Reklama

Reklama

Oko za oko

  • Polsko Oko za oko (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sean Kane (Chuck Norris) měl hodně špatný den. Zabili mu parťáka a ještě musel odevzdat služební zbraň a odznak policejního protinarkotického sboru v San Franciscu. Rozhodne se na vlastní pěst a zcela sám bojovat s překupníky drog, kteří mají kontakty na nejvyšších společenských místech. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Klasický, ale dobrý akční film. Navíc na rok vzniku velmi dobře technikcky zvládnutý. Zejména kamera a hudba jsou super, střih je obstojný a hlavně nekazí jednotlivé souboje. Norris je frajer a sympaťák, jezdí v super sporťáku,, bohužel tradičně nemluví ... Nemluví ani když se ho někdo na něco zeptá. Ale to je prostě jeho styl. Souboje sice nejsou děláné na efekt, ale vyloženě po "Norrisovsku" účelově, tedy tak aby vedly k okamžitému zneškodnění protivníka. Některé hmaty, ač se běžnému divákovi neznalému "martial arts" nemusí zdát příliš zajímavé, jsou opravdu perfektní. Plynulá kombinace karate a juda, kterou zde Norris využívá je neuvěřitelně efektivní a drtivá. Film se mi líbil už kdysi a líbí se mi i dnes po mnoha letech. Obstojná, dobře provedená akční kriminálka. Rovněž potěší role herců jako je Mako a Professor Toru Tanaka (hokejový zabiják z Running mana se Schwarzeneggerem). ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedna z těch povedenějších Norrisovek, kterou už jsem párkrát viděl. Chuck Norris tu hraje klasického zaťatého poldu, který se snaží odhalit kšeft s drogama a pomstít kamaráda a jeho ženu. Je tu slušné obsazení - Mako, hammerovský Christopher Lee a hlavní brutální a nezapomenutelný zabiják Professor Toru Tanaka. Příběh je samozřejmě pitomý a jelikož je to spíše takový krimi než opravdový akční film, dost se to táhne. Nicméně akce mají šmrnc, Chuck je ve formě a závěrečné dobývání vily, kdy speciální jednotky útočí a Chuck likviduje záškodnicky jednoho šmejda za druhým je perfektní. Jen ten souboj s Tanakovou mohl být lepší. EDIT 2024: I po letech lepší průměr Norrisovek. Sice příběh je pomalá, stokrát viděná kriminálka se všemi možnými klišé, ale pěkně natočená, se slušnými postavami i herci a několika solidními akčními scénami. A finální dobývání sídla je výborné. Zkrátka solidní 3*. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris mal najlepsie filmy tusim v 70. rokoch a v 80. rokoch - v akomsi filme bojoval s Brucom lee, co je nejaka vyhlasena legenda kataristov, ci kung fu - volakeho bojoveho umenia, fakt neviem. par slov k filmu : Steve Carver ako reziser bol tuan len za rutinera, medzi jeho kvalitne filmy pocitam Big Bad mama a Osamely Vlk McQuade. Chuck Norris hrat nevie, ale pozval si herecku legendu menom Christopher Lee /Lord opf the Rings 1, 2 a 3, Devil rides Out 1968, Muz se zlatou zbrani/. Ako je u Chucka zvykom, nechyba spusta akcie, bojovych scen a aj taky obstarozny mentalny invalid ako ja hlasa boj dobra so zlom, tu vyhralo dobro, a tak to ma byt aj v realite : 60 % ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Teda na tenhle film jsem se těšil jak malý děcko, protože mám slabost pro starší akční béčkové filmy, ale tohle se přece jenom moc nepovedlo. Norris se tu moc neukáže akce celkově je poměrně málo, a jen se vyšetřuje. takové ne moc zajímavé. Christopher Lee je dost nevýrazný a celý je to prostě slabší podprůměr. Aspoň že Mako vypadal celkem dobře. Ale o celkovém vyznění filmu škoda mluvit. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Sice stupidní, sice klišé, sice béčko, sice Norris ale já to prostě žral. Miluju jak dřív točili takovýhle filmy o pomstě a na konce se to svinstvo všechno vyrasí. Tohle mi připomínalo trošku Bondovku, jak tam byl ten obr s podpatkama nebo co to bylo, Lee jasnej záporák už od první jeho scény, Norris bez vousu zajímavý.. přestřelek a fightů bylo dost, bavil mě i ten čínan co Norrisovi pomáhal a furt si na něco stěžoval. Prostě super akční béčko, který mě bavilo hodně. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama