Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové příběhu žijí na malém městě v rodině, kde každé z dětí má svého mazlíčka. Nejstarší Petr se stará o starého moudrého psa Shadowa, jeho mladší sestra Hope s láskou pečuje o kočku Sassy a nejmladší Jamie má ztřeštěného psa Chance, který strávil štěněcí věk v útulcích a lidem příliš nevěří. Když musí rodina na čas odjet do San Franciska a nemůže vzít zvířecí mazlíčky s sebou, svěří je do opatrování své známé. Jenže zvířata nechápou, proč je opustili, a proto se rozhodnou utéci a vydat se na cestu domů. Jenže cesta, vedoucí přes pohoří Sierra Nevada, je dlouhá a plná nebezpečí. Trápí je krutý hlad, nástrahy divoké přírody a překvapivá setkání s více či méně nebezpečnými zvířaty. Setkají se také s hodným profesorem, který vyléčí zraněnou Sassy, malou ztracenou holčičkou, kterou přes noc ochraňují a ke které další den dovedou zoufalé rodiče. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat film pro celou rodinu, kde hrají zvířata. A kočka je samozřejmě nejlepšíííí!Vždycky, když ta moje na mě zvedne oči od misky, úplně ji slyším: "Je to studené! Měla jsi mi to ohřát!" POZOR! Narazila jsem na článek o siamkách (mám doma dvě) a našla jsem informaci, že příběh je podle skutečnosti: siamka Tao a její dva psí kámoši labrador a bulteriér prošli 250 mil kanadskou divočinou, aby se opět setkali se svou lidskou rodinkou. Příběh podle skutečnosti sepsala Sheila Bruford pod názvem Homeward bound a ten byl poprvé zfilmován v r. 1963. Více v Zajímavostech.... ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Typický "sváteční film" - vždy když se nešlo do školy, tak běžel na Nově nebo Primě. Měl jsem ho vždy strašně rád. Shadow, Chance a číča. :-) ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Mám rád zvířata a tohle jsem jako malej strašně žral. Ale vadil mi tam ten lidský element. Ne, že zvířata mluví, ale že tam hrají lidi. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je skvelým rodinným filmom, pretože ho môžu oceniť a milovať deti i dospelí. Vtipná a napínavá a zaručene rozplače každého milovníka zvierat! (šťastné slzy!) 6/10 ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

určite film rodinného charakteru pre spoločné pozeranie vnukov a starých rodičov pospolu s domacím miláčkom pri nohách. :) ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Taková typická rodinná podívaná na odreagování. Mluvící zvířata a jejich příběh je poměrně zajímavý a děj zasazený do divočiny, kde domácí zvířata nejsou zrovna doma, se mi líbí a působí velmi napínavě i mile. Nespočítám, kolikrát jsem Neuvěřitelnou cestu v mládí viděl, ale i dnes se na tohle dobrodružství plné naděje, vůle a přátelství z pohledu těch nejvěrnějších rád podívám. Můj oblíbený zvířecí film z dětství :) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Toto je opravdu klenot mezi rodinnými filmy se zvířaty. Má zajímavý a vtipný příběh, místy i dost napínavý no a samozřejmě sympatické hlavní hrdiny celého dobrodružství, hlavně ta kočka byla báječná. Na filmu velmi oceňuji i výpravu a krásné exteriéry divoké americké přírody a opravdu dojemný konec. Opravdu nádherné dobrodružství, vtipné a napínavé. Tohle rozhodně není trapné, naopak, je to klasika která nikdy nezklame. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film mého dětství! Příběh veselý i smutný, strastiplý a napínavý, příběh důstojné moudrosti v kontrastu s mladickou jankovitostí. Příběh o tom, že ne všechno, co je malé, je neškodné a o tom, že praví přátelé se v nouzi neopouští. Finále je pro mě jednou z nejdojemnějších scén vůbec. Mluví ze mě nostalgie, ale 90%. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem si tenhle žánrovej klenot nemohl nechat ujít! Nemluvě o tom, jak dokáže dojmout diváka dodnes. Uvidím, co na to budu říkat, až se budu nacházet ve středním věku. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Poctivý, oldschoolový, skrznaskrz americký rodinný film. Pobaví, dojme, napne - vyždíme všechny emoce nejen z dětí. Docela slušný scénář bez současných klišé, ale s jinými, mnohem příjemnějšími. ()

Yesqward 

všechny recenze uživatele

Rodinná klasika, jednoznačne najlepší rodinný film aký som kedy videl. Má to čaro, a tie hovoriace zvieratá nemajú chybu. Na päť hviezdičiek to ale zase nevidím. 85%. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Příjemný film dokazující věrnost a oddanost našich mazlíčků. Těch co se ač nevědomě vydávají na strastiplnou, dobrodružnou a nebezpečnou cestu hnáni láskou v jejich srdcích. Film zábavný, díky zvířecím dialogům a to krásnější díky úžasnému soundtracku. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, co filmaři se zvířaty dokázali, že jsem jim to celé putování i jednotlivé osobnosti naprosto sežral. Není mi ani 10, ani vlastně už 20, naposledy jsem viděl zřejmě pokračování někdy v dětství a tehdy mě to nadchlo. No a o nic méně mě nenadchl ani tento první díl viděný o možná dvě desetiletí později. Napínavé a překvapivé! ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkná rodiná dobrodružná komedie... Sice mám velikou averzi k filmům, kde mluví zvěrstvo, ale tady se to dá ještě jakž takž překousnout. ()

tere.z 

všechny recenze uživatele

Ale z nostalgie by se hodily čtyři *. Jeden z mých vůbec prvních filmů v kině a když si na něj vzpomenu, přepadá mě ještě dneska jakási zvláštní nostalgie. Možná za to můžou dikobrazí ostny v čumáku toho buldočka (nebo co to bylo), které mě tenkrát prostě dostaly :)). ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný a dojemný příběh domácích mazlíčků, hledající svou lidskou rodinu na cestě plnou strastiplných zážitků. 70% ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

70-75% ... Záležitosť z detstva, tak reku že pozriem sa na to už kritickejšími očami. Bolo to emočnejšie ako originál, a na počudovanie zhmotnenie zvieracích myšlienok pomohlo. Škoda len že to do veľkej miery kopíruje originál. Ale aspoň pohlavie zvierat sedelo. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Dokonalá ukázka toho, jak se dá natočit film o mluvících zvířatech a není třeba žádných speciálních efektů.  Neuvěřitelná cesta je mimo to nádherný, roztomilý film, který je ideální pro celou rodinu a který nijak netlačí na pilu. ()

Reklama

Reklama