Reklama

Reklama

Atlantida: Tajemná říše

  • USA Atlantis: The Lost Empire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před mnoha tisíci lety představovala Atlantida vyspělou civilizaci na vrcholu rozkvětu. Když se však král snažil využít síly říše k ovládnutí světa, došlo k obrovské katastrofě a Altantida nenávratně zmizela V roce 1914 sní kartograf a lingvista Milo Thatch v kotelně muzea svůj sen o objevení Atlantidy. Pokusy o její nalezení učinil kdysi jeho dědeček. Ten odhalil tajemství deníku, který popisuje cestu do Atlantidy. Když se Milo opět pokouší přesvědčit nabubřelou komisi o vypravení expedice, je s posměchem vyhozen z muzea. V tom se objevuje výstřední miliardář Preston Whitmore, dávný přítel Milova dědečka, který se rozhodne završit sen Tadeáše Thatche. Vyhledá jeho vnuka, odevzdá mu onu záhadnou knihu a dokonce financuje výpravu za nalezením Atlantidy. Cesta postupuje velmi nadějně, protože Milo jako jediný umí rozluštit dávnou řeč Atlantiďanů. Ovšem postupně se začíná ukazovat, že podivná posádka pod velením kapitána Rourka, není vedena jen vědeckými zájmy. Po střetnutí s mořskou obludou a řadě dalších podmořských dobrodružství se skupina skutečně dostává do Atlantidy. To, co zde naleznou, je však více než překvapivé. Atlantida žije! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (175)

