osvědčil mnohem líp. Pro tuto variantu 2*.(17.4.2008)

Televizní verze slavného románu je ozdobena několika známými herci, slušnou výpravou (tedy na tv film) a vůbec, určitě nedělá svým slavnějším bratříčkům ostudu, i když ani zdaleka nesplňuje náročnost velkofilmových maniaků... Dobrodružná zábava na sobotní odpoledne.(6.3.2003)

Muj oblibeny, i kdyz televizne zpracovany, Robin Hood se sladkou a sexy (Uma Thurman). 80%(13.4.2007)

Bez tahu. Ale Bergin ano.(9.2.2009)

Snímok uvedený takmer paralelne s Costnerovým blockbusterom, vykazuje všetky klady aj zápory televíznej produkcie.(16.2.2011)