Reklama

Reklama

Atlantida: Tajemná říše

  • USA Atlantis: The Lost Empire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před mnoha tisíci lety představovala Atlantida vyspělou civilizaci na vrcholu rozkvětu. Když se však král snažil využít síly říše k ovládnutí světa, došlo k obrovské katastrofě a Altantida nenávratně zmizela V roce 1914 sní kartograf a lingvista Milo Thatch v kotelně muzea svůj sen o objevení Atlantidy. Pokusy o její nalezení učinil kdysi jeho dědeček. Ten odhalil tajemství deníku, který popisuje cestu do Atlantidy. Když se Milo opět pokouší přesvědčit nabubřelou komisi o vypravení expedice, je s posměchem vyhozen z muzea. V tom se objevuje výstřední miliardář Preston Whitmore, dávný přítel Milova dědečka, který se rozhodne završit sen Tadeáše Thatche. Vyhledá jeho vnuka, odevzdá mu onu záhadnou knihu a dokonce financuje výpravu za nalezením Atlantidy. Cesta postupuje velmi nadějně, protože Milo jako jediný umí rozluštit dávnou řeč Atlantiďanů. Ovšem postupně se začíná ukazovat, že podivná posádka pod velením kapitána Rourka, není vedena jen vědeckými zájmy. Po střetnutí s mořskou obludou a řadě dalších podmořských dobrodružství se skupina skutečně dostává do Atlantidy. To, co zde naleznou, je však více než překvapivé. Atlantida žije! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

genetique 

všechny recenze uživatele

Bol som prekvapený slabou úrovňou grafiky, ktorá sa v roku 2001 na tento film použila. Po pol hodinke som si ale zvykol a odpozeral som opäť krásny film od Disneyho. Aspoň to nebola lacná blbosť za účelom zarobiť nejaké peniaze. Milý, podarený príbeh, prekvapil ma aj dej a záver bol tiež síce v štýle Disneyoviek, no ako vždy pre srdce diváka. 65%. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Pro koho vlastně Atlantida je? Pro děti je moc dospělá a pro dospělé je tu zbytečně moc otravných věcí pro ty nejmenší. Příběhově by to mohl být i parádní hraný celovečerák (Avatar?). Disney ty příběhy umí a tohle čistokrevný dobrodružství diváka prostě baví (až na Krtka) a i akce je povedená a epická. Přece jen škoda poslední třetiny, která trochu ztrácí dech. ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1008. hodnocený film: Ačkoli už dávno nepatřím na základní školu (aspoň věkem teda ne), tak jsem se skutečně na tenhle snímek těšil. Téma Atlantida mě zajímalo vždycky a byl jsem zvědav, jak se s tím poperou animované postavičky v celovečerním filmu. Určitě musím ocenit netradiční grafické ztvárnění postav i celého filmu, které se mi líbilo. Příběh byl fajn, ale tak tím to asi končí. Určitě mě naštvala snaha o humor ve filmu, který zcela vyšuměl a vůbec se tvůrcům nepovedl. Taky to zbytečné protahování konce bylo k ničemu a dovedl bych si s klidem představit film o cca 10-15 minut zkrátit. 3* jsou tedy vším, co mohu filmu nabídnout a nakonec i s konstatováním, že mě dost zklamal. 3* ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Nedosahuje kvalit perel jako například Lví král či Aladin, z pozdně ručně animovaných disneyovek mám Atlantidu ale nejraději - zajímavý příběh, super hudba a svižné tempo, které je možná svižné až moc (hlavně v první polovině). Chtělo by to trochu rozvinout příběh a prodloužit stopáž, více si pohrát s charaktery a vyhodit některé vtípky a potom by to bylo za pět (hvězdiček). ()

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejlepších animáků, co jsem kdy viděl. Vůbec jsem to nečekal, ale užil jsem si ho neskutečně. Atmosféru, postavy (mimochodem český dabing skutečně perlí), prostředí, akční scény, i to, jak je vyprávěný příběh. Je na tom vidět, že měl někdo hromadu nápadů a stal se zázrak - procpal je i na plátno. Postavy najednou nejsou dvourozměrné, i když jsou samozřejmě dost archetypální, prostředí je neuvěřitelně hravé, i když vizuálem se pořád drží při zemi a akce má šmrnc a napětí. Pro mě rozhodně jedna z nejpoutavějších disneyovek. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Snímka bola natočená na 70 mm film, ktorý bol rozšírený v 50-tych rokoch a ktorý sa naposledy použil v roku 1985. (Greenpeacak)
  • Kida je (co se věku týče) nejstarší disneyovskou princeznou, je jí 8 000 let. (fiLLthe3DD)
  • V 74. minutě můžeme na váze, ve které se ukryje Krtek Gaetan Moliere (Corey Burton), vidět motiv dřevotisku „Velká vlna u pobřeží Kanagawy“ (1831) od japonského malíře Katsushika Hokusaie (1760–1849). (Petsuchos)

Reklama

Reklama