Lima 

všechny recenze uživatele

Obrazově přebohatá fantazie. Některé záběry jsou tak úchvatné, že vidět je na širokém plátně v kině musí být zážitek. S příběhem je to slabší, letecký souboj ve stylu Pearl Harbouru mixnutý Star Wars se moc nepovedl. Ale kdo má rád animované filmy, ten si určitě užije, protože tvůrci fantaziíí nešetřili. Celkově silnější tři*. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pokus o trochu jiný námět na animovaný film. Propad v kinech ale podle mě způsobilo to, že film si z jedné strany hraje na "dospělácký" ale ze strany duhé je vyloženě pro děti (viz. potrhlý Krtek, ze kterého byla vedle moje tehdy 12-ti letá sestra).Ono tohle schéma může fungovat (vlastně i fungovalo u Disneye víc jak půl století), jenže nic se nesmí přehnat... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný námět, který by se dal v klidu (ovšem po úpravách) zpracovat i jako celovečerní dobrodružný trhák pro dospělé, je v téhle dětské animované verzi trochu nedotažený. Animace je velmi působivá jen při záběrech větších celků, detaily jsou (opět) nakresleny snad až příliš "dětsky", ačkoliv bych neřekl, že je film určen právě těm nejmenším. Celkové vyznění snímku je ale poměrně kladné, i když se tvůrci zase nevyhnuli některým dětsky infantilním hláškám, nebo občasnému přihlouplému chování postav. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Where the Dream Takes You - Mya [4:00] ,2. The Submarine [3:20] ,3, Milo's Turned Down [1:48] ,4. Atlantis is Waiting [2:41] ,5. The Leviathan [3:25] ,6. Bedding Down [2:33] ,7. The Journey [3:22] ,8. Fireflies [2:11] ,9. Milo Meets Kida [1:46] ,10. The City of Atlantis [2:48] ,11. Milo and Kida's Questions [2:59] ,12. Touring the City [2:51] ,13. The Secret Swim [2:46] ,14. The Crystal Chamber [3:45] ,15. The King Dies/Going After Rourke [5:12] ,16. Just Do It [3:18] ,17. Kida Returns [3:10] ,18. Atlantis [2:01] ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to jedna z nejlepších disneyovek posledních let. Vlastně už od Posledního jednorožce nejlepší. Výborně namalováno a ani příběh není nejslabší. Občasný dětinskosti děje nebo postav se dají velmi lehce omluvit určením filmu dětem. Kdyby to bylo hrané drama, dostali bysme něco jiného, ale je to dětský animovaný film. A taky jsem si na tomhle příkladu za všechny uvědomil, jak mi ty starý malbičky budou chybět. Jak ta 3D grafika vlastně ani není hezká. (chápej roztomilá a duši nějak tak blíž) Plus Michael J. Fox a pan Spock, balada. No a některý srandičky jsou opravdu skvělý (viz Iceland ~ Ireland) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Na Disneyovské poměry naprosto nedisneyovský animák, který přepíná mezi steampunkovým retrem, hvězdými válkami a filmem se silným poselstvím, který se ale nedokázal uchytit a o dalších deset let později jej musel takřka komplet vykrást Cameron... Technicky neuvěřitelné, místy úžasně nedětské, filmařsky velkolepé... Úžasné charaktery, úžasná mytologie... Todle vážně udělal Disney? Další z klenotů opovrhovaného roku 2001, který mohl změnit mnohé, ale namísto Odysey se dostavilo jen 11. září... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Svojím filmovým štýlom mi tento animák úplne sadol. Farby, atmosféra, zábery objavujúce sa počas celej rozprávky boli tak úžasné, že som si to mal chuť pustiť neskôr aj druhý krát. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bol som prekvapený slabou úrovňou grafiky, ktorá sa v roku 2001 na tento film použila. Po pol hodinke som si ale zvykol a odpozeral som opäť krásny film od Disneyho. Aspoň to nebola lacná blbosť za účelom zarobiť nejaké peniaze. Milý, podarený príbeh, prekvapil ma aj dej a záver bol tiež síce v štýle Disneyoviek, no ako vždy pre srdce diváka. 65%. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pro příběhy jako je tento budu mít slabost snad vždycky. Jenže... zabít takovéhle téma takhle prachobyčejným způsobem! Příběh letí jak splašený kůň, polovina postav je zcela zbytečná a s tou zbylou půlkou se sotva ztotožníte. Pro děti je příliš dospělý, pro dospělé příliš dětský. A je to hrozná škoda, protože animace je vážně povedená a fantazie tvůrcům určitě nechybí. Myslím, že by udělali vážně líp, kdyby se "vykašlali" na dětskou část publika. Pixaři to riskli a vyplatilo se. Když bych přimhouřil obě oči, mohlo by být hodnocení i vyšší, protože nakonec, tak špatný animák to zas není, ale to bych nesměl znát "Laputu". ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu jsem jenom zíral, jak tyhle klasické disneyovské animáky chybí a že bych si jich měl doplnit mnohem více. Poznával jsem mnoho variovaných animačních scén z předchozích filmů, ale to vůbec nevadilo. Atlantida zabaví nejen děti, ale i dospělé a je jen škoda, že zrovna tenhle film úplně fatálně zapadl v nánosu úspěšnějších filmů od tohoto legendárního studia. Vřele doporučuji i dnes. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Taková nepříliš překvapivá podívaná, která zábavu pro dospělé kombinuje se zábavou pro děti podobně jako klasickou animaci s tou počítačovou - tedy ne moc dobře. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fajnové dobrodružstvo s peknou animáciou, výpravou, dobrými postavami, humorom, či akciami pri ktorom som sa skvelo bavil. Hudba Jamesa Nwetona Howarda opäť skvelá a slovenský dabing pridáva tomuto animáku ešte jednu navrch. Pre mňa rozhodne jedna s tých lepších Disneyoviek. Oľúbený soundtrack: The Submarine, The Crystal Chamber. 90 - 5* ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Udělané je to samozřejmě skvěle, ale chybí tomu srdce - láska, se kterou dřív u Disneyho takovéto filmy vyráběly. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Atlantídu by som si predstavoval skôr ako sci-fi svet reznutý fantasy, tvorcovia však išli do kombinácie niečoho, čo mi pripomínalo antickú Spartu a africký kmeň, s notnou dávkou ezoteriky. Takže ide viac o môj subjektívny pocit pri hodnotení, než o snahu o objektívnosť. Ale aby som nebol nespravodlivý, záverečný panoramatický záber tohto sveta mi toto potešenie poskytlo a finále je veľmi efektné. Až sa človek čuduje, že ešte nevznikol hraný remake, ale asi ide len o otázku času. Príbeh zaujme, postavy tiež, len asi som mal vyššie očakávania od niečoho, čo sa odohráva v bájnej Atlantíde. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nádherný animák o objevení Atlantidy. Steampunk z toho přímo číší. Sympatické postavy i prostředí. :) ()

Reklama

Reklama