Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové příběhu žijí na malém městě v rodině, kde každé z dětí má svého mazlíčka. Nejstarší Petr se stará o starého moudrého psa Shadowa, jeho mladší sestra Hope s láskou pečuje o kočku Sassy a nejmladší Jamie má ztřeštěného psa Chance, který strávil štěněcí věk v útulcích a lidem příliš nevěří. Když musí rodina na čas odjet do San Franciska a nemůže vzít zvířecí mazlíčky s sebou, svěří je do opatrování své známé. Jenže zvířata nechápou, proč je opustili, a proto se rozhodnou utéci a vydat se na cestu domů. Jenže cesta, vedoucí přes pohoří Sierra Nevada, je dlouhá a plná nebezpečí. Trápí je krutý hlad, nástrahy divoké přírody a překvapivá setkání s více či méně nebezpečnými zvířaty. Setkají se také s hodným profesorem, který vyléčí zraněnou Sassy, malou ztracenou holčičkou, kterou přes noc ochraňují a ke které další den dovedou zoufalé rodiče. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

HAL 

všechny recenze uživatele

Snad jediný film s mluvícími zvířaty, který ve mě nevyvolává dávivý reflex. Solidní dávka nadsázky a vtipného špičkování mezi zvířecími hrdiny spolu s dobře namíchanou kombinací napětí a přijatelného sentimentu dohromady tvoří vcelku bez problémů koukatelný rodinný film i pro ty ve kterých se jinak při sledování filmů pro děti probouzí silná touha zabít všechno co ještě nemělo 15 let. 7/10 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejmilovanějších filmů z dětství. Důkaz, že film, kde jsou hlavními hrdiny mluvící zvířata, nemusí být nutně blbina. Taková pěkná dobrodružná dramatická komedie se jen tak nevidí. Jak rád bych se na to někdy znova podíval. No, snad se vyskytne příležitost. Sympatická rodinná podívaná, která působí vtipně, elegantně a dojemně. Strávil jsem u tohohle snímku pěkných pár chvil. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Je to celkem roztomilá zábava, kterou jsem v dětství zbožnoval. Mluvící zvířata na cestě - dost dobrodružný. Nic velkého ve filmu není, ale jako rodinná dobrodružná zábava to funguje dost dobře. Takže hezký nadprůměr, který dokáže diváka zaujmout. Hodnocení je u mě na 65% = *** ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

