Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se začal dívat, aníž bych si předtím přečetl, o čem to je. Prostě mi to připadlo zajímavý jak žánrově, tak i podle hereckého obsazení. A nechal jsem se uchlácholit názvem a čekal jsem od toho katastrofickej film. No ale ono to je katastofický jen v tom, že město sužují velké deště a místní přehrada tu vodu nemůže pojmout a tak se město začně zatápět. Ale v tom všem je hlavním motivem honba za velkými penězi. A musím teda říct, že zakomponovat akční honičku do zatopeného města nebyl vůbec špatný nápad. Má to spád a honičky na skútrech mezi zatopenými domy vypadají úchvatně. A Morgan Freeman jako padouch, ze kterýho se nakonec vyklube hodný hošík, mě potěšil, protože na takové role u něj nejsem zvyklý. Neváhal bych tomu dát klidně 4*, ale když mě přišlo, že té náhody tam je až moc a vždy se na poslední chvíli něco pokazí nebo naopak zachrání. Jinak ale, řekl bych, nadprůměrný thriller, 68%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

70-miliónová Povodeň prišla v relatívne krátkom závese za hitom Johna Woo Operácia Zlomený šíp, ku ktorej tiež napísal scenár snaživý Graham Yost. Opäť mala Christiana Slatera (jeden z najväčších kastingových akčných omylov desaťročia) v titulnej úlohe, odohrávala sa v značne originálnom prostredí (chránená rezervácia vymenená za mestečko zasiahnuté potopou), hrdina má znova po svojom boku krásku, ktorú treba stále zachraňovať a bandu zločincov vedie charizmatický týpek. Nakoľko ho stvárnil Morgan Freeman z Vykúpenia z väznice Shawshank, nejde o čistú zápornú rolu. A práve zatopené mestečko, Freeman s náušnicou a osviežujúci scenár (podstatná časť deja sa odohráva v rôznym spôsobom zatopených kulisách, zaujímavý je i prerod kladnej postavy v zápornú a zápornej v kladnú) sú najväčšími kladmi tejto snímky. Tá je však v konečnom efekte podobne uchádzajúca a zároveň nepostačujúca, ako iný vodný projekt z toho roka, hororové béčko Chobotnica (to o rok starší Titanic bol na tom po stránke kvalít a zárobku o „trochu“ lepšie). Videl som to v kine a moc ma to nechytilo. Rozhodne poteší Randy Quaid v normálnej úlohe. ()

Reklama

RAiken 

všechny recenze uživatele

Vesměs klasický akční film, jehož nejsilnější devizou je faktor, který většinu filmů shazuje do šedivých vod průměru, a tím je katastrofa. Idea povodně je zde vskutku více než dobře využita a vytváří slibnou atmosféru a živnou půdu pro akční kousky, ve kterých se neztratí ani takový výlupek jako Christian Slater. V kombinaci s neustálým deštěm, který charakterizuje i samotný název filmu Hard Rain jde o odpočinkovou thrillerovou podívanou, která se nejlépe vychutná z tepla domova za deštivé a ponuré noci, která znásobí atmosféru. A kdyby ani to nepomohlo, tak se alespoň nechte unést na charismatické vlně Morgana Freemana… ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nápadité propojení kriminální zápletky s velkou vodou - myslím opravdu VODU s velkým "V" - dodává příběhu nečekanou dynamiku i očekávané napětí, přičemž třešničkou na pomyslném dortu je několik nečekaných dějových zvratů. A jako vždycky je jenom a pouze na vás, abyste posoudili, nakolik každý nakonec dostal to, co si (a o co se) zasloužil. ()

Nšoči 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem katastrofický film, ale jaké bylo mé překvapení, že jde o klasický akční snímek, ovšem zvláštní zejména zasazením do netradičního prostředí a to do povodní zpola zatopeného městečka. Hrdina Tom (Christian Slater) i zloději se prohánějí na lodích a vodních skútrech a pálí na sebe ostošest. Atmosféru podtrhuje neustálý déšť a hrozící protržení hráze, snímek nepostrádá dávku humoru a množství zvratů. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen převážně v Huntingburgu v Indianě, a to i přes to, že se v okolí nenachází žádná velká řeka ani přehrada, jen dvě velká jezera. (Terva)
  • Film se měl původně jmenovat Flood. (Terva)

Reklama

Reklama