“Cats Rule, Dogs Drool” rozhodně zní lépe než “Kočky jsou páni a psi jsou kmáni”. Jinak jedna z nejroztomilejších hraných věcí, které od Disneyho přišly. A dokáže naplnit moji slabost pro reálná mluvící zvířata bez toho, aby to režie pohnojila jako celek. A ta zvířata tu trápená nebyla, což se dá dokázat např. tím, jak kočku Sassy “unáší” proud. I když mám radši druhý díl. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si jako z dětsví dost pomatuju měl jsem to hrozne rád dokonce jsem u toho několikrát brečel..je to hodně smutný a nakonec to nejkrásnější ze života domácích mazlíčků :) :'-( ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Já vím, já vím. Filmy se zvířátky jen manipulují s city, ale když ono se mi to velké dobrodružství tak líbilo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších „remaků“, které jsem za svůj život viděl. Stejně jako původní film se mi i tento novější kousek vryl nesmazatelně pod kůži. Dobrodružný příběh trojice „domácích“ mazlíčků, kteří na své cestě budou muset čelit množství drsných překážek a i přes svou počáteční nevraživost nakonec dojdou ke svému cíli bok po boku. I v tomto případě nechybí emoční situace, které vás prostě donutí se na tento klenot podívat i po tolika letech znovu a znovu. Opět dávám nadprůměrné ohodnocení… ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Krásný film, kde jsou hlavní hrdinové dva psi a kočka. Rodina těchto zvířat odjede na dovolenou a své mazlíčky nechá u jedné známé. Tato zvířátka si ale budou myslet, že je tam jejich rodina nechala a nestojí o ně, tak utečou a pokusí se najít cestu domů. Starý moudrý Shadow, mladý ztřeštěný Chance a poněkud rozmazlená kočka Sassy musejí spojit síly, aby překonali nástrahy divoké přírody. Navíc pěkná hudba a líbil se mi i český dabing. Co může být krásnějšího než oddanost a láska našich zvířecích kamarádů. Prostě stará filmová klasika. - "You've learned everything you need, Chance. Now all you have to learn is how to say goodbye." ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Výborný film obklopený skvělou krajinou drsnou kočkou posery a generála v podáni psa fakt jsem se bavil. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si jen, že jsme měli film na videokazetě a jako malá jsem ho sjela dostikrát :)) Pamatuju si jak pes Chance vždycky házel nějaké hlášky a na konci velký doják, když na dvorek vyklopýtal i Shadow. Pro děti moc fajn rodinný film. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Muj nejoblibenejsi film s mluvicimi zviratky, jeste o chlup lepsi nez Babe-galantni prasatko. 2 psi a 1 kocka se vydavaji na dlouhou cestu aby se vratili zpatky domu, a na ceste je ceka rada neprijemnych prekvapeni a nastrah. Film je zabavny a zviratka si vystaci sama, nepotrebuji k tomu ani lidske herce. kteri se tam skutecne take moc casto neobjevuji. Libil se mi cesky dabing, jenz byl vydareny a Chance Jirky Langmajera je skutecne perfektni. pokracovani bylo take celkem dobre ale uz to nebyla TA neuveritelna cesta, kterou sem jako maly tak miloval. ()

5150 

všechny recenze uživatele

hodnocení 70%.. Příběh, ve kterém jsou v hlavní roli dva psi a kočka a odehrává se v krásné divočině, je velmi hezký, správně dobrodružný, napínavý, ale také dojemný. Překvapivě dobře funguje nejen na dětské diváky. Studo Walt Disney, v jehož produkci film vzniknul, se tentokrát vytáhlo. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ah, Jamie, voníš jako milion kostí !! Jsi ten nejmilejší kluk na světě.." Ačkoliv podobným zvířecím bijákům pro děti zrovna dvakrát neholduju, na Neuvěřitelnou cestu nedám dopustit.. To silné finále, navíc nesmírně podepřené výbornou hudbou Bruce Broughtona, snad nedojme jen toho největšího cynika.. Zručně natočenému snímku Duwaynea Dunhama přes jeho nevděčnost vůči náročnému divákovi prostě to jakési vnitřní kouzlo nemůžete upřít.. Jen si tak při sledování podobných záležitostí říkám, zda to vynaložené úsilí spojené s tím přetěžkým natáčením se zvířecími herci, vůbec stojí za to.. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší film s mluvícími zvířaty vůbec. Vtipný, dojemný a hlavně chytrý, což je prvek, který mnoha dnešním filmům tohoto žánru chybí. Hodnocení samozřejmě trochu ovlivňuje mrcha nostalgie, ale kdo by neměl rád hyperaktivního Chance, panovačnou Sassy a moudrého Shadowa? Ať si říká každej kdo chce, ale TOHLE opravdu JE krásný film (nejen) pro děti. Takové filmy se už dnes jednoduše netočí. K tomu výborný český dabing plný hlášek a místy i opravdového dramatu. Hodně se mi líbilo vyobrazení způsobu myšlení a psychika zvířat: to, jak nerozumí tomu, co jim člověk říká a vše si vyloží po svém. To, jak nedokáží pochopit, proč je páníček opouští a mají strach, že je to natrvalo. A proto jsou tak vděčná z každého návratu. Každé shledání je tak malou oslavou. A Neuvěřitelná cesta to, jako jedna z mála, bere v úvahu. A proto je v mých očích tak jedinečná. ()

Reklama

Reklama